Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 2-0: Δεν σηκώνει κεφάλι με τίποτα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» - Πίρσμαν και Εραμούσπε λύτρωσαν τους Ηπειρώτες

ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 2-0: Δεν σηκώνει κεφάλι με τίποτα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» - Πίρσμαν και Εραμούσπε λύτρωσαν τους Ηπειρώτες

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε ένα ακόμη τρίποντο, ενώ ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη. Οι Ηπειρώτες επικράτησαν με 2-0 από το γκολ του Πίρσμαν και το πέναλτι του Εραμούσπε.

O ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε ακόμη μια νίκη εντός έδρας, απέναντι στον νωθρό Απόλλωνα Σμύρνης που δεν κατάφερε να φτάσει στο σημείο της διεκδίκησης μιας νίκης. Ένα πρώτο ημίχρονο με αρκετή κινητικότητα, αλλά και ένα δεύτερο που δεν είχε καθόλου δράση. Πίρσμαν και Εραμούσπε λύτρωσαν τους γηπεδούχους, ενώ ο Τσιλούλης κατάφερε να αστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι δύο ομάδες τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, έψαχναν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο. Νωρίς στην αναμέτρηση, ο Πίρσμαν έπεσε εντός την μεγάλης περιοχής και ζήτησε πέναλτι, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης είχε διαφορετική άποψη.

Στο 9ο λεπτό, ο Καργιόπουλος επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Λοντίγκιν έλεγξε τη φάση και μπλόκαρε με ασφάλεια.

Με γρήγορο ρυθμό, οι δύο ομάδες είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και έπαιξαν με ασφάλεια. Οι γηπεδούχοι πίεζαν κατά μήκος του γηπέδου, χωρίς όμως να μπορούν να κάνουν κάτι ουσιαστικό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Σάλιακα να εκτελεί και να στοχεύει το δοκάρι, στο 18’.

Στο 25ο λεπτό, ο Ντομίνγκες είχε όλες τις καλές προϋποθέσεις για μια υποσχόμενη επίθεση, αλλά ο Ντεντάκης επενέβη άμεσα και σταμάτησε κάθε υποψία!

Στο ίδιο λεπτό, ο Γκαρντάβσκι μοίρασε πολύ όμορφα για τον Πίρσμαν, ο οποίος με ένα πολύ δυνατό σουτ νίκησε τον Βέρχουλστ και έκανε το 1-0.

Ο επιθετικός των Ιωαννίνων, Περέα, είχε ιδιαίτερα μεγάλη κινητικότητα. Στο 29’ είχε ένα σουτ, αλλά η μπάλα μπλοκαρίστηκε εύκολα από τον Βέρχουλστ. 8 λεπτά αργότερα, επίσης μία καλή ευκαιρία από τον ίδιο, να πατάει περιοχή και στη συνέχεια να κάνει το σουτ, καταλήγοντας άουτ.

Μια φάση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 41ο λεπτό με τον Κραγιόπουλο πάλι να είναι πρωταγωνιστής, πιάνοντας ένα πολύ ωραίο σουτ, αλλά ο Λοντίγκιν έλεγξε και πάλι την κατάσταση.

Μια φάση λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου για τον ΠΑΣ, με τον Περέα να φεύγει στην αντεπίθεση και να ανατρέπεται εντός της περιοχής από τον Ρόγκλε. Ο διαιτητής συνέχισε το παιχνίδι και στο έλεγχο του VAR γύρισε τη φάση πίσω διότι είχε προηγηθεί φάουλ στον Ντεντάκη.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο ρυθμός του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ιδιαίτερα χαμηλός, με τις δύο ομάδες να μην έχουν ιδιαίτερη κινητικότητα.

Στο 64ο λεπτό ο Τσιλούλης επιχείρησε ένα σουτ από μακριά αλλά η μπάλα πέρασε πολύ εκτός.

Οι δύο ομάδες είχαν πολύ δυνατές μονομαχίες, αλλά δεν κατόρθωσαν να φτάσουν σε πολλές τελικές.

Ο Μπρένερ έκανε γέμισε στην περιοχή στο 77’ και ο Φαν Λα Πάρα έκοψα αντικανονικά με το χέρι. Ο Εραμούσπε ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε για το 2-0.

Στο 90+3 ο Απόλλων κέρδισε ένα πέναλτι, το οποίο δεν επηρέασε τον αγώνα, καθώς ο χρόνος για ανατροπή ή ισοφάριση δεν επαρκούσε. Ο Τσιλούλης  ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Λοντίγκιν έπιασε το πέναλτι και διατήρησε το 2-0.

O MVP

Ο Περέα ώθησε πολύ τους γηπεδούχους να ανεβούν στο γήπεδο και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά απείλησε και μετέδωσε την ενέργεια του στην υπόλοιπη ομάδα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του Καργιόπουλου λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου θα μπορούσε να είναι καθοριστική για τους φιλοξενούμενους, καθώς βρισκόντουσαν πίσω στο σκορ και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση που θα μπορούσε να τα είχε αλλάξει όλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ (89’ Λώλης), Στάνκο, Λιάσος, Γκαρντάβσκι (68’ Μπρένερ), Περέα

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Κραγιόπουλος (61’ Γιακιμόφσκι), Ρόγκνε, Λισγάρας (46’ Μαρτίνες), Κάστρο, Φατιόν (46’ Φαν Λα Πάρα), Τουτουαρίμα, Παμλίδης (61’ Τσιλούλης), Παπαγεωργίου, Ιωαννίδης (75’ Ντάουντα)

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0