Football Talk

Πεπ Γκουαρδιόλα: Ξεπέρασε τα όρια ταχύτητας και προσπέρασε με… 500 τους Μουρίνιο, Κλοπ, Φέργκιουσον και Βενγκέρ!

Πεπ Γκουαρδιόλα: Ξεπέρασε τα όρια ταχύτητας και προσπέρασε με… 500 τους Μουρίνιο, Κλοπ, Φέργκιουσον και Βενγκέρ!

Τον εντυπωσιακό αριθμό των 500 βαθμών έπιασε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην PremierLeague, αλλά το θέμα είναι πόσο γρήγορα κατάφερε να φτάσει σε αυτούς. Το έκανε σε μόλις 213 παιχνίδια, γεγονός που τον καθιστά τον πρώτο προπονητή επί αγγλικού εδάφους που καταφέρνει κάτι τέτοιο, ξεπερνώντας ονόματα – θρύλους στο «Νησί»!

Σχετικά Άρθρα

Ήταν η δεύτερη φορά σε λιγότερο από… μισό χρόνο που η Μάντσεστερ Σίτι δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τρίποντο απέναντι στην Σαουθάμπτον. Έμεινε πίσω στο σκορ από νωρίς, οδηγήθηκε στα αποδυτήρια με το 1-0 κατά της και η παράδοσή της υπό μία τέτοια προϋπόθεση δεν αναδείκνυε… ανατροπή. Και επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά.

Οι «πολίτες» ισοφάρισαν με τον Λαπόρτ, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε πήγε να πάρει το παιχνίδι μόνος του, αλλά το δοκάρι του ανέκοψε την φόρα και στον Πεπ Γκουαρδιόλα τον μαγικό αριθμό… 502. Ωστόσο, δεδομένα ο Καταλανός προπονητής συμβιβάζεται και με τα 500! Περί τείνος πρόκειται; Μιλάμε για τους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει σε επίπεδο PremierLeagueστο διάστημα παρουσίας του στο «Νησί»!

Είναι άλλωστε μακράν ο ταχύτερος προπονητής στην ιστορία της PremierLeagueπου φτάνει σε ένα τέτοιο νούμερο, ακόμη και αν δεν το συνδύασε με την 13η επικράτηση για την ομάδα του. Χρειάστηκε 213 παιχνίδια… Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Αν τα είχε πάρει όλα, θα είχε 639 βαθμούς και την δεδομένη χρονική στιγμή έχει 500! Είναι εντυπωσιακό… Για να αντιληφθεί κανείς το κατόρθωμά του, αρκεί να δει πόσο γρήγορα έφτασαν και άλλοι προπονητές – ορόσημα για την PremierLeagueστον τριψήφιο, αυτόν, αριθμό.

Δεύτερος στην λίστα είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο με 231 ματς, ακολουθεί ο Γιούργκεν Κλοπ με πέντε περισσότερα (236), για να αλλάξουμε… εποχή και να οδηγηθούμε στους Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Αρσέν Βενγκέρ.

Στους δύο κατά γενική ομολογία, καλύτερους προπονητές που πέρασαν από το «Νησί» στην σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο πρώτος έκανε… 500 τους βαθμούς του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 242 ματς, ενώ ο Βενγκέρ είναι και ο τελευταίος που κατάφερε κάτι ανάλογο, σε λιγότερα από τα μισά ματς, αναλογικά με τους βαθμούς που θέτουμε ως κριτήριο (249 παιχνίδια).

Η λίστα είναι τεράστια, συμπεριλαμβάνονται ο Μόγιες, ο Μπενίτεθ και ο Άλαρνταϊς, ενώ στην τελευταία θέση φιγουράρει ο Στιβ Μπρους, ο οποίος αν και έχασε πρόσφατα την θέση του από τον πάγκο της Νιούκαστλ, εντούτοις με 1000 ματς καριέρας στους προπονητικούς πάγκους, δεδομένα θα έφτανε τους 500 βαθμούς συγκομιδή στην PremierLeague, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Είναι πολλοί, αλλά πλέον ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι μία κατηγορία μόνος του. Είναι αυτός και είναι οι… υπόλοιποι. Θα συνοδευτεί το εντυπωσιακό σερί των νικών, το αήττητο που κρατά τρεις μήνες, το ρεκόρ γκολ στην χρονιά και οι 500 βαθμοί του Καταλανού, με το 4ο πρωτάθλημα την τελευταία πενταετία; Οψόμεθα!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0