Football Talk

Παναθηναϊκός: Νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για να πλησιάσει στην… τριάδα το «τριφύλλι», με φουλ επίθεση από Γιοβάνοβιτς!

Παναθηναϊκός: Νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για να πλησιάσει στην… τριάδα το «τριφύλλι», με φουλ επίθεση από Γιοβάνοβιτς!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το Σάββατο (29/1, 15.00) τον Αστέρα Τρίπολης για την 20η αγωνιστική της Super League και θέλει να πετύχει ακόμα μια νίκη, ώστε να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την κορυφαία τριάδα του πρωταθλήματος!

Σχετικά Άρθρα

Ο Παναθηναϊκός θα είχε «τσεκάρει» ήδη το εισιτήριο για το Κύπελλο Ελλάδας μεσοβδόμαδα κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ωστόσο, η κακοκαιρία «Ελπίδα» που ταλαιπώρησε σε τεράστιο βαθμό τη χώρα μας, οδήγησε στην αναβολή του αγώνα.

Από την πρώτη στιγμή που στο «πράσινο» στρατόπεδο ενημερώθηκαν για τα... νέα από την ΕΠΟ, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του. Τον Αστέρα Τρίπολης.

Και εκεί, όμως, στο τριφύλλι είχαν να συναντήσουν… εμπόδια. Το πρώτο έχει να κάνει με τις προπονήσεις, αφού η κακοκαιρία δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να κάνουν πάνω από δύο συνολικά μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και η δεύτερη σχετίζεται με τη μεγάλη ζημιά που προκλήθηκε στο στέγαστρο του «Απόστολος Νικολαΐδης» και οδήγησε στην αλλαγή της ώρας του ματς.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος αρχικά να διεξαχθεί στις 19:30, ωστόσο λόγω του σκεπάστρου στο γήπεδο του «τριφυλλιού» το οποίο χρειάζεται επισκευή εξαιτίας της χιονόπτωσης και δεν θα λειτουργούν οι προβολείς του, το ματς θα γίνει στις 15:00.

Τα πλάνα του Γιοβάνοβιτς, ποιοι είναι εκτός

Παρά τα όποια προβλήματα, ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα απέναντι στον πάντα μαχητικό και επικίνδυνο Αστέρα ώστε να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης, που θα τον κάνει να πλησιάσει (έχει και ματς λιγότερο) την κορυφαία τριάδα του πρωταθλήματος και τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

Υπενθυμίζεται, πως οι «πράσινοι» πηγαίνουν στην αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής με θετική ψυχολογία, αφού επικράτησαν με 1-0 Ιωνικού στη Νίκαια, ένα αποτέλεσμα το οποίο τους ανέβασε στην 4η του βαθμολογικού πίνακα με 30 βαθμούς.

Όσον αφορά τα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αρχικά να τονίσουμε πως ο Λούκας Βιγιαφάνιες δεν υπολογίζεται για αυτό το παιχνίδι καθώς εκτίει την ποινή της αγωνιστικής λόγω κίτρινων καρτών, ενώ εκτός είναι και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης.

Ο Σέρβος τεχνικός προσανατολίζεται στο να ξεκινήσει τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, με τον Κώτσιρα στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χουάνκαρ στο αριστερό. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Βέλεθ και Σένκεφελντ, ενώ στον άξονα θα αγωνιστούν οι Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο και Λούντκβιστ. Παλάσιος στο ένα άκρο της επίθεσης, Αϊτόρ στο άλλο και Καρλίτος στην κορυφή.

Στην αποστολή των «πρασίνων» συμπεριλήφθηκαν οι Διούδης, Μπρινιόλι, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Αγιούμπ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρουμπέν, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

Παναθηναϊκός (Πιθανή Ενδεκάδα - Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Λούντκβιστ, Παλάσιος, Καρλίτος, Αϊτόρ.

***Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε στον πρώτο γύρο 2-1 με ανατροπή και έμεινε για έκτο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό χωρίς ήττα. Οι «πράσινοι» έχουν να κάνουν νίκη από την 1η Δεκεμβρίου 2019, 1-0 (8’ πέναλτι Χατζηγιοβάνης) στο «Σπύρος Λούης». Την περσινή σεζόν ο Αστέρας Τρίπολης πήρε δύο ισοπαλίες στη Λεωφόρο. Και μπορεί να μην έχει νικήσει ποτέ τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, ωστόσο του έχει πάρει στα μισά σχεδόν παιχνίδια ισοπαλία.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0