Football Talk

Παναιτωλικός – Άρης 0-2: Δύο πέναλτι, δύο γκολ... αυτή τη φορά τα κατάφερε! (video)

Παναιτωλικός – Άρης 0-2: Δύο πέναλτι, δύο γκολ... αυτή τη φορά τα κατάφερε! (video)

Ένα κρίσιμο «διπλό» πανηγύρισε ο Άρης μέσα στο Αγρίνιο, με τα δύο πέναλτι του πρώτου ημιχρόνου να κρίνουν και το αποτέλεσμα του αγώνα. Ο Παναιτωλικός έχασε πολλές σημαντικές ευκαιρίες για να βρει δίχτυα ωστόσο μετά από τις τρεις σερί νίκες τους δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

 

Την πρώτη του νίκη για το 2022 πανηγύρισε ο Άρης κόντρα στον Παναιτωλικό. Χάρη στα δύο πέναλτι που κέρδισε στο πρώτο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» πήραν τους πολυπόθητους τρεις βαθμούς και ξεκόλλησαν από τον βαθμολογικό πίνακα.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το «καλημέρα» ο Άρης πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Εντιαγέ προσπάθησε στο 3’ να μπει στην περιοχή από τα αριστερά με τον Φλόρες να τον κρατάει, και τον Τζήλο να δίνει πέναλτι. Η φάση εξετάστηκε και στο VAR όμως δεν άλλαξε την απόφαση του διαιτητή της αναμέτρησης. Ο Ματίγια ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μελίσσα, ο οποίος ναι μεν έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα, κάνοντας το 0-1 μόλις στο 5’.



Η απάντηση του Παναιτωλικού ήταν άμεση, με τους Αγρινιώτες να βρίσκουν δίχτυα με τον Καρέλη στο 10’ αλλά το γκολ να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ. Πριν προλάβουν να βρουν οι γηπεδούχοι τα πατήματα τους ήρθε και δεύτερο πέναλτι για τον Άρη, μετά από ανατροπή του Μαντσίνι από τον Μελίσσα.



Ο Καμαρά ανέλαβε να το εκτελέσει και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 των «κιτρινόμαυρων» στο 20’. Οι γηπεδούχοι λίγο έλειψαν να σκοράρουν στο 33’ όταν ο Αποστολάκης έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να γυρίσει με τη μπάλα να βρίσκει όμως στο δοκάρι και να φεύγει έξω.



Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου (45+1’) ο Μπρούνο Γκάμα έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής και αριστερά, έφερε τη μπάλα στο δεξί, έκανε το σουτ με τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται 0-2 χάρη στα δυο πέναλτι.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με την έναρξη του 2ου μέρος ο Παναιτωλικός βρέθηκε κοντά στο 2-1 με τον Μεντόσα να σουτάρει και τον Σιαμπάνη τελευταία στιγμή να διώχνει σε κόρνερ. Στο 60’ και πάλι ο Μεντόσα επιχείρησε ένα τρομερό σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής και τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Άρη.



Ο ρυθμός είχε πέσει στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης είχε οπισθοχωρήσει με σκοπό να κρατήσει το 2-0 υπέρ του και να πάρει την πρώτη του νίκη μέσα στο 2022.

Στο 85’ μετά από ώρα ο Παναιτωλικός απείλησε τους φιλοξενούμενους με τον Βέργο να κάνει το συρτό σουτ στην δεξιά γωνία του Σιαμπάνη με τον γκολκίπερ των «κιτρίνων» να πέφτει και να διώχνει με το ένα χέρι.

Οι «κιτρινόμαυροι» έφυγαν με το διπλό από το Αγρίνιο και ανέβηκαν στην 7η θέση καθώς προσπέρασαν στη σχετική βαθμολογία τον ΟΦΗ. Από την άλλη πλευρά ο Παναιτωλικός ο οποίος είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Θανάση Τζήλου με τον Γιάννη Αναστασίου στο ημίχρονο να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να διαμαρτύρεται θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο από το ματς αλλά στάθηκε και άτυχος.

Ο MVP

Ο Ματίγια έκανε καταπληκτικό παιχνίδι για τον Άρη, ανέλαβε και τη «βαριά» ευθύνη της εκτέλεσης του πρώτου πέναλτι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο πέναλτι του Άρη με το οποίο οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ είναι αμφισβητούμενο με τον Παναιτωλικό να έχει πολλά παράπονα γενικά από τη διαιτησία του Τζήλου.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελισσάς, Αποστολάκης, Μάλης, Βργκοτς (64’ Μόρσεϊ), Χουχούμης, Φλόρες (84’ Τσιγγάρας), Αντούνες, Μεντόζα, Μπαρμπόσα (84’ Μπελεβώνης), Ντουάρτε (63’ Μόρτενσον)Μόρσεϊ), Καρέλης (63’ Βέργος).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Ματίγια (83’ Σάκιτς), Λούκας Σάσα, Ντιαγέ (83’ Μάνος), Μαντσίνι (61’ Ματέο Γκαρσία), Μπρούνο Γκάμα (61’ Ιτούρμπε), Καμαρά (90’ Λόπεθ)

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0