Football Talk

ΑΕΚ Β’: Πώς η Super League 2 επιβεβαιώνει το πρότζεκτ και ποια τα οφέλη της «μεγάλης» ομάδας!

ΑΕΚ Β’: Πώς η Super League 2 επιβεβαιώνει το πρότζεκτ και ποια τα οφέλη της «μεγάλης» ομάδας!
Τα πρώτα δείγματα των «μικρών» της ΑΕΚ Β’ είναι κάτι παραπάνω από θετικά, με την ΑΕΚ να τους βλέπει και να… τρίβει τα χέρια της.

Όταν γνωστοποιήθηκε το γεγονός πως πλέον κάποιοι «μεγάλοι» σύλλογοι της Super League θα δημιουργήσουν και Β’ ομάδες, με μπούσουλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα, χτύπησε κάπως… περίεργα σαν ιδέα. Αυτό γιατί μπορεί να φαινόταν «άδικο» για τις υπόλοιπες ομάδες της Super League 2 να διεκδικήσουν τον τίτλο, αφού για τις Β’ δεν υπάρχει ο κίνδυνος του υποβιβασμού και μπορούν άνετα να «κόψουν» βαθμούς από τους άλλους.

Από την άλλη κεντρική ιδέα αυτού του εγχειρήματος αποτελεί η ανάδειξη των νεότερων παικτών, που μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στις Κ19 ομάδες, σε άλλους συλλόγους και γενικότερα να μπουν σε ένα πιο εντατικό αγωνιστικό πλαίσιο. Αυτό είναι κάτι που η ΑΕΚ έχει κάνει πράξη και με το παραπάνω!

Έπειτα από σχεδόν 4 μήνες έχουμε πάρει μια πολύ καλή γεύση των «μικρών» της Ένωσης, κάποιους εκ των οποίων έχουμε δει να αγωνίζονται και με την φανέλα της πρώτης! Το BN Sports σας παρουσιάζει τα κέρδη που έχει πάρει μέχρι στιγμής από την ΑΕΚ Β’.

5488922.jpg

Βασίλης Χατζηεμμανουήλ

Πιο πρόσφατο παράδειγμα που επιβεβαιώνει το πρότζεκτ των Β’ ομάδων, αποτελεί ο Βασίλης Χατζηεμμανουήλ. Ο 22χρονος γκολκίπερ πήρε την πρώτη του ευκαιρία με την πρώτη ομάδα στη νίκη επί του Ατρομήτου με 2-0 για το πρωτάθλημα, καθώς ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς δεν βρίσκεται στο 100% της ετοιμότητάς του ενώ ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής έβγαλε νοκ άουτ τον Παναγιώτη Τσιντώτα.

«Εδώ και 1,5 χρόνο προετοιμάζομαι για αυτή τη στιγμή, ο Μιχαηλίδης δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο, μου είπε μπορείς, είσαι έτοιμος και αυτό έγινε… Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, όλη μου τη ζωή θα έλεγα, αυτό περίμενα, το ντεμπούτο μου με την ΑΕΚ», είχε τονίσει ο ίδιος έπειτα από την παρθενική του εμφάνιση. Μια εμφάνιση η οποία τον δικαίωσε και με το παραπάνω αφού μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, όντας παρών όποτε χρειάστηκε.

Σε επίπεδο Super League 2 ο Χατζηεμμανουήλ μετράει μέχρι στιγμής 8 συμμετοχές, ενώ σε 6 ματς πρωταθλήματος της πρώτης ομάδας έχει δώσει το «παρών» από τον πάγκο. Ο νεαρός υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα το 2018, ενώ δύο χρόνια αργότερα ανανέωσε με τα «κιτρινόμαυρα» μέχρι το 2025.

5446449.jpg

Μιχάλης Κοσίδης

Η πρώτη του επαφή του Μιχάλη Κοσίδη με τους φιλάθλους της ΑΕΚ έγινε τον Μάρτιο του 2021 και την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ με 3-1 στην Τούμπα. Νωρίτερα την ίδια χρονιά ο νεαρός είχε μόλις υπογράψει το επαγγελματικό του συμβόλαιο με την ομάδα, μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Στο πρωτάθλημα της Super League 2 έχει μέχρι στιγμής 8 συμμετοχές και 2 γκολ, ωστόσο ο Αργύρης Γιαννίκης του έχει δείξει εμπιστοσύνη και με την βασική ομάδα. Συγκεκριμένα φέτος έχει κάνει δύο εμφανίσεις (κόντρα σε Κηφισιά και Παναιτωλικό), ενώ έχει στηρίξει την ομάδα και από τον πάγκο σε αρκετές περιπτώσεις.

5470870.jpg

Γιώργος Μουστακόπουλος

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν εδώ στο BN Sports για το πώς ο Γιώργος Μουστακόπουλος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ΑΕΚ στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην Κηφισιά. Φυσικά η επιλογή του Γιαννίκη δεν ήταν τυχαία και ο ίδιος τον δικαίωσε και με το παραπάνω εντός του αγωνιστικού χώρου. Σωστή στάση και κάλυψη των χώρων, σωστή εναλλαγή της μπάλας και γενικότερα συνολικά μια πολύ θετική πρώτη εμφάνιση!

Ο 23χρονος έχει επίσης αγωνιστεί στα 11 εκ των 13 παιχνιδιών που έχει δώσει μέχρι στιγμής η ΑΕΚ Β’, ενώ με τον τρόπο του δείχνει και στους νεότερούς του ότι μια ευκαιρία στην πρώτη ομάδα δεν είναι ακατόρθωτη.

5479050.jpg

Χρήστος Γιούσης

Το όνομά του δεν είναι κάτι καινούργιο για την ΑΕΚ. Ο νεαρός Χρήστος Γιούσης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα πίσω στο 2017 και την αναμέτρηση κόντρα στην Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο» για τους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας. Τότε είχε βάλει την υπογραφή του φαρδιά πλατιά στη νίκη των «κιτρινόμαυρων», σημειώνοντας τα δύο γκολ στο τελικό 3-2!

Συνολικά με την πρώτη ομάδα από το 2017 μέχρι και σήμερα μετρά 8 συμμετοχές – την περασμένη σεζόν ήταν δανεικός στην Παναχαϊκή –, ενώ οι επιδόσεις του με την ΑΕΚ Β’ φέτος είναι εντυπωσιακές. Ο 22χρονος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 7 γκολ και 3 ασίστ σε 11 συμμετοχές, είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής (με 3 γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο των αγώνων) και, κρίνοντας από την εμφάνισή του κόντρα στον Λεβαδειακό, μοιάζει ασταμάτητος!

Με λίγα λόγια το πρότζεκτ μπορεί για άλλους συλλόγους να μην είναι επιτυχημένο, ωστόσο για την ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Το νέο αίμα σιγά σιγά αρχίζει να κάνει την εμφάνισή του στην πρώτη ομάδα και δείχνει πως το μέλλον για τον «δικέφαλο» αναμένεται να είναι μόνο λαμπρό!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0