Football Talk

Παναθηναϊκός: Oι 4+1 φορές που «έφαγε» τα παιδιά του

Παναθηναϊκός: Oι 4+1 φορές που «έφαγε» τα παιδιά του

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, όπως όλα δείχνουν, διανύει τις τελευταίες του εβδομάδες στον Παναθηναϊκό, καθώς οι διαπραγματεύσεις της πλευράς του παίχτη με αυτή των «πράσινων» δεν εξέπεμψαν λευκό καπνό. Ο 24χρονος εξτρέμ φαίνεται ότι θα προστεθεί σε μια λίστα, καθόλου τιμητική για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συχνά «τρώει» τα παιδιά του. 

Δεν είναι λίγες οι φορές, κατά τις οποίες οι ομάδες δημιουργούν ποδοσφαιριστές, είτε μέσω των ακαδημιών τους, είτε αγοράζοντας τους σε «τρυφερή» ποδοσφαιρικά ηλικία, ώστε να τους εξελίξουν. Υπάρχει βέβαια μια ομάδα, της οποίας η νοοτροπία έχει οδηγήσει ποδοσφαιριστές, στην πόρτα της εξόδου, προκαλώντας την απορία και την δυσφορία στον κόσμο της και δεν είναι άλλη από τον Παναθηναϊκό. Οι ακόλουθες περιπτώσεις, είναι χαρακτηριστικές μιας και πρόκειται για παίχτες βασικούς που αποχώρησαν από την ομάδα των «πρασίνων», σκορπίζοντας την οργή στον κόσμο της. 

ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ (1959-1978 & 1980) 

domazos_01panatha.jpg

Ο «στρατηγός» Μίμης Δομάζος, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής διαχρονικά. Οι ηγετικές του ικανότητες, σε συνδυασμό με το ταλέντο και την οξυδέρκεια του, έθεσαν αυτόν, ως έναν από τους σημαντικότερους, αθλητές της χώρας μας. Με ρεκόρ συμμετοχών, όντας ο πρώτος στην Α’ Εθνική κατηγορία με 536, ο Δομάζος αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό για 19 ολόκληρα χρόνια, με δέκα τίτλους και «παράσημο» του, τον τελικό του «Γουέμπλεϊ» κόντρα στον Άγιαξ το 1971. Όλα αυτά βέβαια φάνηκε πως δεν ήταν αρκετά, αφού το 1978, αποχώρησε για άγνωστη αιτία από την ομάδα βρίσκοντας λίγο αργότερα ποδοσφαιρική στέγη, στην ΑΕΚ, στην οποία και θήτευσε για ενάμιση χρόνο, καθώς το 1980, επέστρεψε στην Παιανία, για να κλείσει την καριέρα του με τον Παναθηναϊκό. 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ (1968-1978 & 1981-1982) 

1_119.jpg

Παρότι δεν αποτέλεσε προϊόν της «πράσινης» ακαδημίας, ο Αντώνης Αντωνιάδης πάντοτε θεωρούνταν φυσιογνωμία του Παναθηναϊκού. Προερχόμενος από την Ασπίδα Ξάνθης, ο «ψηλός» αγωνίστηκε αρχικά για μια δεκαετία στον Παναθηναϊκό, καταγράφοντας 222 συμμετοχές. Σκόραρε 117 φορές με το «τριφύλλι» στο στήθος, εις εκ των οποίων τα σημαντικότερα αυτά που πέτυχε στο δρόμο για τον τελικό του 1971, με την Έβερτον και τον Ερυθρό Αστέρα. Το καλοκαίρι του 1978 αποχώρησε ως ελεύθερος από το σύλλογο, όπως και ο Δομάζος, παίρνοντας μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Επόμενος σταθμός του ο Ατρόμητος Αθηνών, ενώ τελικός προορισμός δεν ήταν άλλος από την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό το 1981 στον οποίο έκλεισε και την καριέρα του.

ΝΙΚΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (1996-2003)  

lymperopoylos.jpg

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά, στη σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού, ήταν αυτό που μπήκε με την αποχώρηση, του Νίκου Λυμπερόπουλου το καλοκαίρι του 2003. Σε ηλικία 19 ετών, αποκτήθηκε από τους «πράσινους», το καλοκαίρι του 1996, λίγο μετά τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας επί του Άγιαξ. Με προπονητή το Βασίλη Δανιήλ εκείνη τη σεζόν ο Λυμπερόπουλος αγωνίστηκε 32 φορές και σκόραρε επτά γκολ. Βασικό μέλος της ομάδας στις επόμενες σεζόν, έγραψε 186 συμμετοχές με σύνολο 92 γκολ. Τη χρονιά που οι «πράσινοι» έκαναν το σχεδιασμό τους για το πρωτάθλημα της σεζόν 2003/04 το οποίο και κατέκτησαν, ο Λυμπερόπουλος αποχώρησε, μιας και η διοίκηση αποφάσισε να «διαλύσει» σχεδόν όλη την ομάδα που κατατροπώθηκε στη Ριζούπολη το 2003. Γ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ (1995-2003 & 2008-2013) 

3402321-1-1024x683.jpg

Ο «στρατιώτης» του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καραγκούνης, έκανε τα πάντα για να αγωνιστεί στο σύλλογο. Δόθηκε δύο χρόνια δανεικός στον Απόλλωνα Αθηνών και επέστρεψε στην Παιανία, με σκοπό να γίνει ηγέτης και «σημαία» του συλλόγου. Αγωνίστηκε αρχικά σε 138 αναμετρήσεις με την πράσινη φανέλα, βρίσκοντας δίχτυα 48 φορές. Το καλοκαίρι του 2003, έμεινε ελεύθερος όπως και ο Νίκος Λυμπερόπουλος, καταλήγοντας στην Ίντερ. Αφού έκανε ένα πέρασμα και από την Μπενφίκα, ο « Κάρα» επέστρεψε το καλοκαίρι του 2007 στην αγαπημένη του ομάδα, με την οποία κατέκτησε το νταμπλ του 2010. Το 2012 η διοίκηση του Παναθηναϊκού, αποφάσισε ότι ο Καραγκούνης δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερα στο σύλλογο ύστερα από 133 συμμετοχές και 15 γκολ στη δεύτερη θητεία του, με αποτέλεσμα την ξαφνική αποχώρηση του.  Ο Καραγκούνης έκλεισε την καριέρα του στη Φούλαμ, δύο χρόνια αργότερα. 

ΠΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (1986-1982) 

paris_gewrgakopoulos.jpg

O Πάρης Γεωργακόπουλος, αφού αγωνίστηκε από τα παιδικά του χρόνια στην Παναχαϊκή, το  καλοκαίρι του 1986, κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, στον οποίο και αγωνίστηκε για μια εξαετία. Ένα ταλέντο από τα λίγα, όπως έλεγαν τότε οι φίλαθλοι της ομάδας, φόρεσε τη φανέλα με το «τριφύλλι» 75 φορές, σκοράροντας 12 γκολ. Αγωνιζόμενος ως επιτελικός μέσος ο ψιλόλιγνος Πατρινός, ήρθε σε ρήξη με τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο της ομάδας, Γιώργο Βαρδινογιάννη το καλοκαίρι του 1993, με αφορμή την ανανέωση του συμβολαίου του. Η «διαμάχη» αυτή οδήγησε τον Γεωργακόπουλο, στην απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 27 ετών και να συνεχίσει τις σπουδές του στο Τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών. 
 

Γιώργος Ζαχαρίου 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0