Football Talk

Το ξύλο βγήκε από το… ποδόσφαιρο: Ο Γκρίνγουντ, ο Γκιγκς και ο Μπόατενγκ που στο γήπεδο ξεχώριζαν, αλλά ανθρώπινα χρειάζονται βοήθεια!

Το ξύλο βγήκε από το… ποδόσφαιρο: Ο Γκρίνγουντ, ο Γκιγκς και ο Μπόατενγκ που στο γήπεδο ξεχώριζαν, αλλά ανθρώπινα χρειάζονται βοήθεια!

Μπορεί ο Μέισον Γκρίνγουντ να έκανε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και όχι μόνο να τον δείχνει με το… δάχτυλο με αρνητικό πρόσημο, μετά την επίθεση στην σύντροφό του, αλλά δεν είναι ο μόνος. Αμέτρητα τέτοιου είδους σκηνικά έχουν λάβει χώρα διαχρονικά από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αποδεικνύουν με τον χειρότερο τρόπο πως ποδοσφαιρικά ξεχωρίζουν, αλλά ανθρώπινα, χρειάζονται βοήθεια!

Μέχρι και πριν από μερικές ώρες, ο Μέισον Γκρίνγουντ ήταν ένας από τους πιο ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος παρουσίαζε μία διαρκή βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού του και αποδείκνυε πως διόλου τυχαίο δεν ήταν πως τόσο ο Σόλσκιερ, όσο και ο Ραλφ Ράνγκνικ, τον εμπιστευόντουσαν στο αρχικό σχήμα των «κόκκινων διαβόλων».

Ωστόσο, οι φωτογραφίες που έφερε στην επιφάνεια η σύντροφός του, έπειτα από την σεξουαλική παρενόχληση και την βία που είχε υποστεί, δείχνουν έμπρακτα πως το να είναι κάποιος καλός στην δουλειά του, δεν του εξασφαλίζει ούτε την επιτυχία, ούτε την ψυχική υγεία.

Ναι, ο Γκρίνγουντ είναι καλός ποδοσφαιριστής και αδιαμφισβήτητα κάποιος πάνω στον οποίο «ποντάρει» η Εθνική Αγγλίας, αλλά ανθρώπινα χρειάζεται… βοήθεια. Τόσο αυτός, όσο και άλλα τόσα γνωστά ονόματα από τον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εξαιτίας τέτοιου είδους, αποτρόπαιων περιστατικών.

Ποιοι λοιπόν είναι οι πιο γνωστοί ποδοσφαιριστές που κάποτε υπέπεσαν σε ανεπανόρθωτα λάθη, ανεξαρτήτως του ταλέντου και της ικανότητάς τους στο γήπεδο;

Διαλέξαμε μερικά παραδείγματα και σας τα παρουσιάζουμε, με το ποδόσφαιρο να αποτελεί τον καθρέφτη της κοινωνίας και τους αναφερθέντες κάποτε είτε να τον ράγισαν, είτε να τον έσπασαν:

Σταν Κόλιμορ: Όταν ο Σταν Κόλιμορ βρισκόταν ακόμη στα ντουζένια του με τη μεταγραφή του στην Άστον Βίλα από την Λίβερπουλ, έλαβε χώρα ένα περιστατικό βίας από πλευράς του προς την περίφημη παρουσιάστρια, Ουλρίκα Τζόνσον, σε μία παμπ στην Γαλλία!

Η Ουλρίκα έφτασε στην παμπ γύρω στις 23:00, αλλά δυσκολεύτηκε να εισέλθει στο μαγαζί, εξαιτίας των Σκωτσέζων που είχαν κατακλύσει την είσοδο, με αποτέλεσμα να μπει από την πίσω πόρτα.

Περίπου μια ώρα αργότερα έφτασε ο Κόλιμορ. Καθώς περνούσε μέσα από το μπαρ, ένας θαυμαστής έχυσε ποτέ πάνω του. Ο Κόλιμορ, που φαινόταν ήδη να είναι σε κακή διάθεση, έχασε την ψυχραιμία του και διέταξε την Ούλρικα να φύγει.

Όταν εκείνη αρνήθηκε, της επιτέθηκε.

