Football Talk

Παναθηναϊκός: Οι... αναγεννημένοι Αϊτόρ - Βιγιαφάνιες, το δεύτερο «διπλό» και τα 2 εκατ. ευρώ στo πορτοφόλι! (video)

Παναθηναϊκός: Οι... αναγεννημένοι Αϊτόρ - Βιγιαφάνιες, το δεύτερο «διπλό» και τα 2 εκατ. ευρώ στo πορτοφόλι! (video)
Το BN Sports σταχυολογεί τα πιο θετικά στοιχεία από τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στη Νίκαια και… ερμηνεύει την απόφαση της διοίκησης να «προικίσει» τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς με ένα γενναιόδωρο ποσό για μεταγραφές!
Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες και συνέχισε τη θετική του παράδοση στη Νίκαια, αφού επικράτησε του Ιωνικού με 1-0 για την 19η αγωνιστική της Super League, με αυτό, παράλληλα να είναι το δεύτερο φετινό «διπλό» του!

Οι «πράσινοι» -που αντιμετώπισαν προβλήματα στην άμυνα από τους Νικαιώτες, αλλά και στο τελείωμα δικών τους φάσεων- βρήκαν το πολύτιμο γκολ της νίκης από τον Αϊτόρ στο 38’ και κατάφεραν να κάνουν δικό τους ένα παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα υπό άλλες συνθήκες να έχει… στραβώσει.

Αυτό, όμως, δεν συνέβη. Και δεν συνέβη, όχι επειδή ο Παναθηναϊκός ήταν τυχερός, αλλά επειδή η δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνεχίζει να αποδίδει καρπούς στον αγωνιστικό χώρο. Και αυτό το ξεκάθαρο δείγμα της σοβαρής προσπάθειας που γίνεται από τον Σέρβο προπονητή αποτυπώνεται στην εικόνα δύο συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών: του Αϊτόρ και του Βιγιαφάνιες!

Τόσο ο Ισπανός όσο και ο Αργεντίνος θεωρούνταν… τελειωμένοι (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο από το πρώτο «διπλό» του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα κόντρα στη Λαμία (3-1) στις 22 Νοεμβρίου 2021, αποτελούν βασικά και αναντικατάστατα μέλη της ενδεκάδας και καταλυτικοί παράγοντες στην αντεπίθεση του «τριφυλλιού» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο!

Τα στατιστικά δεν λένε ψέματα!

Ο μεν Βιγιαφάνιες από το ματς με τους Λαμιώτες και έπειτα, έχει καταγράψει επτά 90λεπτα (Λαμία, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρης, Ολυμπιακός σε πρωτάθλημα και Βόλος σε Κύπελλο), δύο 84λεπτα με ΑΕΚ και Βόλο στην Super League και άλλα δύο ματς που έπαιξε λίγο πιο πολύ από 60 λεπτά στο Κύπελλο με Βόλο και Καρδίτσα! Και το κυριότερο, σε όλα αυτά ήταν εξαιρετικός, την στιγμή που πριν από τις 22/11 τα περισσότερα λεπτά που είχε παίξει ο 30χρονος μεσοεπιθετικός ήταν τα 61’ απέναντι στον Άρη!

Ο δε Αϊτόρ από τη Λαμία και μετά, έχει καταγράψει συνολικά 748' συμμετοχής, ενώ στο 2022 σε 5 ματς μετρά 3 γκολ και 2 ασίστ! Τα στατιστικά, λοιπόν, δεν λένε ψέματα…

5487341.jpg

Με 2 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές!

Ο Παναθηναϊκός, που μετά τη νίκη- στη Νίκαια βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς και με ματς λιγότερο, την ίδια στιγμή που ο μήνας «τελειώνει» και το «τριφύλλι» βρίσκεται στην τελική ευθεία για τα «ψώνια» του Ιανουαρίου!

Το πολύ σημαντικό στοιχείο του... φακέλου των μεταγραφών είναι ότι ο Γιοβάνοβιτς έχει το ελεύθερο να κοιτάξει και ακριβούς ποδοσφαιριστές! Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ικανοποιηθεί από την πρόοδο που σημειώνουν οι «πράσινοι» και έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να καλύψουν τα «θέλω» του Σέρβου στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

Μάλιστα, το διαθέσιμο μπάτζετ για τις μεταγραφές αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ (!) ποσό που δίνει την… ελευθερία για ποιοτικές κινήσεις που θα δυναμώσουν την ομάδα και σε θέσεις όπως αυτές του εξτρέμ, του αριστερού μπακ και του χαφ! Οψόμεθα…


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0