Football Talk

Από τα ψηλά στα… χαμηλά: Οι ομάδες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων που είχαν ανώμαλη προσγείωση από πέρσι (video)

Από τα ψηλά στα… χαμηλά: Οι ομάδες των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων που είχαν ανώμαλη προσγείωση από πέρσι (video)

Ο πρώτος γύρος έχει ολοκληρωθεί, φτάνουμε στον Φλεβάρη του 2022 και τα πρωταθλήματα έχουν πάρει φωτιά μπαίνοντας στην τελική ευθεία. Μία σύγκριση στις πέντε κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης, εμφανίζουν έναν σύλλογο που η πορεία μόνο… αντάξια της περσινής σεζόν δεν είναι.

Το απίστευτο σε κάθε πρωτάθλημα του πλανήτη, είναι πως βλέπουμε τρομερές ανατροπές από μήνα σε… μήνα. Η υπέρβαση για έναν σύλλογο μεσαίου ή μικρού μεγέθους, είναι κάτι που δύσκολα θα έχει διάρκεια, ειδικά όταν θα υπάρχουν οι «δυνατοί» που θα… μεθούν από το ζουμί του.

Μία εικόνα από την περσινή τελική κατάταξη στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, δίνει την κατάλληλη πάσα για να τσεκάρουμε, με τη σημερινή κατάσταση, ποιες ομάδες από κάθε λίγκα, έκαναν… «βουτιά». Το BN Sports σας ξεχωρίζει μία περίπτωση από κάθε πρωτάθλημα και σας τις δίνει στο… πιάτο.

Premier League: Λέστερ

Είναι στα όρια με την… Έβερτον για το ποια ομάδα έχει κατέβει περισσότερες θέσεις από το περσινό πρωτάθλημα. Τα «ζαχαρωτά» κερδίζουν κατά μία θέση, αλλά η Λέστερ, από την μάχη για να βγει στο Champions League, έχει καταφέρει να βρίσκεται στην 10η του βαθμολογικού πίνακα αυτή την στιγμή.

Αυτή την στιγμή, σε 19 αγώνες, έχει 25 βαθμούς και βρίσκεται στο -11 από τις θέσεις που οδηγούν γενικά στην Ευρώπη (!). Για να καταλάβει κάποιος πόσο μακριά είναι από την περσινή της επίδοση, να θυμίσουμεπως οι «αλεπούδες» σε 38 ματς, είχαν μαζέψει 66 βαθμούς και πάλι, δεν κατάφεραν να μπουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

1237838619.0.jpg

Bundesliga: Λειψία

Μπορεί να φαινόταν πως είναι η μόνη ομάδα που θα καταφέρει να κατεβάσει τη Μπάγερν Μονάχου από την κορυφή σε βάθος χρόνου, όμως η αποχώρηση του Νάνγκελσμαν αλλά βασικών στελεχών της, έκαναν τη Λειψία να βαδίσει αρκετά βήματα… πίσω. Συγκεκριμένα, οι «ταύροι» βρίσκονται αυτή την στιγμή στην 7η θέση της Bundesliga, έχοντας μόλις 28 βαθμούς και απέχουν από την κορυφή 18 πόντους διαφορά (!).

Πέρσι, ήταν ο σύλλογος που απείλησε με κάποιες… αξιώσεις τους Βαυαρούς στην κορυφή, όμως περιορίστηκε στην 2η θέση, με 13 βαθμούς διαφορά από τους μόνιμους πρωταθλητές Γερμανίας. Φέτος, αντί για πρωτάθλημα, η ομάδα της Red Bull κάνει τα πάντα για να μπει έστω στις θέσεις της Ευρώπης και απέχει δύο βαθμούς από αυτή.

GKCuM50S-1920.jpg.webp

Ligue 1: Λιλ

Έκανε τη μεγάλη έκπληξη, ρίχνοντας την αυτοκρατορία της Παρί Σεν Ζερμέν και κατακτώντας το περσινό πρωτάθλημα της Ligue 1. Η Λιλ ήταν εξαιρετική και πήρε με ένα βαθμό διαφορά τον τίτλο του πρωταθλητή από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ωστόσο, η φετινή σεζόν μόνο αντάξια της περσινής δεν είναι σε όλα τα επίπεδα. Η αποχώρηση βασικών ποδοσφαιριστών αλλά και του προπονητή, έκαναν αναμενόμενη αυτή την πτώση.

Η φετινή (και αγνώριστη) Λιλ βρίσκεται στην 8η θέση και παλεύει να μπει σε θέση για να συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την επόμενη σεζόν. Ο γαλλικός σύλλογος έχει κάνει κάκιστο ξεκίνημα και φυσικά, είναι ανήμπορος να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του. Ήδη έχει πέντε ήττες, την ίδια στιγμή που πέρσι, σε ολόκληρη σεζόν, έκανε μόλις τρεις (!), ενώ παράλληλα, η διαφορά από τους Παριζιάνους έχει ανοίξει στους 18.

04fcc65450efcccdc9869442c3e36310-1641332823.jpg.webp

Serie A: Σασουόλο

Μπορεί η Σασουόλο να είναι από τις μεγάλες εκπλήξεις του ιταλικού πρωταθλήματος, όμως η φετινή χρονιά αποτελεί ένα πισωγύρισμα για την ομάδα του Κυριακόπουλου. Συγκεκριμένα, μπορεί πέρσι ο ιταλικός σύλλογος  να έφτασε μία ανάσα από την ευρωπαϊκή έξοδο και φέτος, θα έκανε το επόμενο βήμα για να μπει σε κάποια διοργάνωση.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί τόσο καλά. Οι γκέλες από ομάδες εκτός της εξάδας πάνε και έρχονται και η ιταλική ομάδα απομακρύνεται από το όνειρο της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην 12η θέση με επτά βαθμούς διαφορά από την 7η Ρόμα, η οποία μάλιστα, βρίσκεται στις χειρότερες αγωνιστικές παρουσίες της αυτή τη στιγμή.

AVIG5754-400x200.jpg

La Liga: Μπαρτσελόνα

Και φτάνουμε στην La Liga. Εδώ, φυσικά, θα βάλουμε την Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονται στη χειρότερη φάση τους στον 21ο αιώνα και αυτό φαίνεται από όλες τις πτυχές του βαθμολογικού πίνακα. Πέρσι, μπορεί μέχρι και τελευταία στιγμή να διεκδικούσε το πρωτάθλημα, όμως φέτος, παλεύει να βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Ήδη η διαφορά από την κορυφή είναι στους… 19 βαθμούς (!) και η Μπάρτσα βρίσκεται στην 6η θέση με μικρές διαφορές από τις ομάδες εκτός των ευρωπαϊκών θέσεων. Όπως καταλαβαίνουμε, οι «μπαλουγκράνα» δεν μπορούν να μιλούν για την κορυφή, έχοντας παράλληλα το Europa League αλλά και το κύπελλο Ισπανίας.

barcelona-gol-stuttgart.jpeg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0