Football Talk

Ο Γιαννούλης «έκλεισε» έναν χρόνο στη Νόριτς και είναι ο… οδηγός για τον Χρήστο Τζόλη! (video)

Ο Γιαννούλης «έκλεισε» έναν χρόνο στη Νόριτς και είναι ο… οδηγός για τον Χρήστο Τζόλη! (video)

Έναν χρόνο στη Νόριτς συμπλήρωσε αισίως ο Δημήτρης Γιαννούλης, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στην επιστροφή των «καναρινιών» στην Premier League και εν συνεχεία είδε τον Χρήστο Τζόλη να κάνει επίσης το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αγγλία, αποτελώντας τον οδηγό προς την επιτυχία για τον ελπιδοφόρο τέως εξτρέμ του ΠΑΟΚ!

Ήταν 19 Ιανουαρίου του 2021 όταν η Νόριτς βρισκόταν στην 1η θέση της Championship και αναζητούσε έναν αριστεροπόδαρο ακραίο οπισθοφύλακα ώστε να διασφαλίσει την πτέρυγα της άμυνας της. Τα «καναρίνια» κοίταξαν προς… Ελλάδα μεριά και τότε έβαλαν στο στόχαστρό τους τον Δημήτρη Γιαννούλη που άνηκε στον ΠΑΟΚ και πραγματοποιούσε εξαιρετική σεζόν.

Άμεσα ήρθαν σε επαφή μαζί του, αποφάσισαν να τον κάνουν δικό τους και ο Έλληνας διεθνής κλήθηκε μόλις στα 25 του χρόνια να ζήσει το όνειρο της Αγγλίας. Σύντομα μάλιστα τοποθετήθηκε και ειδικός όρος στο συμβόλαιό του, σύμφωνα με τον οποίο ο Γιαννούλης θα υπέγραφε συμβόλαιο με τη Νόριτς, σε περίπτωση που αυτή επέστρεφε στην Premier League, έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό της.

Εν τέλει, όλα ήρθαν όπως υπολογίζονταν. Η Νόριτς κατέκτησε τον τίτλο και επέστρεψε στην Premier League και βασικός στόχος της, υπό τις οδηγίες του Ντάνιελ Φάρκε ήταν να πετύχει την παραμονή της. Παράλληλα, ο Γιαννούλης έκανε τους Άγγλους να παραληρούν, θεωρώντας τον ως τον καλύτερο αριστερό μπακ της Championship.


Δεδομένα όμως ήθελε να ενισχυθεί όμως μεσοεπιθετικά, μιας και το καλοκαίρι αποχώρησε από το ρόστερ της ο πιο δημιουργικός ποδοσφαιριστής που διέθετε.

Ο λόγος βεβαίως για τον Εμιλιάνο Μπουεντία, που έκανε ρεκόρ σε συμμετοχή τερμάτων, είτε με γκολ, είτε με ασίστ και επέλεξε την Άστον Βίλα έναντι της Άρσεναλ για να συνεχίσει την καριέρα του, αποτελώντας και την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των «χωριατών» και αντιστοίχως την πιο μεγάλη επένδυση της Νόριτς, ως προς την πώληση ποδοσφαιριστή.

Ποιος ήταν επομένως ο επόμενος που θα κάλυπτε θεωρητικά το κενό που άφησε ο Αργεντίνος επιτελικός μέσος; Κάποιος που η Νόριτς θα εμπιστευόταν άμεσα και για τον λόγο αυτό ξανά έστρεψε την προσοχή της στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, αγοράζοντας έναντι 10 εκατομμυρίων τον Χρήστο Τζόλη, ο οποίος αποτέλεσε και μία από τις πιο σημαντικές αγορές της, σε ολόκληρη την ιστορία της.


Ο Τζόλης ακολούθησε τον Γιαννούλη και στο ντεμπούτο του «έγραψε» ιστορία, μιας και σημείωσε δύο γκολ και δύο ασίστ στο 6-0 της ομάδας του απέναντι στην Μπόρνμουθ για το Λιγκ Καπ.


Ωστόσο, η αλλαγή προπονητή και η αντικατάσταση του Φάρκε, μετά από την πρώτη νίκη της Νόριτς στην Premier League, έφερε τον Ντιν Σμιθ στο «τιμόνι», με τους δύο Έλληνες να μην αποτελούν προσωπικές επιλογές του, με άμεση συνέπεια να χάσουν εν μέρει την θέση τους, είτε στην βασική ενδεκάδα, είτε στο rotation, την ώρα που η χειρότερη στιγμή του Τζόλη στην Αγγλία είναι το χαμένο πέναλτι απέναντι στην Λίβερπουλ.


Ακόμη και έτσι όμως, τόσο αυτό, όσο και ο Δημήτρης Γιαννούλης κατόρθωσαν να ανταπεξέλθουν. Ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρά το γεγονός πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκρινε το ματς με πέναλτι, 10 λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90’.

Κάπως έτσι, ο Γιαννούλης απέδειξε πως… αντέχει τα δύσκολα, παρασύροντας και τον Τζόλη σε ένα μονόδρομο, όπως άλλωστε είναι η Premier League. Αν πας, δεν «πιάσεις» και αποχωρήσεις, δύσκολα επιστρέφεις.

Επομένως η λύση είναι μία… Παλεύεις ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες και προσπαθείς να κερδίσεις, ακόμη και αν η ομάδα σου συνηθίζει να… ηττάται, όπως συνέβη και στην πρώτη «κοινή» συμμετοχή τους, την Τρίτη (ποτέ δεν έχει κερδίσει τότε η Νόριτς), από την Κρίσταλ Πάλας.

Διότι αυτό συμβαίνει με τη Νόριτς. Δέχεται εύκολα γκολ, έχει την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει και βρίσκεται στις θέσεις του υποβιβασμού.

Παρά ταύτα, οι δύο Έλληνες αντέχουν. Και όπως δήλωσε και ο Δημήτρης Γιαννούλης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, άπαντες είναι έτοιμοι για το ντέρμπι-παραμονής με αντίπαλο την Γουότφορντ στο Βίκαρεϊτζ Ρόουντ. Μήπως λοιπόν ο Σμιθ πρέπει να κοιτάξει καλύτερα στην άκρη του πάγκου του;

Διότι σε κάθε περίπτωση, θα βρει δύο άκρως επαγγελματίες! Αυτό χαρακτηρίζει τους Γιαννούλη και Τζόλη, με τον πρώτο να δείχνει τον δρόμο σε… 367 ημέρες και τον «μικρό» να ακολουθεί!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0