Football Talk

Έβγαλε νοκ-άουτ τη Τβέντε του Λημνιού ο Παυλίδης με γκολ-πρόκρισης στα τελευταία λεπτά (video)

Έβγαλε νοκ-άουτ τη Τβέντε του Λημνιού ο Παυλίδης με γκολ-πρόκρισης στα τελευταία λεπτά (video)

Η Άλκμααρ του Βαγγέλη Παυλίδη απέκλεισε την Τβέντε του Δημήτρη Λημνιού από τους «16» του Κυπέλλου Ολλανδίας, χάρη σε δικό του γκολ-πρόκρισης στο 82ο λεπτό, με τον Παντελή Χατζηδιάκο να βρίσκεται εκτός αποστολής.

 

Η ομάδα του 23άχρονου επιθετικού κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 0-1 και να παίρνει τη πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ολλανδίας. 

Αρχικά, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ρίκι Φαν Βόλφσινκελ να νικάει τον Πίτερ Γιένσεν από τα έντεκα μέτρα. Παρά το προβάδισμα, η Άλκμααρ ισοφάρισε στο 63’ με αυτογκόλ του Χούλιο Πλεγκεθέλο και στη συνέχεια πήρε το ματς, χάρη στο γκολ-πρόκρισης του Βαγγέλη Παυλίδη. Παίρνοντας, εκδίκηση για την ομάδα του, αφού η Τβέντε είχε νικήσει την Άλκμααρ με 3-1 για το πρωτάθλημα Ολλανδίας, με τον Δημήτρη Λημνιό να βρίσκει δίχτυα σε αυτήν την αναμέτρηση. 

Με αφορμή την ελληνική μάχη… στην Ολλανδία, κάνουμε τον έλεγχο των Ελλήνων διεθνών στα ολλανδικά γήπεδα.

«Κεφάλαιο» Βαγγέλης Παυλίδης

Ο Θεσσαλονικιός διανύει τον τρίτο του χρόνο στην Ολλανδία και ανταμείβει την επιλογή της Άλκμααρ να τον αγοράσει το καλοκαίρι του 2021 από τη Βίλεμ για το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ

Αφού φέτος, σε 18 εμφανίσεις για την Eredivisie έχει πετύχει επτά γκολ και έχει δώσει τέσσερις ασίστ, κατατάσσοντας την ομάδα του στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Επιπλέον, έχει βοηθήσει την ομάδα του να τερματίσει πρώτη στον όμιλο UEFA Europa Conference League, με διαφορά επτά πόντων από την 2η Ράντερς. Έχοντας, συμμετοχή και στις έξι αναμετρήσεις με απολογισμό δύο τερμάτων και μία ασίστ. Τέλος, ο Έλληνας διεθνής δεν σταμάτησε εκεί, συνέχισε και στο θεσμό του κυπέλλου, οδηγώντας την ομάδα του χέρι-χέρι και φτάνοντάς τη στα προημιτελικά με δύο γκολ σε δύο αγώνες.

Ο «τίμιος» Δημήτρης Λημνιός

Ο Έλληνας εξτρέμ έχει μετακομίσει τους τελευταίους έξι μήνες στο Ένσχεντε της Ολλανδίας για λογαριασμό της Τβέντε, ως δανεικός από τη γερμανική Κολωνία. Μιας και ο Λημνιός δεν είχε βρει τον «εαυτό» του στα γερμανικά γήπεδα, ο προπονητής των «κριαριών», Στέφαν Μπάουμγκαρτ, αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερο να δοθεί δανεικός για να πάρει λεπτά στα πόδια του. 

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, μετράει 21 εμφανίσεις με τη φανέλα της Τβέντε για πρωτάθλημα και κύπελλο με τρία γκολ στο ενεργητικό του. Μάλιστα, το παρθενικό του γκολ ήταν στη νίκη της ομάδας του με 3-1 κόντρα στην Άλκμααρ του Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκου, ενώ τα υπόλοιπα είναι στην ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Βίλεμ και στην επικράτηση με 3-1 κόντρα στην Τσβόλε.


Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0