Football Talk

Οι 5+1 μεταγραφές του Ιανουαρίου που ξεχώρισαν: Από τους Μανωλά-Σοάρες, έως τους Γκατσίνοβιτς-Φράνσον! (video)

Οι 5+1 μεταγραφές του Ιανουαρίου που ξεχώρισαν: Από τους Μανωλά-Σοάρες, έως τους Γκατσίνοβιτς-Φράνσον! (video)

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι ομάδες της Super League δεν άφησαν να πάει «χαμένος» ο Ιανουάριος, με κάποιες κινήσεις να εντυπωσιάζουν!

Ανέκαθεν ο Ιανουάριος δεν ήταν ένας εύκολος μήνας για να αναζητηθούν λύσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Οι επιλογές περιορισμένες, τα περισσότερα πρωταθλήματα να βρίσκονται στα... μισά και πάντα να ελοχεύει ο κίνδυνος μία μεταγραφή να καταλήξει σε «κάζο».

Παρόλα αυτά, οι ομάδες της Super League, δεν έμειναν με «σταυρωμένα» τα χέρια. Αντιθέτως, υπήρξαν κινήσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον, τουλάχιστον βάσει βιογραφικού. Από την επιστροφή Μανωλά στον Ολυμπιακό, έως τον Φράνσον της τελευταίας στιγμής για την ΑΕΚ!

Κώστας Μανωλάς – Ολυμπιακός

Αναμφισβήτητα πρόκειται για τη μεγαλύτερη «βόμβα» του Ιανουαρίου. Ο Κώστας Μανωλάς μετά από 7.5 χρόνια επέστρεψε στον Ολυμπιακό, έναντι 2.5 εκατ. ευρώ, σε μία ηλικία εξαιρετικά παραγωγική, όντας μόλις 30 ετών!

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός άφησε τη Νάπολι για λογαριασμό των «ερυθρολεύκων», με τους οποίους υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών, με τον κάθε χρόνο να του αποφέρει περίπου 1.5 εκατ. ευρώ, ενδεικτικό της θέλησής του να επιστρέψει, αφού άφησε ένα συμβόλαιο σχεδόν διπλάσιο στην Ιταλία, για να επιστρέψει στον Πειραιά!


Φελίπε Σοάρες – ΠΑΟΚ

Η άφιξη του Ζοζέ Μπότο στη θέση του τεχνικού διευθυντή, είχε άμεσα αποτελέσματα. Ο ΠΑΟΚ κατέβαλε περίπου 2.5 εκατ. ευρώ στη Μορεϊρένσε για την απόκτηση του 22χρονου Πορτογάλου μεσοεπιθετικού και τον έκανε κάτοικο Θεσσαλονίκης έως το 2026. Μαζί με την απόκτηση του Κώστα Μανωλά από τον Ολυμπιακό, υπήρξαν οι δύο ακριβότερες κινήσεις της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, με τις προσδοκίες να είναι ανάλογες των χρημάτων που δαπανήθηκαν.


Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς - Παναθηναϊκός

Μία πολύ σημαντική κίνηση από το «Τριφύλλι», που θα δώσει λύσεις τόσο στον άξονα, όσο και στα άκρα. Ο 26χρονος Σέρβος αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Χόφενχαϊμ στο «νήμα» της μεταγραφικής περιόδου, με τον συμπατριώτη του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, να παίζει καταλυτικό ρόλο, ώστε ο 23 φορές διεθνής με το εθνικό συγκρότημα της χώρας του, να έρθει στην Ελλάδα.



Αλεξάντερ Φράνσον – ΑΕΚ

Έστω και την ύστατη στιγμή, έγινε η ανατροπή και η ΑΕΚ προχώρησε στην απόκτηση αμυντικού χαφ. Ο Αλεξάντερ Φράνσον είναι ο εκλεκτός της «Ένωσης» και οι 18 εμφανίσεις του με την Εθνική Σουηδίας, αλλά και οι παραστάσεις του από τους ομίλους του Champions League, με τη φανέλα της Βασιλείας, δημιουργούν μεγάλη προσμονή για το νέο μεταγραφικό απόκτημα.


Λουίζ Φελίπε – ΟΦΗ

Υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, αλλά και επιτυχίες του χειμώνα. Ο ΟΦΗ απέκτησε με τη μορφή δανεισμού -χωρίς οψιόν αγοράς- από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον Βραζιλιάνο επιθετικό που με τη φανέλα της Πάσος Φερέιρα αρχικά, και των «λιονταριών» έπειτα, υπήρξε ιδιαίτερα συνεπής στο σκοράρισμα. Η πορεία του την τελευταία διετία είναι πτωτική, αλλά μέσω των Κρητικών, του προσφέρεται μία ιδανική ευκαιρία για να αναγεννήσει την καριέρα του, βγάζοντας κερδισμένο και τον ΟΦΗ!


Ντένις Άλιμπεκ – Ατρόμητος

Άλλος ένας δανεισμός επιθετικού, με πλούσιο βιογραφικό. Ο Ντένις Άλιμπεκ υπήρξε μέλος τόσο της U19 της Ίντερ, όσο και της πρώτης ομάδας των «νερατζούρι», ενώ μετρά 22 εμφανίσεις με την εθνική ομάδα της Ρουμανίας. Οι Περιστεριώτες τον απέκτησαν ως δανεικό από την Καϊσερισπόρ έως το τέλος της σεζόν, με τον ίδιο να αναζητά ένα restart, και τον Ατρόμητο μία λύση στο επιθετικό του πρόβλημα.



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0