Football Talk

Βαθιά «υπόκλιση» στην Κρίσταλ Πάλας: Τριετές πρόγραμμα φροντίδας, για παίκτες που αποδεσμεύει από τις ακαδημίες της!

Βαθιά «υπόκλιση» στην Κρίσταλ Πάλας: Τριετές πρόγραμμα φροντίδας, για παίκτες που αποδεσμεύει από τις ακαδημίες της!

Δεν χρειάζονται ατελείωτα χρήματα, μεγάλοι ποδοσφαιριστές ή διακρίσεις, για να είσαι σπουδαίος σύλλογος! Η Κρίσταλ Πάλας το απέδειξε, ξεκινώντας ένα τριετές πρόγραμμα φροντίδας για τους παίκτες που αποδεσμεύει από τις ακαδημίες της και έκανε σύσσωμη την ποδοσφαιρική κοινότητα, να υποκλιθεί!

Η τροπαιοθήκη της Κρίσταλ Πάλας παραμένει άδεια, παρά τα 116 χρόνια ύπαρξης που μετρά ο σύλλογος. Ωστόσο, πλέον έχει έναν πολύ καλό λόγο για να περηφανεύεται πως διαθέτει κάτι, που λείπει ακόμα και από μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι «αετοί» αποτελούν την πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που με κάθε επισημότητα, δημιουργεί ένα τριετές πρόγραμμα επανένταξης για τους παίκτες των ακαδημιών της, οι οποίοι δεν θα παραμείνουν στον σύλλογο ως επαγγελματίες.

Τα ολοένα αυξανόμενα φαινόμενα κατάθλιψης ή πλήρους παραίτησης νέων μεταξύ 17 και 22 ετών, που δεν κατάφεραν να υπογράψουν επαγγελματικά συμβόλαια, αποτέλεσαν την αφορμή για τους ανθρώπους της Κρίσταλ Πάλας, ώστε να συντάξουν μία ομάδα που θα αναλαμβάνει αντίστοιχες περιπτώσεις, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά.

«Όταν αποχώρησα από τη Λούτον στις αρχές της δεκαετίας του ’90, αντιμετώπισα σοβαρά προβλήματα. Μου έλειπε το ποδόσφαιρο και η καθημερινή επαφή με το υπόλοιπο γκρουπ». Σε αυτά τα λόγια, εντοπίζεται το βίωμα του υπεύθυνου -πλέον- των ακαδημιών της Κρίσταλ Πάλας, Γκάρι Ίσοτ, έναν από τους πρωτεργάτες του εν λόγω project.


«Με τη βοήθεια ανθρώπων που βλέπουν το άθλημα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αλλά και την αμέριστη βοήθεια του προέδρου, Στιβ Πάρις, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτό το πρόγραμμα. Όλοι μας αναγνωρίζουμε πως έχουμε χρέος, όχι μόνο να πάρουμε το μέγιστο από τα ταλέντα των ακαδημιών μας, αλλά να παραδώσουμε ανθρώπους πίσω στην κοινωνία, γεμάτους ιδέες και αξίες».

Όπως αναφέρεται από τον σύλλογο, το τριετές πλάνο είναι ενδεικτικό και δεν είναι απαγορευτικό το να ξεπεραστεί ως χρονικό όριο.

«Όσο χρειαστεί. Η αποδέσμευση ενός ποδοσφαιριστή από τις ακαδημίες είναι μία διαδικασία ψυχοφθόρα, η οποία πρέπει να καταπολεμηθεί. Άλλοι νιώθουν ντροπή, άλλοι δεν γνωρίζουν τι άλλο να κάνουν. Αυτά τα κατάλοιπα πρέπει να σπάσουν και άπαντες να αντιληφθούν, πως αν αγαπάς το ποδόσφαιρο, υπάρχει πληθώρα επιλογών για να παραμείνεις κοντά του, χωρίς να είσαι ποδοσφαιριστής. Ίσως ανοίγεται ένα νέο μονοπάτι».

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0