Football Talk

Ετοιμάζεται ο ατσάλινος δικέφαλος αετός της ΑΕΚ, το καλοκαίρι η ολοκλήρωσή του

Ετοιμάζεται ο ατσάλινος δικέφαλος αετός της ΑΕΚ, το καλοκαίρι η ολοκλήρωσή του

Ο Ούγγρος γλύπτης Γκάμπορ Μίκλος Ζόκε ξεκίνησε τη δημιουργία του εμβληματικού δικέφαλου αετού που θα τοποθετηθεί έξω από την Αγιά Σοφιά - Opap Arena.

Σχετικά Άρθρα

Την έναρξη της δημιουργίας του ατσάλινου δικέφαλου αετού της ΑΕΚ αποκάλυψε μέσω Instagram ο Ούγγρος γλύπτης Γκάμπορ Μίκλος Ζόκε. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο προφίλ του, άρχισε να δημιουργείται ο τρούλος της «Αγιά Σοφιάς» πάνω στον οποίο θα στέκεται ο ατσάλινος δικέφαλος αετός.

11_12.JPG

2_114.JPG

Το ύψος του δικέφαλου αετού θα αγγίζει τα 12 μέτρα και άλλα τόσα θα είναι το πλάτος με το άνοιγμα των φτερών. Στην τελική του μορφή, ο δικέφαλος αετός θα στέκεται πάνω στον επίχρυσο τρούλο, ενώ η βάση θα είναι μαρμάρινη. Όπως μας αποκάλυψε ο Ούγγρος γλύπτης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι! Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία με το σχέδιο που είχε δημοσιέυσει η εφημερίδα Δικέφαλος Αετός στις 11 Σεπτέμβρη 2021:

Δικέφαλος.jpeg

Βλέποντας κανείς τον αετό που έχει ετοιμάσει ο Γκάμπορ Μίκλος Ζόκε έξω από την Groupama Arena της Βουδαπέστης, μπορεί να φανταστεί πως έξω από την Αγιά Σοφιά - Opap Arena θα δεσπόζει κάτι εντυπωσιακό... Η μεγάλη στιγμή των εγκαινίων πλησιάζει και όπως φαίνεται, οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν να χαρούν πολλές εκπλήξεις έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια αναμονής.



GroupamaArena.jpeg

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0