Football Talk

Ακτή Ελεφαντοστού - Αίγυπτος 0-0 (4-5 πεν.): Στα προημιτελικά οι «Φαραώ» με υπογραφή Σαλάχ, από την... άσπρη βούλα! (video)

Ακτή Ελεφαντοστού - Αίγυπτος 0-0 (4-5 πεν.): Στα προημιτελικά οι «Φαραώ» με υπογραφή Σαλάχ, από την... άσπρη βούλα! (video)
Η Αίγυπτος «τσέκαρε» το εισιτήριό της για τα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα, επικρατώντας με 5-4 στα πέναλτι της Ακτής Ελεφαντοστού (26/01, 0-0 καν. διάρκεια) με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να ευστοχεί στο τελευταίο και κρισιμότερο πέναλτι! Αντίπαλος των «Φαραώ» στους «8» της διοργάνωσης το Μαρόκο!
Σαλάχ λαμπρός, οδηγεί την Αίγυπτο! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον σταρ της Λίβερπουλ, οι «Φαραώ» πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα, έστω κι αν χρειάστηκαν τη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου επικράτησαν με 5-4, μετά το 0-0 (26/01) της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.
 
Εκεί, αντίπαλός της θα είναι το Μαρόκο, με την ημερομηνία και την ώρα της αναμέτρησης να μην έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη.


Η αναμέτρηση ξεκίνησε νωχελικά και για τις δύο ομάδες, ωστόσο, στο 17ο λεπτό, ο Μαρμούς είχε μία εξαιρετική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αλλά είδε την μπάλα στα σταματά στο δοκάρι. Κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του ματς ήταν και η αποχώρηση του Φρανκ Κεσιέ από τον αγωνιστικό χώρο στο 30', λόγω τραυματισμού, που άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης στον χώρο του κέντρου. 

Το «σκηνικό» δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν πλήθος επιθετικών προϋποθέσεων, αλλά να δυσκολεύονται να τις μετουσιώσουν σε κάτι μεγαλύτερο. Η κανονική διάρκεια έληξε χωρίς σκορ, όπως και η παράταση, παρά τις ευκαιρίες των Σέριφ και Τρεζεγκέ, που λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ για τους «Φαράω».

Εν τέλει, οι διαφορές των δύο ομάδων «λύθηκαν» στη «ρώσικη ρουλέτα, όπου ο γκολκίπερ της Αιγύπτου, Ελ Σεναουί εξελίχθηκε σε μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού απέκρουσε το τρίτο πέναλτι της Ακτής Ελεφαντοστού, εκτελεσμένο από τον κεντρικό αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Μπαγί. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση του τελευταίου και κρισιμότερου πέναλτι, ευστόχησε και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, στην μεγαλειώδη πρόκριση της χώρας του, στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα!


Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0