Λέγεται ότι «την έσυρε έξω από το μπαρ σε ένα πίσω δωμάτιο, την έσπρωξε στο έδαφος και στόχευσε με κλωτσιές στο κεφάλι της».

«Της είπε «Φεύγουμε». «Είπε «Όχι». Είπε «Ναι, φεύγουμε». «Είπε ξανά «Όχι», πιο δυνατά. Κάπως έτσι ακολούθησε το σκηνικό βίας, υπενθυμίζοντας για την ιστορία πως οι δυο τους είχαν και παιδί!

0_Ulrika-Jonsson.jpg

Τζορτζ Μπεστ: Πριν από περίπου 17 χρόνια, ο Τζορτζ Μπεστ πέρασε αμέτρητες ώρες στην Αστυνομία του Μάντσεστερ, σε εξονυχιστική ανάκριση, εξαιτίας των κατηγοριών που τον ήθελαν να έχει χτυπήσει μία 34άχρονη, έξω από το σπίτι της «ερωμένης» του.

Οι αντιδράσεις επί αγγλικού εδάφους ήταν αμέτρητες, ο ατζέντης του τον υπερασπίστηκε μέχρι τέλους, ενώ τρία χρόνια νωρίτερα, ο ποδοσφαιριστής που είχε τεράστια εξάρτηση από το ποτό, είχε κατηγορηθεί για βία εναντίον της πρώην συζύγου του, Άλεξ, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

0_15415285.jpg

Ζερόμ Μπόατενγκ: Πρόκειται για ένα από τα περιστατικά που έγινε πολύ γρήγορα γνωστό και αποδεκτό από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος το παραδέχθηκε και εν συνεχεία κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 1,8 εκατομμυρίων ευρώ (1,5 εκατομμύριο λίρες).

Γρονθοκόπησε τη μητέρα των παιδιών του, Σέριν, κατά την διάρκεια ενός καυγά, με αποτέλεσμα αυτή να κινδυνεύσει να χάσει την ανάσα της. Ο ίδιος στην κατάθεσή του, παραποίησε την κατάθεσή της και πλέον μπορεί να αισθάνεται τυχερός που δεν φυλακίστηκε, μιας και σύμφωνα με τους νόμους της Γερμανίας για την ενδοοικογενειακή βία, θα μπορούσε να έχει φυλακιστεί έως και πέντε χρόνια.

0_JS244554198.jpg

Ράιαν Γκιγκς:  Ο προπονητής της Ουαλίας και πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ράιαν Γκιγκς κατηγορήθηκε για επίθεση σε δύο γυναίκες, με την δίκη να εκκρεμεί και τον ίδιο να παραιτείται από τον πάγκο της χώρας του.

Κατηγορείται πως  χτύπησε την πρώην σύντροφό του, Κέιτ Νέβιλ προκαλώντας της σημαντικές σωματικές βλάβες, αλλά και την αδερφή της, Έμα, την ίδια ημέρα, στο ίδιο περιστατικό, στο Σάλφορντ, τον Νοέμβριο του 2020!

Προσφάτως είχε δηλώσει πως «Σέβομαι πλήρως τη δίκαιη διαδικασία του νόμου και κατανοώ τη σοβαρότητα των καταγγελιών, αλλά ανυπομονώ να καθαρίσω το όνομά μου».

a342849620fee346acd793611fa10720Y29udGVudHNlYXJjaGFwaSwxNjIyMjgxMzMx-2-1.jpg

Μπρούνο Φερνάντες ντε Σόουζα: Αφήσαμε το χειρότερο για το τέλος. Την ιστορία του Μπρούνο Φερνάντες ντε Σόουζα, ο οποίος σχεδίασε λεπτομερώς πως να σκοτώσει την σύζυγό του, Ελίζα Σαμούδιο, που ήταν και μητέρα των παιδιών του, αφού την είχε χτυπήσει θανάσιμα! Κατηγορούμενος για φόνο, απαγωγή, απόκρυψη πτώματος, σύσταση εγκληματικής συμμορίας και διαφθορά ανηλίκων, ο Μπρούνο καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλάκιση.

hi-res-6191c06b720bdfec0600fea95569ab31_crop_north.jpg

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0