Football Talk

Μπενφίκα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-2: Επική ανατροπή με... υπογραφή Σαράμπια και το Λιγκ Καπ ξανά στα χέρια των «λιονταριών»! (video)

Μπενφίκα - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-2: Επική ανατροπή με... υπογραφή Σαράμπια και το Λιγκ Καπ ξανά στα χέρια των «λιονταριών»! (video)
Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επικράτησε με 2-1 της Μπενφίκα (29/01) στον τελικό του Λιγκ Καπ Πορτογαλίας και μέσω μιας επικής ανατροπής, κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το εν λόγω τρόπαιο! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σαράμπια, που υπέγραψε τη μεγάλη νίκη των «λιονταριών» με ένα γκολ και μία ασίστ!
Το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας εν τέλει δεν άλλαξε χέρια! Παρότι χρειάστηκε μία επική ανατροπή, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρήκε τη λύση και επικράτησε με 2-1 της Μπενφίκα (29/01), έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πάμπλο Σαράμπια, που έγραψε το τελικό σκορ και «έφτιαξε» το γκολ της ισοφάρισης!

 
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Μπενφίκα. Μόλις στο 23ο λεπτό, ο Γκιμάλδο βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Έβερτον εντός της περιοχής και αυτός δεν λάθεψε, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας της Σπόρτινγκ!
 

Τα «λιοντάρια» λίγο έλειψε να απαντήσουν άμεσα, όταν τρία λεπτά αργότερα, ο Ινάσιο έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά είδε τον Βλαχοδήμο να απομακρύνει εντυπωσιακά και να διατηρεί το 1-0 ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, με την έναρξη του δευτέρου, όλα έμελλε να αλλάξουν. 
 
Ο Γκονσάλο Ινάσιο αυτήν τη φορά δεν λάθεψε. Ξανά από εκτέλεση κόρνερ, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και έφερε το ματς στα ίσια, γράφοντας το 1-1 στο 49ο λεπτό!
 

Έκτοτε, τα «ηνία» της αναμέτρησης άλλαξαν χέρια. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας άρχισε να ψάχνει το γκολ της ανατροπής. Ό,τι δεν κατάφερε με τον Παουλίνιο στο 73', το πέτυχε με τον Σαράμπια στο 78', όταν μετά από φοβερή ενέργεια του Πέδρο Πόρο βρέθηκε σε θέση βολής και νίκησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα του!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Λαζάρο, Μοράτο (83' Πίτσι), Βερτόνγκεν, Γκριμάλδο, Μεϊτέ (83' Αραούχο), Βάιγκλ, Μάριο, Γκονσάλβες (73' Ντίας), Γιάρεμτσουκ (61' Ράμος), Έβερτον (83' Τααράμπτ)
 
Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Αδάν, Νέτο (66' Πόρο), Ινάσιο, Φεντάλ, Εσγκάιο, Παλίνια, Ματέους (84' Ουγκάρτε), Ρέις, Σαράμπια (88' Σάντος), Παουλίνιο (88' Τόμας), Πέδρο Γκονσάλβες
 
Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0