Football Talk

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Ο Μπαράλες ευστόχησε από την άσπρη βούλα και χάρισε μεγάλο «διπλό» στους Αρκάδες! (video)

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-1: Ο Μπαράλες ευστόχησε από την άσπρη βούλα και χάρισε μεγάλο «διπλό» στους Αρκάδες! (video)
Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε ένα μεγάλο «διπλό» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με 1-0 σε βάρος του Παναθηναϊκού (και με δέκα ποδοσφαιριστές), χάρη σε τέρμα του Μπαράλες από την άσπρη βούλα, για την 20η αγωνιστική της Super League.

Με δέκα ποδοσφαιριστές ο Αστέρας Τρίπολης πήρε τεράστια νίκη μέσα στη Λεωφόρο, την πρώτη των Αρκάδων μέσα στο Απόστολος Νικολαΐδης, αφού για την 20η αγωνιστική της Super League, επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού!

Σκόρερ, ο Μπαράλες, ο οποίος σκόραρε από το σημείο του πέναλτι και χάρισε ένα μεγάλο «διπλό» στην ομάδα του.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη τελική φάση στην αναμέτρηση ήρθε μόλις στο 10’, με τον Σόνι να κάνει ωραία ενέργεια και το σουτ με τον Μπρινιόλι να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός… απάντησε μόλις δύο λεπτά αργότερα!

Ο Καρλίτος στο 12’ έκανε το σουτ και τον Τσιφτσή να μπλοκάρει με άνεση, ενώ στο 17’ ο Παλάσιος έβγαλε ωραία σέντρα, αλλά ο Αϊτόρ από πλάγια προσπάθησε να κάνει κάτι πολύ φιλόδοξο στέλνοντας τη μπάλα ψηλά άουτ.

Επόμενη καλή φάση για το «τριφύλλι» ήρθε στο 18’, όπου ξανά ο Παλάσιος γύρισε την μπάλα μέσα από την περιοχή με τον Τσιφτσή να διώχνει την τελευταία στιγμή και στο 19’ ήταν η σειρά του Αστέρα Τρίπολη να απειλήσει  με τον Τιλίκα που έκανε το σουτ, με τον Μπρινιόλι να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ρυθμός της αναμέτρησης ολοένα και ανέβαινε, με την πρώτη αρκετά καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό να έρχεται στο 23’! Για ακόμη μια φορά ο Παλάσιος μπήκε στην περιοχή και ο Χριστόπουλος έβαλε την κόντρα στέλνοντας τη μπάλα για λίγο κόρνερ.

Τελευταία καλή φάση ήταν στο 38' για τον Παναθηναϊκό με τον Αϊτόρ να κάνει το ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το ίδιο καλός ήταν ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος με το τελείωμα του πρώτου. Στο 53' είχαμε καλή στιγμή για τον Αστέρα με τον Κρεσπί να εκτελεί το φάουλ αλλά να μην βρίσκει κανείς την μπάλα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιοβάνοβιτς πέρασε τον Σάντσες στη θέση του Κώτσιρα, καθώς ο δεύτερος παραπονέθηκε για ενοχλήσεις.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στη συνέχεια, χωρίς όμως να μπορεί να βρει τη μεγάλη ευκαιρία που θα τον οδηγούσε στο γκολ, ενώ στο 74’ ο Μουνάφο ενώ είχε μία κίτρινη βρήκε καθαρά την μπάλα με το χέρι για να κόψει την κόντρα του τριφυλλιού με τον Σιδηρόπουλο να του δείχνει την δεύτερη κίτρινη και να τον αποβάλει.

Ακόμα, όμως, και με δέκα ποδοσφαιριστές, ο Αστέρας κατάφερε να φύγει με ένα τεράστιο «διπλό» από την έδρα του Παναθηναϊκού, χάρη στο λάθος του Σάντσες, ο οποίος ήταν και ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής στο δεύτερο ημίχρονο για τους «πράσινους». Ο Ριέρα τσίμπησε τη μπάλα προ του Αργεντίνου δεξιού μπακ, ο οποίος στην κίνηση που έκανε τον βρήκε στο στήθος με το πόδι με τον Σιδηρόπουλο να δίνει συνέχεια στο ματς και τον Μανούχο να τον καλεί να δει ξανά τη φάση, όπου και αποφασίστηκε πως υπήρχε παράβαση εντός περιοχής.

Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στο κέντρο και στα δίχτυα για το 1-0. Το συγκεκριμένο σκορ έμελλε να μείνει μέχρι το τέλος, αφού το γκολ που πέτυχε ο Αϊτόρ 90+2’ δεν μέτρησε από το VAR.

O MVP

Ο Χερόνιμο Μπαράλες. Μπήκε αλλαγή στο 73΄ και από το πρώτο λεπτό της παρουσίας του, ήταν εξαιρετικά μαχητικός τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, ενώ έμελλε να στεφθεί και σκόρερ για την ομάδα του στο 83’.

Η φάση του αγώνα

Χωρίς… debate η φάση του 83ου λεπτού. Ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, ο Φακούντο Σάντσες, ήταν και τελικώς ο μοιραίος. Έκανε το πέναλτι στον Ριέρα, φάση η οποία οδήγησε στο 1-0 του Αστέρα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος (65’ Βιτάλ), Καρλίτος, Ρούμπεν, Αϊτόρ, Κώτσιρας (46’ Σάντσες), Παλάσιος (77’ Ιωαννίδης), Μαουρίσιο (85’ Λούντκβιστ).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Ατιένθα, Τασουλής (73’ Άλβαρες), Βαλιέντε, Μουνάφο, Ρεγκίς, Τιλίκα, Καπίγια (67’ Ριέρα), Σόνι (73’ Μπαράλες).

Κυριάκος Δημητρόπουλος


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0