Football Talk

Φρανκ Λάμπαρντ: Λύση ανάγκης για την Έβερτον ή επιλογή με φόντο το μέλλον;

Φρανκ Λάμπαρντ: Λύση ανάγκης για την Έβερτον ή επιλογή με φόντο το μέλλον;

Μόνο η ανακοίνωση απομένει πλέον για την επιστροφή του Φρανκ Λάμπαρντ στους πάγκους, με την Έβερτον να έρχεται σε επαφή μαζί του, ξεκαθαρίζοντας πως αυτός είναι ο εκλεκτός για να διαδεχθεί τον Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της. Το ζήτημα είναι πλέον αν ο Άγγλος, τέως τεχνικός της Τσέλσι αποτελεί μία λύση ανάγκης ή αν είναι πράγματι ο προπονητής που θα καθοδηγήσει τα «ζαχαρωτά» και στο μέλλον…

Όπως όλα δείχνουν, τα διαδοχικά ραντεβού του Φρανκ Λάμπαρντ με την Έβερτον, με θέμα την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας, έπιασαν τόπο. Ο Άγγλος προπονητής είναι ο εκλεκτός της διοίκησης των «ζαχαρωτών» και πλέον απομένει μόνο η ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της υπόθεσης και την επιστροφή στους πάγκους για τον Λάμπαρντ.

Πέρασε ένας χρόνος άλλωστε, από την τελευταία φορά που είδαμε τον Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο κάποιας ομάδας, με την Τσέλσι να τον απολύει στα τέλη του Ιανουαρίου για να συμφωνήσει με τον Τούχελ και έπειτα να «γραφτεί» ιστορία.

Στο ενδιάμεσο διάστημα που μεσολάβησε, ο Λάμπαρντ εξέτασε τις επιλογές του. Δεν ήθελε να αναλάβει τη Νόριτς και το δύσκολο έργο της αποφυγής του υποβιβασμού, κάπως έτσι χειρίστηκε και την υπόθεση με τον πάγκο της Γουότφορντ, όταν το όνομά του ακούστηκε και εν τέλει αποφάσισε να επιστρέψει για την Έβερτον.

Μία ομάδα που έχει ξοδέψει περισσότερο από κάθε άλλη σε μεταγραφές από το 2017 και έπειτα και που αρέσκεται να φέρνει «φαντεζί» ποδοσφαιριστές, «κλέβοντας» τις εντυπώσεις αλλά όχι τα απαιτούμενα… αποτελέσματα.

Ζητούμενο για τα «ζαχαρωτά» είναι πλέον η επίτευξη μίας σταθερότητας. Ο Λάμπαρντ θέλει να δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά, ενώ παράλληλα δεδομένα θα έχει στο μυαλό του να δημιουργήσει μία Έβερτον που θα είναι θελκτική αλλά σίγουρα πιο… αποτελεσματική από την Τσέλσι.

Στους «μπλε» έδειξε πως του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτή την φορά αναμένεται να έχει περισσότερο χρόνο για να αποδείξει πως μπορεί να καθοδηγήσει μία ομάδα με σιγουριά προς αυτή την κατεύθυνση.

Απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως είναι να έχει την στήριξη που θα θέλει. Αυτό δηλαδή που δεν βίωσε στην Τσέλσι στον απόλυτο βαθμό, αλλά ουδείς σκέφτεται πως αν ήταν άλλος στην θέση του θα είχε αποχωρήσει γρηγορότερα.

Το σχέδιο της Έβερτον με την επιλογή του Λάμπαρντ μοιάζει… μακροπρόθεσμο και όχι μία λύση ανάγκης, με άπαντες να ελπίζουν πως δεν θα αποδειχθεί τέτοια και πως θα παραμείνει στο «τιμόνι» και μετά από την ολοκλήρωση της σεζόν. Θα μπορέσει ο Φρανκ Λάμπαρντ να δικαιώσει τον Μοσίρι για την επιλογή του; Τα «εργαλεία» που θα ήθελε είναι διαθέσιμα. Τώρα ξεκινάει η δουλειά, αρχής γενομένης από το ματς του Σεντ Τζέιμς Παρκ με αντίπαλο τη Νιούκαστλ!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0