Football Talk

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: «Έσπασε» το ρόδι για το 2022, κόντρα στους... αποδεκατισμένους Ηπειρώτες!

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: «Έσπασε» το ρόδι για το 2022, κόντρα στους... αποδεκατισμένους Ηπειρώτες!
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 (23/01) του ΠΑΣ Γιάννινα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και παρέμεινε στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που τον καταδιώκει! Με πολλές απουσίες και τον στόπερ Παντελάκη ως σέντερ φορ παρουσιάστηκαν οι Ηπειρώτες, σε ένα ματς ειδικών συνθηκών, από το οποίο δύσκολα θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι.
Τέλος στο αρνητικό σερί που «έχτισε» μέσα στο 2022 έδωσε ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 (23/01) του ΠΑΣ Γιάννινα, που εμφανίστηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης «πληγωμένος» από τις απουσίες, με την ανάγκη να φέρνει τον στόπερ Παντελάκη στη θέση του σέντερ φορ!
 
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιώργος Μασούρας που άνοιξε το σκορ στο 4', ενώ ο Τικίνιο έβαλε το «κερασάκι» στην... τούρτα στο 88ο λεπτό.
 
 

1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός έδειξε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πως θέλει να έχει τα «ηνία» του αγώνα. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Αβραάμ έκανε τη σέντρα, ο Σάλιακας έκανε ένα κακό γύρισμα της μπάλας και ο Μασούρας που πρόλαβε τον Σούλη, έγραψε το 1-0!
 
Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επιθετικές προϋποθέσεις, αλλά δυσκολεύονταν από τον καλά τοποθετημένο στον αγωνιστικό χώρο, ΠΑΣ Γιάννινα. Η επόμενη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 27ο λεπτό, όταν ο Ελ Αραμπί και ο Μασούρας συνδυάστηκαν άψογα, ο τελευταίος σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας.
 
Κάτι ανάλογο συνέβη και οκτώ λεπτά αργότερα, όταν ο Ανδρούτσος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάποια σπουδαία φάση από τις δύο ομάδες, οπότε Ολυμπιακός και ΠΑΣ Γιάννινα οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.
 

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε νωχελικά, με τον Ολυμπιακό να απειλεί πρώτος και πάλι, στο 57ο λεπτό. Ωστόσο, η κεφαλιά του Μανωλά δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού απομάκρυνε ο Σάλιακας πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ενώ το σουτ του Μασούρα στην εξέλιξη της φάσης κόπηκε.
 
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έφτασε και πάλι κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με την μπάλα μετά από σέντρα του Μασούρα και να της δώσει κατεύθυνση προς τα δίχτυα.
 
Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούσε επουδενί να απειλήσει έως το τέλος του παιχνιδιού, ενώ ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ του προβάδισμα. Μάλιστα, στο 88ο λεπτό κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ, όταν ο Τικίνιο χρησιμοποίησε το σουτ του Ανδρούτσου ως... ασίστ και έγραψε το τελικό 2-0 για τους «ερυθρόλεκους», που σημείωσαν την πρώτη τους νίκη εντός του 2022!
 

Ο MVP

Ο Γιώργος Μασούρας που έκρινε την αναμέτρηση με το γκολ του, ενώ δήλωσε «παρών» στις περισσότερες προσπάθειες του bνα δημιουργήσει.
 

Η φάση του αγώνα

Η απομάκρυνση του Σάλιακα στην κεφαλιά του Μανωλά στο 57', που εφόσον κατέληγε στα δίχτυα θα είχε δώσει άλλον «αέρα» στον Ολυμπιακό.
 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (70' Λαλά), Μπα, Ρεάμπτσιουκ, Ανδρούτος, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Βαλμπουενά (79' Βρουσάι), Μασούρας (86' Ρόνι Λόπες), Ελ Αραμπί (70' Τικίνιο)
 
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης, Εραμούσπε, Κάργας, Παντελάκης (46' Μορέιρα), Σάλιακας, Οικονομόπουλος (60' Ρίζος), Σιόντης (46' Λιάσος), Καραχάλιος, Στάνκο, Τριάδης (60' Λόλης), Μπρένερ (80' Μίνα)
 
Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0