Football Talk

Λαμία – Άρης 1-0: Ο «γίγαντας» Σαράνοφ έστειλε τους Λαμιώτες στα ημιτελικά, προδόθηκαν από τα πέναλτι οι «κίτρινοι» (video)

Λαμία – Άρης 1-0: Ο «γίγαντας» Σαράνοφ έστειλε τους Λαμιώτες στα ημιτελικά, προδόθηκαν από τα πέναλτι οι «κίτρινοι» (video)

Με τον Σαράνοφ να κρατάει το μηδέν στην εστία του, τον Τζανετόπουλο να λυτρώνει στο 118’ και τον έμπειρο πορτιέρο να αποκρούει πέναλτι στην εκπνοή της παράτασης, η Λαμία πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Άρη και σε συνδυασμό με 0-0 της Θεσσαλονίκης, προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.

Παιχνίδι με φινάλε… θρίλερ εξελίχθηκε αυτό ανάμεσα στη Λαμία και τον Άρη. Με το πρώτο ματς των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας, η Λαμία κατάφερε να εκμεταλλευτεί την μυθική εμφάνιση του Σαράνοφ αλλά και την απίστευτη αστοχία του Άρη που δεν εκμεταλλεύτηκε τα δύο πέναλτι που κέρδισε. Στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2019 για τους γηπεδούχους.

1ο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες, σε αντίθεση με το πρώτο ματς, μπήκαν πιο δυναμικά στο ματς και κυνήγησαν το γκολ. Ο Άρης ήταν τελείως διαφορετικός και έχασε σημαντικές ευκαιρίες από την αρχή του παιχνιδιού. Να θυμίσουμε πως μέσα στο 2022, όχι απλώς δεν είχε νίκη αλλά δεν είχε ούτε καν σκοράρει (!). Η ευκαιρία για να σταματήσει αυτό το αρνητικό σερί, θα μπορούσε να δώσει ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Ο Μπεχαράνο έκανε το τάκλιν και ανέτρεψε τον Μπερτόγλιο, παραχωρώντας το πέναλτι στους φιλοξενούμενους. Ο Αφρικανός φορ ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σαράνοφ έπεσε στην λάθος γωνία αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Έτσι, το 0-0 παρέμεινε, με τη Λαμία να είναι εκείνη που στη συνέχεια πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Σιαμπάνης νίκησε με εντυπωσιακό τρόπο τον Ταϊρόν λίγα λεπτά μετά το χαμένο πέναλτι ενώ κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά και το σουτ του Καραμάνου λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Από την άλλη, ο Άρης δεν έκανε κάτι αξιοσημείωτο μέχρι την ολοκλήρωση του 45λέπτου.

2ο ημίχρονο

Στην επανάληψη, όπως και στην αρχή του ματς, ο Άρης μπήκε πιο δυναμικά. Συγκεκριμένα, στα πρώτα λεπτά, ο Μαντσίνι ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, ο Εντιαγέ πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχή αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Σαράνοφ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Σαραμαντά, ο οποίος θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, αν η μπάλα δεν πέρναγε χιλιοστά δίπλα από την εστία του Σιαμπάνη.

Στο 64ο λεπτό, η Λαμία παραλίγο να βγάλει μόνη της τα… μάτια της. Ο Φάνης Τζανδάρης γύρισε τη μπάλα στον Σαράνοφ, ο οποίος τελευταία στιγμή πρόλαβε τη μπάλα πριν περάσει την γραμμή και γίνει το «κακό» από τον δικό του ποδοσφαιριστή. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε αρκετά, με τον Άρη να έχει την κατοχή αλλά η Λαμία τις ουσιαστικές ευκαιρίες.

Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας δεν άλλαξε τίποτα για τις δύο ομάδες, συμπληρώνοντας συνολικά 270 λεπτά χωρίς τέρμα μέχρι στιγμής. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση…

Παράταση

Στο πρώτο μέρος του έξτρα χρόνου, η κούραση βγήκε αρκετά και στις δύο ομάδες. Γενικά δεν υπήρχαν τελικές προσπάθειες, με τον Άρη να είναι πιο ανεβασμένος αλλά χωρίς να το μετατρέπει σε ουσία. Ο χρόνος κυλούσε και το 0-0 δεν ξεκόλλαγε από τον φωτεινό πίνακα.

Ο Σαράνοφ δήλωσε παρών λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, με μεγαλύτερη φάση αυτή του φάουλ από τον Ματίγια στο 105’. Το ίδιο έργο και στην επανάληψη, με τον Άρη να έχει τις ευκαιρίες αλλά ο εντυπωσιακός Σαράνοφ να κρατάει την εστία του ανέπαφη και να βάζει δύσκολα στο σύνολο του Μάντζιου.

Τελικά, η Λαμία ήταν εκείνη που κόντρα στην ροή του αγώνα, στο 118΄, δεν άφησε το παιχνίδι να πάει στην διαδικασία των πέναλτι. Συγκεκριμένα, ο Προβυδάκης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τζανετόπουλος πήδηξε πιο ψηλά από όλους για να λυτρώσει τους Λαμιώτες και να γράψει το 1-0. 

Το ματς όμως δεν είχε λήξει. Στην εκπνοή του παιχνιδιού, ο Τζανδάρης ανέτρεψε τον Γκάμα, εκείνος ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Σαράνοφ ολοκλήρωσε μία επική εμφάνιση αποκρούοντας το και διατηρώντας το τελικό 1-0 για την ομάδα του. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, με τη Λαμία να βρίσκεται στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2019 στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας.

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ - Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Αντέντζο, Σαραμαντάς (86' Μαρτίνεθ) - Μπεχαράνο, Τζανδάρης - Μπανγκουρά, Τάιρον (31' Νούνιες), Ρόμανιτς (106' Τσούκαλος) - Καραμάνος (78' Αραμπούλι). 

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης - Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα - Σάσα, Εντιαγέ (90'+1' Ματίγια) - Γκαρσία (75' Γκάμα), Μπερτόγλιο (66' Ιτούρμπε), Μανσίνι (109' Μάνος) - Καμαρά. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0