Football Talk

Ολυμπιακός: Η αξία της δεύτερης ομάδας και το brand name που διαρκώς μεγαλώνει

Ολυμπιακός: Η αξία της δεύτερης ομάδας και το brand name που διαρκώς μεγαλώνει

Νταμπό, Φαντιγκά, Κεϊτά, Κλίτσα… Ο Ολυμπιακός γέμισε το ρόστερ του με νεαρούς ταλαντούχους παίκτες που τα προηγούμενα χρόνια δεν θα ήταν καθόλου εύκολο να εντάξει στο δυναμικό του.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Σιγά σιγά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται όλοι πόσο σημαντική ήταν η δημιουργία των ομάδων β΄ για τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και είναι δεδομένο πως σύντομα θα αρχίσουν να απολαμβάνουν τους καρπούς αυτής της αλλαγής. Σαφώς και δεν πρόκειται για κάτι απλό. Το να φτιάξεις μια νέα ομάδα από την αρχή. Χρειάζεται πολλή δουλειά, σχέδιο και άνθρωποι με ικανότητες για να το υλοποιήσουν σε όλα τα επίπεδα. 

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού είναι σαφές πως η δεύτερη ομάδα, ανοίγει νέους δρόμους για την προοπτική της πρώτης. Σε αυτούς τους λίγους μήνες έχουν αποκτηθεί για την ομάδα β΄ παίκτες από την Ρεάλ Μαδρίτης, την Παρί Σεν Ζερμέν, την Ίντερ, τη Ναντ και τη Λιλ. Ποδοσφαιριστές που αφενός βρίσκονται ακόμα υπό διαμόρφωση και αφετέρου έχουν μάθει να δουλεύουν στο κορυφαίο επίπεδο.

Δεν θα ήταν καθόλου εύκολο ή απλό για τον Ολυμπιακό τα προηγούμενα χρόνια να προχωρήσει σε προσθήκες τύπου Ντιμπί Κεϊτά, ενός 18χρονου ταλαντούχου από την δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Το βάρος των απαιτήσεων της πρώτης ομάδας σπάνια επέτρεπε τέτοιες μεταγραφές στους Πειραιώτες τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά ακόμα και αν ερχόταν ένας τέτοιος παίκτης, θα ήταν άλλο τόσο δύσκολο να βρει τον χρόνο που χρειάζεται για να εξελιχθεί. Πλέον με την ομάδα β΄ δεν υπάρχει η αμεσότητα των απαιτήσεων, ενώ ο ποδοσφαιριστής μπορεί να βρει άνετα παιχνίδια στα πόδια του και ταυτόχρονα να αξιολογείται από το ίδιο το κλαμπ. Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού μέχρι τώρα την φετινή σεζόν ήταν ένας παίκτης που αποκτήθηκε, αρχικά, για την ομάδα β΄. Ο Αγκιμπού Καμαρά, που πλέον κοστολογείται με περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ πιθανότατα δεν θα είχε έρθει ποτέ στα μέρη μας αν δεν υπήρχε η ομάδα β΄. Παρεμπιπτόντως δεν είναι λίγοι στο Ρέντη που ποντάρουν πως ο Κεϊτά μπορεί να έχει την ίδια πορεία με τον μεσοεπιθετικό από την Γουινέα. 

Το επόμενο, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι πως επιβεβαιώνεται πόσο έχει μεγαλώσει το όνομα του Ολυμπιακού στην αγορά. Πριν από κάποια χρόνια θα πρέπει ήταν… τρελός κάποιος 18χρονος για να αφήσει την Ρεάλ ή την Παρί ή οποιοδήποτε κλαμπ κορυφαίου πρωταθλήματος για να έρθει στην Ελλάδα. Πλέον, όμως, δεν υπάρχει ούτε αυτό καθώς το brand name των «ερυθρόλευκων» μεγαλώνει διαρκώς. Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού λανσάροντας στην παγκόσμια αγορά παίκτες όπως ο Τσιμίκας, ο Σα, και ο Ποντένσε. Ποδοσφαιριστές που διαπρέπουν αυτή τη στιγμή στο κορυφαίο επίπεδο. Ποδοσφαιριστές που εξελίχθηκαν μέσα από την επίμονη δουλειά που γίνεται από όλους στο Ρέντη. Ο… κάθε Φαντιγκά γνωρίζει πως εδώ έχει την ευκαιρία να ξεχωρίσει και να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Είναι τεράστιο κέρδος αυτό για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι τεράστιο πλεονέκτημα και για τον ίδιο τον Πέδρο Μαρτίνς που πλέον έχει πολλές επιλογές στη διάθεση του, αλλά και πρόκληση για να δημιουργήσει νέα αστέρια που θα λάμψουν στο μέλλον.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0