Football Talk

Αρνητής… ήττας ο Ολυμπιακός!

Αρνητής… ήττας ο Ολυμπιακός!

Στον πιο δύσκολο μήνα της σεζόν, με μια επαναλαμβανόμενη προβληματική εικόνα ο Ολυμπιακός έμεινε όρθιος μετά τη Λεωφόρο και στη Τούμπα και συνεχίζει αήττητος προς το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Ένα ντέρμπι απομένει (με την ΑΕΚ στο Φάληρο) για να ολοκληρωθούν οι «μάχες» του Ολυμπιακού με τους βασικούς αντιπάλους του στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο απολογισμός του Ολυμπιακού είναι δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Συνολικά σε 19 ματς φέτος παραμένει αήττητος, με 14 νίκες και 5 ισοπαλίες, ενώ μετρώντας από πέρσι το αήττητο σερί των «ερυθρόλευκων» φτάνει τα 25 ματς. Από τον περσινό Απρίλη έχει να βρεθεί κάποιος να λυγίσει την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Μάλιστα, είχε συμβεί στο ίδιο γήπεδο με αυτό που το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός αγκάλιασε ένα ακόμα πρωτάθλημα, διατηρώντας το +9 από τον ΠΑΟΚ και διευρύνοντας την απόσταση από την ΑΕΚ στους 11 βαθμούς.

Έχει μπολιάσει ο Μαρτίνς τα αποδυτήρια της ομάδας του με αυτή τη refuse to lose νοοτροπία και με αυτό πορεύεται κυρίως ο Ολυμπιακός στις δύσκολες περιόδους του όλα αυτά τα χρόνια. Ο πρώτος μήνας του 2022 είναι ίσως ο χειρότερος από πλευράς εμφανίσεων επί ημερών του Πορτογάλου τεχνικού στον ερυθρόλευκο πάγκο. Στο ξεζούμισμα αρκετών παικτών από τις… σερί δύο τελευταίες σεζόν ήρθαν να προστεθούν ένα σωρό προβλήματα απουσιών και ένα κύμα covid. Σε αυτή τρομερά δύσκολα διαχειρίσιμη συγκυρία η ομάδα  αντέδρασε βγάζοντας στο χορτάρι το ένστικτο της επιβίωσης.  Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός έδωσε δύο εκτός έδρας ντέρμπι σε Λεωφόρο και Τούμπα και έμεινε όρθιος, αποδεικνύοντας μιας και είναι και της μόδας πως πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση αρνητή… ήττας

Ο Μαρτίνς δήλωσε δυσαρεστημένος με την εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά δε μπορεί παρά να μην είναι περήφανος με το μέταλλο που έχει αποκτήσει το δημιούργημα του. Ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με το αυτογκόλ του Μπα στο 42' και με τη σέντρα κέρδισε το κόρνερ από το οποίο ήρθε η ισοφάριση του Τικίνιο. Άμεση αντίδραση. Άμεση απάντηση. Είπαμε. Αρνητής ήττας. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, η μετατροπή του 3-5-2 σε 4-2-3-1 έφερε ηρεμία στους Πειραιώτες που διαχειρίστηκαν χωρίς προβλήματα το υπόλοιπο του ματς. Την ίδια ώρα ο Μαρτίνς έβλεπε βασικά γρανάζια της ομάδας του να επιστρέφουν μετά από αρκετό καιρό και να επιβεβαιώνουν πόσο έλειψαν. Ο Βατσλίκ έκανε μάλλον την καλύτερη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα. Ο Αγκιμπού Καμαρά έδωσε ενέργεια και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης ηρεμία. Σίγα σιγά ο προπονητής του Ολυμπιακού θα δει και τους υπόλοιπους να επιστρέφουν και ξεκάθαρος στόχος πια είναι όλοι να βρεθούν στα επιθυμητά επίπεδα για τα παιχνίδια με την Αταλάντα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0