Football Talk

Χάαλαντ: Βλέπει βίντεο με τον… Βάρντι για να βελτιώνεται! (video)

Χάαλαντ: Βλέπει βίντεο με τον… Βάρντι για να βελτιώνεται! (video)
Όταν ο στόχος είναι η κορυφή, δεν υπάρχει χώρος για επανάπαυση. Ακόμα κι αν πρόκειται για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, που όπως αποκάλυψε, προσπαθεί να βελτιώσει τις κινήσεις του στην «πλάτη» των σέντερ μπακ, παρακολουθώντας πολλά βίντεο του σπεσιαλίστα στο είδος, Τζέιμι Βάρντι!

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ένας ποδοσφαιριστής να μεγαλώνει έχοντας το βλέμμα στραμμένο προς έναν παίκτη-πρότυπο. Είτε για τη συνολική του απόδοση, είτε για έναν συγκεκριμένο τομέα. Από αυτόν τον κανόνα, δεν ξεφεύγει σχεδόν κανείς. Ούτε κι αν πρόκειται για τον Έρλινγκ Χάαλαντ!

Το golden boy της Μπορούσια Ντόρτμουντ αποκάλυψε πως παρακολουθεί πολλά βίντεο του αρχισκόρερ της Λέστερ, Τζέιμι Βάρντι, αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους… τεχνίτες, στις κινήσεις στην πλάτη των σέντερ μπακ!

Παρά τα 16 γκολ του Νορβηγού μετά από 14 παιχνίδια στη φετινή Bundesliga, παραδέχεται πως υπάρχουν τομείς που χρήζουν βελτίωσης. Ένας από αυτούς, οι κινήσεις χωρίς την μπάλα στον χώρο, πίσω από την αντίπαλη άμυνα, κάτι το οποίο θεωρεί πως έχει τελειοποιήσει ο 35χρονος φορ των «αλεπούδων».

«Δεν μελετώ, αλλά παρακολουθώ πολλούς παίκτες. Παραδείγματος χάριν, η κίνηση του Τζέιμι Βάρντι πίσω από τα σέντερ μπακ, όταν το 10αρι έχει την μπάλα στα πόδια είναι για σεμινάριο! Είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο στον συγκεκριμένο τομέα και προσπαθώ να πάρω πράγματα από αυτόν. Έτσι είμαι. Μου αρέσει να βλέπω ποδόσφαιρο. Όταν αγωνιζόμαστε Σάββατο, οι Κυριακές μου είναι αφιερωμένες στο να παρακολουθήσω αγώνες. Πάντα το έκανα και συνεχίζω να το κάνω» ανέφερε ο Χάαλαντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky Sports.


Κάπως έτσι, απέδειξε με τον πλέον περίτρανο τρόπο πως όσο η μεταγραφολογία εντείνεται γύρω από το όνομά του, αυτός παραμένει συγκεντρωμένος στην ολοκλήρωση της προοπτικής του.

«Τα πάντα επιδέχονται βελτίωσης. Τα τελειώματα, η ταχύτητα, η δύναμη. Αλλά αν έπρεπε να διαλέξω ένα, θα ήταν να μην τραυματίζομαι. Αν είμαι υγιής, μπορώ να παίξω περισσότερα ματς και να βελτιώσω μέσα από αυτά, καθετί που αναγνωρίζω ως αδυναμία μου».

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0