Football Talk

Αλαβές - Μπαρτσελόνα 0-1: «Buzzer beater» από τον Ντε Γιονγκ και μία... ανάσα απ' την τετράδα! (video)

Αλαβές - Μπαρτσελόνα 0-1: «Buzzer beater» από τον Ντε Γιονγκ και μία... ανάσα απ' την τετράδα! (video)
Η Μπαρτσελόνα πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στην Αλαβές (23/01, 1-0), έστω κι αν δυσκόλεψε τον εαυτό της μέχρι να εξασφαλίσει το... διπλό! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Φρένκι Ντε Γιονγκ που σκόραρε στο 87ο λεπτό και έδωσε «τέλος» σε ένα σερί τριών παιχνιδιών -ανεξαρτήτως διοργάνωσης- για τους «μπλαουγκράνα», χωρίς νίκη!
Τι κι αν δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της; Αυτό που μένει στο τέλος της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα με την Αλαβές, είναι ένα πολύ μεγάλο «διπλό» (23/01, 1-0) για τους «μπλαουγκράνα» με φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Φρένκι Ντε Γιονγκ!

Ο Ολλανδός «λύτρωσε» την ομάδα του Τσάβι στο 87ο λεπτό, με τον Φεράν Τόρες στο ντεμπούτο του στη La Liga με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα να μοιράζει την ασίστ για ένα γκολ κομβικής σημασίας, που έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη, ανεξαρτήτως διοργάνωσης!


Η αναμέτρηση ξεκίνησε νωχελικά και για τις δύο ομάδες, με την Μπαρτσελόνα να έχει, ωστόσο, την πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία. Στο 13ο λεπτό, ο Πέδρι «έσκαψε» την μπάλα με εξαιρετικό τρόπο, ο Λουκ Ντε Γιονγκ σούταρε στην κίνηση, αλλά η προσπάθειά του δεν βρήκε στόχο.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους «μπλαουγκράνα» που είχαν μεγάλα, κενά διαστήματα. Μάλιστα, λίγο πριν λήξει το πρώτο μέρος λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ, όταν ο Πονς βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά το πλασέ του ήταν κακό και ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε εύκολα.

Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς σκορ, ενώ και η έναρξη του δευτέρου δεν άλλαξε κατά πολύ την εικόνα της αναμέτρησης. Στο 62ο λεπτό η Μπαρτσελόνα απείλησε μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Λουκ ντε Γιονγκ, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία άνηκε και πάλι στην Αλαβές. Ο Τζέισον έβγαλε τη σέντρα στο 78', ο Χοσέλου έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Εν τέλει, ο «γόρδιος δεσμός» λύθηκε στο 87', με ένα γκολ που «μύρισε» Μπαρτσελόνα από τα... παλιά. Ο Ζόρντι Άλμπα έβγαλε μία εξαιρετική μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Φεράν Τόρες έστρωσε ιδανικά στον Φρένκι ντε Γιονγκ, που προ κενής εστίας δεν μπορούσε να αστοχήσει και χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του. Τόσο βαθμολογικής σημασίας, αφού την έφερε στο -1 από την τέταρτη θέση, όσο και ψυχολογικής, αφού έδωσε τέλος σε ένα σερί τριών παιχνιδιών χωρίς νίκη, σε όλες τις διοργανώσεις!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αλαβές (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πατσέκο, Μαρτίν, Λαγουάρδια, Λεζέν, Χάβι Λόπεθ, Τζέισον, Πίνα (88’ Μόγια), Εσκαλάντε, Πέρε Πονς (72’ Μιγέλ Ντε λα Φουέντε), Χοσέλου, Λουίς Ριόχα (90’ Έντγκαρ Μέντεθ)

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Πικέ, Αραούχο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Φρένκι ντε Γιονγκ, Πέδρι (90’ Λενγκλέ), Φεράν Τόρες, Λουκ ντε Γιονγκ (84’ Ζουτγκλά), Αμπντέ (71’ Νίκο)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0