Football Talk

ΑΕΚ - Βόλος 1-2: Τρίτωσε το... κακό για την «Ένωση» - Χωρίς νίκη στο ΟΑΚΑ από τις αρχές Δεκεμβρίου! (video)

ΑΕΚ - Βόλος 1-2: Τρίτωσε το... κακό για την «Ένωση» - Χωρίς νίκη στο ΟΑΚΑ από τις αρχές Δεκεμβρίου! (video)
Ο Βόλος επικράτησε της ΑΕΚ με 2-1 (30/01), δίνοντας συνέχεια στο αρνητικό σερί της «Ένωσης» στο ΟΑΚΑ, από το οποίο έχει να φύγει νικήτρια από τις 5 Δεκεμβρίου του 2021! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τομ Φαν Βέερτ που σκόραρε δις και υπέγραψε ένα σπουδαίο «διπλό» για την ομάδα του!
Δεν έχει τέλος το μαρτύριο της ΑΕΚ εντός έδρας. Μετά τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό, ήταν η σειρά του Βόλου να φύγει από το ΟΑΚΑ νικητής με σκορ 2-1 (30/01), πετυχαίνοντας το πρώτο του «διπλό» απέναντι στους «κιτρινόμαυρους»!

Η «Ένωση» έμεινε για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη στο γήπεδό της και ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ που είχε γράψει τον Μάιο του 2021, όταν μέτρησε ισάριθμα ματς στην έδρα της χωρίς να γευτεί τη χαρά του τριπόντου. Τελευταίο ματς που κέρδισε εντός έδρας τη φετινή σεζόν, ήταν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στις 5 Δεκεμβρίου του 2021!

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο συνήθης ύποπτος, Τομ Φαν Βέερτ, που με δύο δικά του γκολ χάρισε τη νίκη στον Βόλο, ενώ τρία λεπτά αφότου πέτυχε το δεύτερο γκολ του, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα!


1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση φάνηκε να ξεκινά ιδανικά για την ΑΕΚ, αφού μόλις στο 9ο λεπτό κέρδισε πέναλτι. Ο διαιτητής Μανούχος υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών» μετά από μαρκάρισμα του Πουρίτα πάνω στον Τσούμπερ. Ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου!


Τρία λεπτά μετά το χαμένο πέναλτι του Ελβετού μεσοεπιθετικού, ο Σέρχιο Αραούχο είχε δοκάρι για την ΑΕΚ με εντυπωσιακό γυριστό, αλλά το γκολ ήρθε από την πλευρά του Βόλου! Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της «Ένωσης», ο συνήθης ύποπτος, Τομ Φαν Βέερτ, έγραψε το 1-0 για τους Βολιώτες στο 16', στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Στάνκοβιτς αρχικά, κι έπειτα στα δίχτυα!



Δύο λεπτά αργότερα, ο Βόλος έχασε την ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ο Ρεγκατέν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Στάνκοβιτς! Εν τέλει, στο 20ο λεπτό ισοφαρίστηκε! Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, ο Σιμάνκσι έστρωσε την μπάλα στον Αραούχο και αυτός με δυνατό σουτ έγραψε το 1-1 για την «Ένωση»! 



Από την ισοφάριση κι έπειτα, η ΑΕΚ ανέβασε τον ρυθμό της και προσπάθησε να πάρει τα «ηνία» της αναμέτρησης. Λίγο έλειψε να το πράξει στο 28ο λεπτό, όταν ο Γκαρσία έφυγε στην κόντρα, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο, ωστόσο η μπάλα αναπήδησε λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου και δεν πήρε πορεία προς την εστία.

Η λύση δεν ήρθε ούτε στο 32', όταν ο Τσούμπερ βγήκε σε θέση βολής, πέρασε τον γκολκίπερ του Βόλου, επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα στον Αραούχο, αλλά ο Τσοκάνης απομάκρυνε σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Φεράρι απομάκρυνε την μπάλα προτού αυτή περάσει τη γραμμή.

Στο 38', η «Ένωση» είχε ακόμα μία εξαιρετική ευκαιρία με τον Αραούχο, αλλά με το τσίμπημα της μπάλας που έκανε, μετά το γύρισμα του Χατζισαφί, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βόλου, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης, επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αριστερή πλευρά των διχτύων.

Με το πρώτο μέρος να πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του, λίγο έλειψε να έρθει το πολυπόθητο γκολ, αλλά για την πλευρά του Βόλου! Ο Φερνάντες εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση, ο Στάνκοβιτς έμεινε «άγαλμα», αλλά για καλή του τύχη η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1!


2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως «έκλεισε» το πρώτο: με τον Βόλο να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να ξαναπάρει το προβάδισμα! Στο 50' ο Στάνκοβιτς έκανε ένα αβίαστο λάθος, έδωσε την μπάλα στον Μπαριέντος που βρήκε τον Φαν Βέερτ στην περιοχή. Αυτός σούταρε πέφτωντας, αλλά ο γκολκίπερ της «Ένωσης» διόρθωσε το λάθος του, αποκρούοντας το σουτ!

Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογη. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν και να γίνουν πιο επιθετικές, βάζοντας νέα πρόσωπα στο παιχνίδι, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ό,τι καλύτερο σημειώθηκε ήταν μία ενέργεια του Τσούμπερ, που βγήκε σε θέση βολής στο 58', αλλά άνοιξε την μπάλα και δεν πρόλαβε να εκτελέσει όπως θα ήθελε. 

Εν τέλει, το ματς κρίθηκε στο 84ο λεπτό. Ο Τζαβέλλας υπέπεσε σε παράβαση εντός περιοχής για μαρκάρισμα στο Ρίνερ. Ο διαιτητής Μανούχος καταλόγισε το πέναλτι μετά από εξέταση της φάσης στο VAR και ο Φαν Βέερτ που ανέλαβε την εκτέλεση δεν λάθεψε και έγραψε το 2-1, ως τελικό σκορ της αναμέτρησης!

Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα οι Βολιώτες έμειναν με 10 παίκτες, όταν ο «χρυσός» τους σκόρερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί στα εναπομείναντα λεπτά, τον παραπάνω παίκτη, που είχε στον αγωνιστικό χώρο.



O MVP

Αναμφισβήτητα ο Τομ Φαν Βέερτ, που «υπέγραψε» με δύο δικά του γκολ ένα μεγάλο «διπλό» για την ομάδα του!

Η φάση του αγώνα

Το πέναλτι που κέρδισε ο Ρίνερ στο 82ο λεπτό, μετά από μαρκάρισμα του Τζαβέλλα και έκρινε την αναμέτρηση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (80' Μισελέν), Λε Ταλέκ (79' Σάκχοφ), Σιμάνσκι (89' Τάνκοβιτς), Γκαρσία (79' Κοσίδης), Γέβτιτς (67' Γιούσης), Τσούμπερ, Αραούχο

Βόλος (Αντώνης Παναγιωτόπουλος): Παπαδόπουλος, Πουρίτα, Ρινέρ, Γκιουλέν, Φεράρι, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Ρεγκατέν (81' Μπαρτόλο), Ορός (71' Σοάρες), Φερνάντες (88' Ρομέρο), Φαν Βέερτ


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0