Football Talk

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 1-0: «Σωτήρας» Βαλιέντε, έδωσε τρίποντο-εξάδας στους γηπεδούχους στον… χιονιά!

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλων Σμύρνης 1-0: «Σωτήρας» Βαλιέντε, έδωσε τρίποντο-εξάδας στους γηπεδούχους στον… χιονιά!

Σε ένα ματς που ήταν κομμένο και ραμμένο για 0-0, αναλογικά με τις καιρικές συνθήκες, ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε με γκολ του Βαλιέντε στο 89ο λεπτό, να πάρει την πολυπόθητη νίκη απέναντι στον  Απόλλων Σμύρνης (1-0) στο χιονισμένο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και να επιστρέψει στην πρώτη εξάδα!

Σχετικά Άρθρα

Μπορεί άπαντες να θεωρούσαν πως η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Απόλλων Σμύρνης δεν θα ήταν δυνατό να διεξαχθεί εξαιτίας της μεγάλης χιονόπτωσης που έκανε την εμφάνισή της σχεδόν σε όλη την χώρα, όμως οι άνθρωποι των γηπεδούχων τους διέψευσαν.

Το γήπεδο ήταν κατάλληλο για… ποδόσφαιρο, οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, με τα δύο δοκάρια του Αστέρα να ξεχωρίζουν, αλλά ο Βαλιέντε ήταν αυτός που έκρινε την αναμέτρηση στο τέλος (1-0) και έδωσε στους γηπεδούχους την δυνατότητα να επιστρέψουν στην πρώτη εξάδα της Super League!

1ο  ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η παράδοση ήταν ξεκάθαρα υπέρ του Αστέρα Τρίπολης, ειδικότερα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» όπου και διεξάγονταν η αναμέτρηση. Μιλάμε για οκτώ ματς και επτά νίκες των γηπεδούχων, με τους φιλοξενούμενους να μην είχαν φύγει ουδέποτε από την Τρίπολη με το τρίποντο της επιτυχίας.

Έχοντας αυτό στον νου, οι παίκτες του Γκρότε μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και επιχείρησαν να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Βέρχουλστ αντέδρασε καλά στη μοναδική καλή στιγμή της Τρίπολης στο 21ο λεπτό, ενώ ακολούθησαν πέντε τελικές του Απόλλωνα, με τον Παμλίδη να έχει το 90% αυτών αλλά να μην χρίζεται σκόρερ.

Το 0-0 του πρώτου μέρους προμήνυε ένα εντυπωσιακό δεύτερο και άπαντες στον Απόλλωνα γνώριζαν πως δύσκολα ο Αστέρας θα αποδεικνυόταν εξίσου ακίνδυνος και στον εναπομείναντα χρόνο.

2ο  ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Και πράγματι, η πρόβλεψή τους δικαιώθηκε. Η ομάδα του Ράσταβατς, η οποία είχε μεγάλο κίνητρο για τη νίκη, προκειμένου να επιστρέψει στην εξάδα, ξεκίνησε να πιέζει  και έκανε τέσσερις τελικές προσπάθειες μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας, με το 50% αυτών να σταματούν στο δοκάρι.

Στην πρώτη περίπτωση, μετά από σουτ Σόνι και απόκρουση του Βέρχουλστ έγινε νέο γέμισμα και ο Κρέσπι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ οκτώ λεπτά μετά ήταν η σειρά του Σίτο να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι, ύστερα από ωραία πάσα του Μπαράλες. Εν τω μεταξύ, ο Βέρχουλστ σωριάστηκε στο έδαφος, προκαλώντας ανησυχία σε ολόκληρο το γήπεδο, αλλά εν τέλει, απλώς δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με την κατάσταση της υγείας του να μην εμπνέει ανησυχία.

Βλέποντας τις απειλές προς την εστία του Κότσαρη που τον αντικατέστησε να εντείνονται, ο τεχνικός του Απόλλωνα επέλεξε να γυρίσει το σύστημα της ομάδας του σε τριάδα στα «στόπερ» και αυτό απέδωσε μέχρι και το 88’. Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι τότε αλλά ο Βαλιέντε ύστερα από υπέροχη προσπάθεια του Καρμόνα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του!

O MVP

Πάντα η επιλογή σε ένα ματς που ολοκληρώνεται με 1-0 στο τέλος δεν είναι άλλη από τον… σκόρερ! Ο Καρμόνα κάνει εξαιρετική προσπάθεια στην φάση του γκολ, αλλά η μπάλα πάει στα δίχτυα από τον Βαλιέντε και ο Ισπανός δικαιολογημένα, αποτελεί την επιλογή μας!

Η φάση του αγώνα:

Είναι οι… φάσεις του αγώνα και είναι αδιαμφισβήτητα τα δύο δοκάρια του Αστέρα Τρίπολης σε οκτώ λεπτά. Σονί και Σίτο δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν, αλλά σε «νεκρό χρόνο» ο Βαλιέντε «έγραψε» το 1-0 και ανέβασε την ομάδα του στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στα play off!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο (74΄ Ιγκλέσιας), Κανελλόπουλος (46΄ Χεσκ), Σίτο (74΄ Καπίγια), Ριέρα (46’ Βαλιέντε), Σονί (95’ Μπενίτο), Μπαράλες

Απόλλων Σμύρνης (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ (59’ Κότσαρης), Ντεντάκης, Ρόγκνε, Μπρούνο Άλβες (46’ Τσιλούλης), Γιακιμόφσκι, Κάστρο, Φατιόν, Παπαγεωργίου (68’ Λισγάρας), Παμλίδης (84΄ Γιαννιώτας), Σίκγνεβιτς, Τουτουαρίμα

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0