Football Talk

Ντεμπελέ - Κουτίνιο: Επενδύσεις ίσες με το 1/4 του χρέους της, που φεύγουν όπως-όπως!

Ντεμπελέ - Κουτίνιο: Επενδύσεις ίσες με το 1/4 του χρέους της, που φεύγουν όπως-όπως!
Μετά τον Κουτίνιο, ήρθε η σειρά του Ντεμπελέ. Οι ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα αποχωρούν κακήν-κακώς, αναδεικνύοντας το καλοκαίρι του 2017, ως μία «μαύρη τρύπα» οικονομικά, ίση με το 1/4 του χρέους των «μπλαουγκράνα»!
«Είναι φανερό πως ο Ντεμπελέ δεν θέλει να είναι μέρος του πρότζεκτ μας. Του ζητήσαμε να φύγει άμεσα. Περιμένουμε έως τις 31 Ιανουαρίου να έχει πουληθεί», ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ματέου Αλεμάνι, όταν ρωτήθηκε για το μέλλον της πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία των «μπλαουγκράνα». 


Μετά από 4.5 χρόνια στη Βαρκελώνη, ο Ντεμπελέ βγάζει εισιτήριο δίχως επιστροφή, την ώρα που κάτι ανάλογο, αναμένεται να γίνει και στην περίπτωση του Κουτίνιο., αφού ακόμα κι αν επιλέξει η Άστον Βίλα να μην ενεργοποιήσει τη ρήτρα του, θα αναζητηθεί άλλος τρόπος για να αποχωρήσει το καλοκαίρι. Κάπως έτσι, η θερινή μεταγραφική περίοδος του 2017 αναδεικνύεται ως μία «μαύρη τρύπα», οικονομικά, που τα... εγκλήματά της ισοδυναμούν με τον 1/4 του συνολικού χρέους της Μπαρτσελόνα!
 
Αν αναλογιστεί κανείς πως ο Ντεμπελέ κόστισε 140 εκατ. ευρώ και κατέγραψε μόλις 129 ματς, γίνεται αντιληπτό πως κάθε 90λεπτο που αγωνίστηκε, άγγιξε το 1 εκατ. ευρώ, όπως και στην περίπτωση του Κουτίνιο, που ήρθε για 135 εκατ. ευρώ και αποχώρησε μετά από 106 εμφανίσεις!
 
Ο απολογισμός των δύο ακριβότερων μεταγραφών στην ιστορία της Μπαρτσελόνα πενιχρός. Ο Βραζιλιάνος προσέφερε 0.2 γκολ και 0.1 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ Γάλλος 0.2 γκολ και 0.2 ασίστ.
 
Είτε εν τέλει αποχωρήσουν με κάποιο χρηματικό ποσό, όσο πιο υψηλό γίνεται, καλύπτοντας εν μέρει τη «ζημιά», είτε όχι, αποτελούν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αποφυγή, αφού η Μπαρτσελόνα τους αγόρασε για «χρυσό», αλλά αποδείχθηκαν... άνθρακας. 'Η αυτό κατάφερε να πάρει από αυτούς. 


Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0