Football Talk

ΑΕΚ: Οι τραγικοί αριθμοί στο 2ο ημίχρονο, σε άμυνα και επίθεση, «προϊόν» της φυσικής κατάστασης! (video)

ΑΕΚ: Οι τραγικοί αριθμοί στο 2ο ημίχρονο, σε άμυνα και επίθεση, «προϊόν» της φυσικής κατάστασης! (video)
Δεν δημιουργεί φάσεις, δέχεται γκολ εύκολα, ρίχνει την ένταση της πίεσής της. Το δεύτερο ημίχρονο αποτελεί ένα μεγάλο «ερωτηματικό» για την ΑΕΚ και οι αριθμοί αναδεικνύουν τη φυσική κατάσταση, ως αιτία του κακού!
Η ήττα της ΑΕΚ από τον Βόλο (30/01, 2-1), πέραν των άλλων αρνητικών ρεκόρ, ήρθε να επιβεβαιώσει μέσω αριθμών, κάτι που αποτελούσε κοινό μυστικό: το πρόβλημα στη φυσική κατάσταση, που εκδηλώνεται στο δεύτερο ημίχρονο!
 
Μετά τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό, ήταν η σειρά του Βόλου να «αλώσει» το ΟΑΚΑ με γκολ που ήρθε στο δεύτερο 45λεπτο, τρέποντας σε κανόνα το γεγονός πως όταν η ΑΕΚ δεν «καθαρίσει» από νωρίς ένα παιχνίδι, στο δεύτερο μέρος θα υποφέρει, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά!
 


Απέναντι στους Βολιώτες, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να καταγράψει τελική εντός στόχου στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, κάτι που έπραξε φέτος τόσο στην ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-0 στην Τούμπα (26/09), όσο και στην εντός έδρας νίκη επί του Άρη (31/10, 2-1). Η δημιουργία, όμως, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που δημιουργείται, όταν ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη ενός ματς.
 
Από τα 19 παιχνίδια που έχει δώσει η ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, στα δέκα από αυτά δέχτηκε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Πόσα κέρδισε; Μόλις τρία! Πιο συγκεκριμένα, τον Παναιτωλικό, τον Βόλο και τον Άρη! Το γεγονός πως αποτελεί «Αχίλλειο πτέρνα» δεν αμφισβητείται, καθώς από τις 20 φορές που μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα της, οι 13 ήταν στο δεύτερο 45λεπτο!
 

Είναι φανερό πως κάτι ευθύνεται. Όσοι έχουν πλήρη εικόνα από τα ματς της «Ένωσης», σίγουρα θα έχουν παρατηρήσει πως υπάρχει καθίζηση στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Η ΑΕΚ δίνει χώρους ελλείψει δυνάμεων και το ασφυκτικό πρέσινγκ είτε δεν γίνεται, είτε δεν αποδίδει. Η πλειοψηφία των αντιπάλων της το έχει αντιληφθεί και γνωρίζει πως εφόσον τα πρώτα 45 λεπτά περάσουν όσο πιο «αναίμακτα» γίνεται, θα παρουσιαστεί η ευκαιρία για να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω.
 
Σε κάθε περίπτωση, το έλλειμμα συγκέντρωσης, τα λάθη, φαίνεται πως προκύπτουν από την κούραση. Τα «φρέσκα» πόδια μέσω αλλαγών ίσως ήταν μία λύση, αλλά προφανώς, η ΑΕΚ διαθέτει ανθρώπους στο τεχνικό τιμ της, που θα έχουν αντιληφθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα και εργάζονται για να το λύσουν. 
 
Στα τέλη Ιανουαρίου, όμως, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί, αφού μία μικρή προετοιμασία εντός της σεζόν, θέλει πολύ λεπτή δουλειά και χειρουργικούς χειρισμούς για να αποδώσει. Σε διαφορετική περίπτωση, το απουσιολόγιο θα «γεμίσει». 
γιαννικης.jpg
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0