Football Talk

Ο πιο ισορροπημένος Ολυμπιακός του 2022 και οι επιστροφές ενόψει Τούμπας

Ο πιο ισορροπημένος Ολυμπιακός του 2022 και οι επιστροφές ενόψει Τούμπας

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες και θα πάει στην Τούμπα με +9, επιστροφές σημαντικών παικτών και την πεποίθηση πως πλέον έχουν κατανοήσει όλοι τον ρόλο τους στο νέο σχήμα που επιλέγει ο προπονητής.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Το ματς απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, το βράδυ της Κυριακής (23/1) ήταν πολύ πιο σημαντικό από ότι θα περίμεναν οι περισσότεροι πως θα είναι πριν από έναν μήνα. Ο λόγος δεν είχε να κάνει τόσο με το γεγονός πως το +11 από τον τότε δεύτερο της βαθμολογίας είναι πλέον +9, αλλά με την πολύ κακή εικόνα των Πειραιωτών τις τελευταίες εβδομάδες και το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων. 

Οι τραυματισμοί, το Κόπα Άφρικα και το… κύμα covid που πέρασαν οι «ερυθρόλευκοι» συνέβαλλαν στο να αποφασίσει ο Πέδρο Μαρτίνς να επαναφέρει το 3-4-3  στα τελευταία παιχνίδια. Η ομάδα του αντιμετώπισε προβλήματα στην προσαρμογή και δεν ήταν καθόλου λίγα τα διαστήματα στα παιχνίδια που προηγήθηκαν με Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό όπου πολλοί ψάχνονταν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ίδια ομάδα να εμφανίζεται μπερδεμένη, χωρίς προσανατολισμό και χωρίς ισορροπία στο παιχνίδι της. Στα προηγούμενα δύο παιχνίδια που ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τριάδα στην άμυνα εμφάνισε και δύο διαφορετικά πρόσωπα ως προς την ίδια την εφαρμογή του σχηματισμού. Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν εντελώς ακίνδυνος αδυνατώντας να φτιάξει έστω μια φάση της προκοπής. Στο Αγρίνιο έφτιαξε φάσεις, αλλά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα του. 

Αναμφίβολα, αποτελεί βιαστική οποιαδήποτε κρίση βασίζεται σε ένα μόνο παιχνίδι, ωστόσο δεν γίνεται να παραλείψουμε πως για πρώτη φορά απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα όλοι φαίνονταν να ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο. Καθόλου τυχαία, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό, να μην απειληθεί καθόλου, να βρει δύο γκολ και 3-4 ακόμα σημαντικές ευκαιρίες. Αν είχε τελειώσει και νωρίτερα το παιχνίδι θα είχε κάθε λόγο να είναι απολύτως ικανοποιημένος ο Πέδρο Μαρτίνς, καθώς σπαταλήθηκαν στιγμές όπου θα μπορούσε να είχε γίνει το 2-0 πολύ νωρίτερα από το 88ο λεπτό. 

Σημαντικό το γκολ του Τικίνιο, πάντως, και για ψυχολογικούς λόγους καθώς ο Βραζιλιάνος είχε να σκοράρει περίπου 3 μήνες για το πρωτάθλημα, ενώ είναι πράγματι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει με τον Μασούρα. Σε 30 ματς έχει σκοράρει με την φανέλα του Ολυμπιακού, 30 νίκες έχουν οι «ερυθρόλευκοι».

Πλέον τα βλέμματα στρέφονται στην ρεβανς με τον Παναιτωλικό για του Κύπελλο την Τετάρτη (26/1), ωστόσο στον Πειραιά δεν κρύβουν πως η στόχευση γίνεται στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εκεί όπου όλα δείχνουν πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα πάει με σημαντικά όπλα να έχουν επιστρέψει στην φαρέτρα του. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που έμεινε εκτός αποστολής από το ματς με τον ΠΑΣ και ο Κώστας Μανωλάς που αποχώρησε με ενοχλήσεις, αναμένεται να είναι πανέτοιμοι για το ματς στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί και με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη που απουσιάζει εδώ και τρεις εβδομάδες από την δράση. Εκτός απροόπτου θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια και ο Τόμας Βατσλίκ που προφυλάχθηκε από τον Μαρτίνς μετά το ατύχημα που είχε στην προπόνηση της Παρασκευής. Επιστροφές όμως αναμένονται και από την αφρικανική ήπειρο. Ο Χένρι Ονιεκούρου ολοκλήρωσε ήδη τις υποχρεώσεις του με τη Νιγηρία στα γήπεδα του Καμερούν και αναμένεται τις επόμενες μέρες στις προπονήσεις. Την Δευτέρα παίζουν Γουινέα - Γκάμπια και Καμερούν - Κομόρες και ο Ολυμπιακός θέλει… νίκες από Γκάμπια και Κομορές για να προλάβουν την Τούμπα τόσο ο Αγκιμπού Καμαρά όσο και ο Κούντε, ενώ την Τρίτη η Σενεγάλη του Σισέ κοντράρεται με το Πράσινο Ακρωτήρι του Γκάρι Ροντρίγκες όπου δεδομένα θα προκύψει μια ακόμα επιστροφή για τους Πειραιώτες. 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0