Football Talk

Φάκελος Νις: Η νέα σελίδα με την INEOS και οι «Αετοί» που πετάνε προς τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ

Φάκελος Νις: Η νέα σελίδα με την INEOS και οι «Αετοί» που πετάνε προς τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ
Το πρότζεκτ της Νις παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, με τον Κριστόφ Γκαλτιέ και την INEOS να φέρνουν αύρα αισιοδοξίας με στόχο την είσοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Σχετικά Άρθρα

Τους αποκαλούν “Les Aiglons”, δηλαδή τα «Αετόπουλα». Όπως φαίνεται ο καιρός πέρασε, τα αετόπουλα μεγάλωσαν και έγιναν αετοί έτοιμοι να πετάξουν όσο πιο ψηλά γίνεται, εκπληρώνοντας τα όνειρα των οπαδών της Νις. Για να συμβεί αυτό, προηγήθηκε μια κρίσιμη αλλαγή στην ιδιοκτησία του συλλόγου το καλοκαίρι του 2019…

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράντκλιφ, ιδρυτής της πολυεθνικής εταιρείας χημικών INEOS, καταθέτει 100 εκ. ευρώ και γίνεται το απόλυτο αφεντικό της Νις. Η INEOS είναι ιδιοκτήτρια της Λωζάνης από το ελβετικό πρωτάθλημα, ενώ έχει στην κατοχή της και τη βρετανική επαγγελματική ποδηλατική ομάδα INEOS Grenadiers (πρώην Team Sky). Επίσης, η INEOS έχει χορηγική συμφωνία με την ομάδα της Formula 1 Mercedes-AMG Petronas.

Το καλοκαίρι του 2019 που μπήκε στη ζωή της Νις η INEOS, η γαλλική ομάδα είχε τερματίσει έβδομη στη Ligue 1, 35 βαθμούς μακριά από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο αδερφός του Τζιμ Ράντκλιφ και CEO της INEOS Football, Μπομπ Ράντκλιφ, δήλωνε: «Στόχος μας είναι να φτάσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ σε 3 έως 5 χρόνια. Θέλουμε να ανταγωνιστούμε την Παρί Σεν Ζερμέν, τη Λυών και τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες της Γαλλίας».

Η φετινή είναι η τρίτη σεζόν που τρέχει το συγκεκριμένο πρότζεκτ κι εφόσον η Νις συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό θα καταφέρει να πετύχει το στόχο που έθεσε ο Μπομπ Ράντκλιφ. Μετά από 25 αγωνιστικές, η Νις βρίσκεται στη 3η θέση της Ligue 1 με 45 βαθμούς, έχοντας από πάνω μόλις με ένα βαθμό τη Μαρσέιγ με 46 και την Παρί Σεν Ζερμέν με 59. Η έλευση του Κριστόφ Γκαλτιέ το καλοκαίρι στον πάγκο της Νις, λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη Λιλ, έφερε αύρα αισιοδοξίας. Οι μεταγραφές των Ντελόρ, Στενγκς, Κλάιφερτ, Τοντιμπό και Λεμίνα έδειξαν πως η Νις ήταν αποφασισμένη για κάτι μεγάλο στη φετινή σεζόν. Παίκτες όπως ο Ντόλμπεργκ και ο Γκουιρί φανερώνουν πως η ποιότητα ξεχειλίζει, ενώ μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η εμπιστοσύνη στο πρότζεκτ της Νις από τον πρωταθληματικό προπονητή Γκαλτιέ.

Όπως παραδέχτηκε ο Τζιμ Ράντκλιφ στη Λωζάνη γίνανε λάθη από τα οποία έχουν αποκτήσει εμπειρία: «Κάναμε μερικά λάθη στη Λωζάνη, αλλά μαθαίνουμε γρήγορα, τα έχουμε εμπεδώσει και ήδη βλέπουμε τα οφέλη. Οι ομάδες πρέπει να είναι επιτυχημένες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και αυτό θα γίνει και με τη Νις». Αυτό ευελπιστούν και οι φίλοι της Νις, θέλοντας να δουν ξανά επιτυχίες στην ομάδα τους όπως τη δεκαετία του 50 με την κατάκτηση των τεσσάρων πρωταθλημάτων. Εξάλλου ο τελευταίος τίτλος της Νις είναι το κύπελλο Γαλλίας τη σεζόν 1996/97, με τους οπαδούς να διψάνε για νέες διακρίσεις. Η είσοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν θα είναι μια σημαντική επιτυχία σε αυτή την κατεύθυνση και θα αποτελέσει την πραγματοποίηση του πρωταρχικού στόχου των ιδιοκτητών.

Αναμένεται να δούμε αν η δήλωση του Γκαλτιέ στην παρουσίασή του θα φανεί προφητική: «Όπου πάει η INEOS, κερδίζει».

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0