Football Talk

Ρεάλ Μπέτις: Η «παρέα» του Μανουέλ Πελεγκρίνι βάζει πλώρη για το Champions League και αφήνει εκτός 4άδας Μπαρτσελόνα ή Ατλέτικο Μαδρίτης!

Ρεάλ Μπέτις: Η «παρέα» του Μανουέλ Πελεγκρίνι βάζει πλώρη για το Champions League και αφήνει εκτός 4άδας Μπαρτσελόνα ή Ατλέτικο Μαδρίτης!
Η Μπέτις δεν σταματάει το κυνήγι της πρώτης 4άδας στη La Liga και στήνει γερές βάσεις για την 3η θέση… στερώντας ένα εισιτήριο του UEFA Champions League από μία εκ των Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η κατάσταση στη La Liga δείχνει να καθαρίζει από τον… Ιανουάριο, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να φαίνεται ικανή για την κατάκτηση του 35ου πρωταθλήματος Ισπανίας, την Σεβίλλη να… κυνηγάει τη «Βασίλισσα» και τη Μπέτις να «κλέβει»… αθόρυβα, μία θέση από Ατλέτικο Μαδρίτης ή Μπαρτσελόνα.

Τι και αν η αξία της ανδαλουσιάνικης ομάδας είναι τρεις φορές μικρότερη (230 εκατομμύρια ευρώ)  από αυτές των Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα, η σκληρή δουλειά, η προσήλωση και η ομαδικότητα που έχει φέτος η Μπέτις είναι αξιοζήλευτη και την κάνει να ονειρεύεται για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έπειτα από 18 χρόνια.

Οι «βερδιμπλάνκος» βρίσκονται μετά από 22 αγωνιστικές στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 40 βαθμούς, διαφορά επτά πόντων από τη 4η Ατλέτικο Μαδρίτης και 5η Σοσιεδάδ. Ενώ, από την 6η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο +8. Διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επιθετική επίδοση με 41 γκολ υπέρ, μόλις τέσσερα γκολ λιγότερα από την πρώτη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η περσινή Μπέτις ήταν ένα σκαλί… κάτω

Η πρώτη χρονιά του Μανουέλ Πελεγκρίνι στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» ήταν η αρχή… της επιστροφής. Ανεβαίνοντας, εννέα θέσεις από τη σεζόν 2019/20 (15η θέση) και κατακτώντας την 6η θέση που την οδηγεί στο UEFA Europa League με 61 βαθμούς μετά από 38 αγωνιστικές, με 50 γκολ υπέρ και ισάριθμα κατά.

Παρόλα αυτά, φέτος, η Ρεάλ Μπέτις, χωρίς πολλές μεταγραφικές προσθήκες και με μία μόνο αγορά, αυτή του Χερμάν Πετζέλα έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Φιορεντίνα, καταφέρνει 16 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος να βρίσκεται 20 βαθμούς μακριά από την περσινή επιτυχία και με μόλις εννέα γκολ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Τονίζοντας την «αναγέννηση» του Χουάνμι, που έχει πετύχει δώδεκα γκολ, αλλά και την σταθερότητα του Μπόρχα Ιγκλέσιας, με απολογισμό επτά τερμάτων μέχρι στιγμής.

Αναζητεί διακρίσεις σε Ευρώπη αλλά και σε κύπελλο Ισπανίας

Η πορεία της Μπέτις στο ισπανικό πρωτάθλημα μπορεί να έχει… «τυφλώσει» τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου, αλλά παράλληλα, βρίσκεται εντός στόχων σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και δύο βήματα… μακριά από τον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας.

Πέρασε ως 2η από τον 7ο όμιλο του Europa League και θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τη ρωσική Ζενίτ. Παρόμοια κινείται και στο Κύπελλο. Άνετες προκρίσεις με Αλικάντε (4-0), Ταλαβέρα (4-2), Ρεάλ Βαγιαδολίδ (3-0). Αντιμετώπισε στους «16» τη γειτόνισσα και μισητή αντίπαλο Σεβίλλη, κατάφερε και την υπέταξε με σκορ 2-1.

Οι φιλοδοξίες στον «ουρανό», τα όνειρα αμέτρητα και με το «τρίπτυχο» των στόχων ακόμα ζωντανό, η Μπέτις θα συνεχίζει με αισιοδοξία, επηρεάζοντας το… ευρωπαϊκό «μέλλον» των Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Φοίβος Πεφάνης

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0