Football Talk

Ιωνικός – Παναθηναϊκός 0-1: «Καθάρισε» από νωρίς και έφυγε… ζωντανός! (video)

Ιωνικός – Παναθηναϊκός 0-1: «Καθάρισε» από νωρίς και έφυγε… ζωντανός! (video)

Νικηφόρα από μια αρκετά δύσκολη έδρα πέρασε ο Παναθηναϊκός, παίρνοντας το τρίποντο από τον Ιωνικό με 1-0 για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος και μπαίνει ξανά σε τροχιά Ευρώπης.

Αν και αποτελεί μια δύσκολη έδρα, η οποία στο παρελθόν δεν έχει αφήσει να φύγουν ζωντανοί Άρης και ΠΑΟΚ στο παρελθόν, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει νικηφόρα από τη Νίκαια επικρατώντας με 1-0 του Ιωνικού στη 19η αγωνιστική της Super League. Ένα εξαιρετικά σημαντικό τρίποντο το οποίο ήρθε δια χειρός Αϊτόρ και έστειλε τους «πράσινους» στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και πλέον σε τροχιά Ευρώπης!

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο πλαίσιο ενός αρκετά καλού ρυθμού ξεκίνησε η αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός σε γενικές γραμμές είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να απειλεί ουσιαστικά. Από την άλλη ο Ιωνικός προσπάθησε από πλευράς του να γίνει επικίνδυνος στην αντίπαλη άμυνα, με την κεφαλιά του Μύγα στο 16’ – η οποία πέρασε λίγα μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι – να αποτελεί την πιο σημαντική στιγμή.


Στο πρώτο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι έδειξαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο, πιέζοντας τον αντίπαλο και έχοντας καλύτερες προϋποθέσεις για την επίτευξη κάποιου τέρματος. Ωστόσο κόντρα στη ροή του αγώνα, το γκολ ήρθε για τους «πράσινους»!

Συγκεκριμένα στο 38ο λεπτό Βιτάλ με Βιγιαφάνιες συνδυάστηκαν εξαιρετικά, με τον πρώτο να κάνει ένα τακουνάκι στον Αργεντίνο. Στη συνέχεια εκείνος εισέβαλε στην περιοχή του Ιωνικού, έκανε την σέντρα από τα αριστερά προς τον Αϊτόρ ο οποίος με ένα ωραίο τελείωμα σημείωσε το 1-0. Ο Ισπανός μάλιστα δέχθηκε και την κίτρινη κάρτα, λόγω του πανηγυρισμού του προς τους φιλάθλους των γηπεδούχων.


Το ως έχον σκορ παρέμεινε μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Ιωνικός μπήκε πολύ πιο δυναμικά στο ξεκίνημα του δευτέρου μισού, θέλοντας να απειλήσει από τα πρώτα λεπτά προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Αυτό προσπάθησε να κάνει ο Άοσμαν στο 48’, με το σουτ του να βρίσκει στον Χουάνκαρ και στη συνέχεια να «γλύφει» την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού.


Σε γενικές γραμμές ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε πολύ στο δεύτερο μισό, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά. Βασική αιτία αυτού στάθηκαν τα πολλά φάουλ που σημειώθηκαν από αμφότερες, με τον Δημήτρη Σπανό να προβαίνει σε αλλαγές προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε ούσα φτωχή από τελικές ευκαιρίες, με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει ένα εξαιρετικά σημαντικό τρίποντο που τον έφερε μόλις 3 βαθμούς μακριά από την τρίτη ΑΕΚ!

Ο MVP

Ο Αϊτόρ. Ο Ισπανός έκρινε την αναμέτρηση με το γκολ που σημείωσε, ενώ πλέον έπειτα από δύο σερί παιχνίδια ο απολογισμός του δείχνει 2 τέρματα και ισάριθμες ασίστ!

Η φάση του αγώνα

Το δοκάρι του Ιωνικού. Στο 48ο λεπτό ο Άοσμαν έφτασε μια ανάσα από το να ισοφαρίσει για την ομάδα του και να βάλει φωτιά στην αναμέτρηση, ωστόσο το δοκάρι είχε άλλη άποψη…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός)Χουτεσιώτης, Μύγας, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Τουράμ (67’ Μάντζης), Ρομαό, Σάντσεζ, Κάνιας (82’ Ματσούκας), Λένις (67’ Κιάκος), Ντάλσιο (82’ Μάναλης), Άοσμαν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς)Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (88’ Αλεξανδρόπουλος), Πέρεθ, Αϊτόρ, Βιτάλ (66’ Παλάσιος), Καρλίτος (66’ Ιωαννίδης)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0