Football Talk

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-2: Στον τελικό του Λιγκ Καπ οι «κόκκινοι» με… κανονιές του Ζότα! (video)

Άρσεναλ – Λίβερπουλ 0-2: Στον τελικό του Λιγκ Καπ οι «κόκκινοι» με… κανονιές του Ζότα! (video)

Με μία μεστή εμφάνιση που της εξασφάλισε αυτό που ήθελε, η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα από το Έμιρεϊτς  (0-2) και τη μαχητική Άρσεναλ, χάρη στον εξαιρετικό Ντιόγο Ζότα και θα κυνηγήσει ολοταχώς το τρόπαιο του Λιγκ Καπ σε ένα μήνα από τώρα!

Την πρόκριση με «καθαρό» σκορ επιζητούσε ο Γιούργκεν Κλοπ στο Έμιρεϊτς, μετά το 0-0 του πρώτου ημιτελικού του Λιγκ Καπ κόντρα στην Άρσεναλ και οι ποδοσφαιριστές του τον δικαίωσαν. Οι «κανονιέρηδες» κουράστηκαν νωρίς, οι «κόκκινοι» ήταν ανώτεροι και το τελικό 2-0 φέρει την υπογραφή του Ντιόγο Ζότα!

Αναλυτικότερα, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις ξεκίνησε η αναμέτρηση, καθώς ακόμη και αν μιλάμε για την τρίτη κατά σειρά σημαντικότερη διοργάνωση επί αγγλικού εδάφους, αμφότερες ομάδες του έδωσαν την σημασία που αναμενόταν.

Οι «κανονιέρηδες» παρατάχθηκαν με απόλυτα βασική ενδεκάδα, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά στην τετράδα της επίθεσης τους Έντεγκααρντ, Σμιθ Ρόου, Σάκα και Λακαζέτ ενώ οι «κόκκινοι» παρατάχθηκαν χωρίς τον Τσιμίκα αλλά με όλα τους τα «όπλα», στοχεύοντας στην πρόκριση.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή έλαβε χώρα μόλις στο 5ο λεπτό και προήλθε από στατική φάση. Ο Λακαζέτ εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο Μπουκάγιο Σάκα αλλά ο Κέλεχερ, που αποτέλεσε και μία από τις ελάχιστες αλλαγές του Κλοπ στην βασική ενδεκάδα, αντέδρασε εξαιρετικά, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και έξω…

Η Άρσεναλ έμοιαζε πιο απειλητική αλλά το πολυπόθητο, πρώτο γκολ σημείωσε ο Ντιόγο Ζότα, με ατομική ενέργεια στο 19'. Πήρε την μπάλα κοντά στην περιοχή, διένυσε μέτρα μαζί της και με ένα συρτό σουτ, που δεν φαινόταν… τόσο δύσκολο για τον Ράμσντεϊλ, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο κινητικός Μαρτινέλι αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία της Λίβερπουλ, αλλά η Άρσεναλ δεν είχε αντίδραση μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου. Αυτομάτως τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα, μιας και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ.

Γιατί αναφερόμαστε σε μία τόσο μεγάλη δυσκολία; Διότι η Λίβερπουλ δεν είχε χάσει κανένα από τα 39 πιο πρόσφατα εκτός έδρας ματς της, ενώ καταλήγει να προηγείται στην ανάπαυλα. Η τελευταία ανατροπή άλλωστε σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια. Κάπως έτσι, η ψυχολογία ήταν με το μέρος της και το… σερί συνεχίστηκε, «γράφοντας» 40.

Ο Λακαζέτ έχασε μεγάλη ευκαιρία με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Γκόρντον το ίδιο μερικά λεπτά αργότερα, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος και οδεύαμε προς το φινάλε, ήταν φανερό πως η Άρσεναλ έμενε από δυνάμεις.

Κάπως έτσι, ο Μαρτινέλι ξεκίνησε υπέροχα μία ενέργεια αλλά υπέπεσε σε λάθος και η μπαλιά του Άρνολντ για τον Ζότα ήταν εξαιρετική. Ο Πορτογάλος έκανε το 2-0, ο VAR καταμέτρησε οριακά το γκολ, ο Πάρτεϊ δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες σε τρία λεπτά και το τελικό σκορ υπέρ της Λίβερπουλ της επιτρέπει να διεκδικήσει το 9ο Λιγκ Καπ της ιστορίας της!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνι, Λοκόνγκα, Έντεγκααρντ, Μαρτινέλι, Σμιθ Ρόου (74' Πάρτεϊ), Σάκα, Λακαζέτ (74' Ενκέτια)

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Τζόουνς, Χέντερσον (75' Χέντερσον), Ζότα, Γκόρντον (63' Μιναμίνο), Φαμπίνιο, Φιρμίνιο (84' Γουίλιαμς)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0