Football Talk

Copa del Rey, Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 3-2: Οι τρομεροί Βάσκοι, έστειλαν τους Καταλανούς... σπίτι τους! (video)

Copa del Rey, Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 3-2: Οι τρομεροί Βάσκοι, έστειλαν τους Καταλανούς... σπίτι τους! (video)

Οι φοβεροί και τρομεροί Βάσκοι λύγισαν εντός έδρας την Μπαρτσελόνα στην παράταση, επικρατώντας 3-2 και σφράγισαν εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ισπανίας.

Σε ματσάρα - θρίλερ για τους «16» του Κυπέλλου Ισπανίας, η Αθλέτικ νίκησε 3-2 στην παράταση, πήρε ρεβάνς για τον περυσινό χαμένο τελικό και άφησε τους μπλαουγκράνα εκτός της διοργάνωσης όπου, θεωρητικά, είχαν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στην φετινή, μεταβατική περίοδο.

Οι γηπεδούχοι του Μαρθελίνο ήταν καλύτεροι στα σημεία και προηγήθηκαν τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στο δεύτερο, όμως οι παίκτες του Τσάβι έστελναν κάθε φορά μήνυμα πως ήταν πολύ σκληροί για να πεθάνουν, με τον Τόρες να απαντάει στο γκολ του Μουνιαΐν και στον Πέδρι σε αυτό του Ινίγκο Μαρτίνεθ.

Αυτή η απόλυτη ισορροπία στην κανονική διάρκεια είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε ημίωρη παράταση οι δύο ομάδες για να λύσουν τις διαφορές τους, με την πρόκριση να κρίνεται από ένα πέναλτι.

Το έδωσε ο διαιτητής σε χέρι του Άλμπα μετά από γύρισμα του Ινιάκι Γουίλιαμς μέσα στη μεγάλη περιοχή και κατόπιν ελέγχου της φάσης από το VAR, με τον Μουνιαΐν να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα απέναντι στον Τερ Στέγκεν και να αρχίζει την αντίστροφη μέτρηση για ένα τρελό πάρτι στις εξέδρες του Σαν Μαμές που κορυφώθηκε όταν ήρθε το τριπλό σφύριγμα στο φινάλε.


Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά που Αθλέτικ και Μπαρτσελόνα οδηγήθηκαν σε παράταση στο Copa del Rey και πρώτη μετά από τον τελικό του 1942, που είχε βρει τους Καταλανούς να επικρατούν τότε με 4-3 επί των Βάσκων.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρθελίνο Γαρθία Τοράλ): Αγιρεθαμπάλα - Ντε Μάρκος (106’ Λέκουε), Βιβιάν, Ίνιγο Μαρτίνεθ, Μπερτσίτσε (91’ Μπαλενθιάγα) - Νίκο Γουίλιαμς (111’ Οϊέρ Θάραγα), Ντάνι Γαρθία, Μίκελ Βέσγα (117’ Νολασκοαΐν), Μουνιαΐν - Σανθέτ (52’ λ. τρ. Ινιάκι Γουίλιαμς), Ραούλ Γαρθία (79’ Μπερενγκέρ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Ντάνι Άλβες, Αραούχο, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα - Γκάβι (61’ Φρένκι Ντε Γιονγκ), Μπουσκέτς, Πέδρι (105’ λ. τρ. Μπρέιθγουεϊτ) - Αμπντέ (46’ Νίκο), Φεράν Τόρες, Ζουτγκλά (61’ Φατί - 96’ λ. τρ. Ντεστ).


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0