Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης: Συνεχίζεται ο εφιάλτης των αποκλεισμών, δεν βλέπει τα προημιτελικά του Copa Del Rey ούτε… με κιάλια (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Συνεχίζεται ο εφιάλτης των αποκλεισμών, δεν βλέπει τα προημιτελικά του Copa Del Rey ούτε… με κιάλια (video)

«Λυγίζει» για μία ακόμα φορά πριν από την φάση των «8» και μετράει τέσσερα χρόνια… μακριά από τα τελικά του Κυπέλλου Ισπανίας η Ατλέτικο

Προβληματισμένη, ταλαιπωρημένη, ανιαρή φαίνεται να είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης που συμπληρώνει μία τετραετία, παρακολουθώντας τη τελική φάση του Copa Del Rey με κιάλια… από το βάθος του διαδρόμου.

Οι «ροχιμπλάνκος» ξεκίνησαν τη χρονιά γεμάτο όνειρα και φιλοδοξίες και βλέπουν τους εαυτούς τους, σε διάστημα έξι ημερών, να αποκλείονται από τα ημιτελικά του Σούπερ Καπ Ισπανίας, με ανατροπή στα τελευταία λεπτά από την Αθλέτικ Μπιλμπάο αλλά και τώρα (19/1) να χαιρετάνε το θεσμό του Κυπέλλου από τους «16», μετά την ήττα τους με 2-0 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ

Κάνουμε αναφορά, λοιπόν, για μία «κατάρα» που κρατάει (γερά) από τη σεζόν 2018/19. Εκεί όπου η ομάδα της Μαδρίτης συνάντησε την Χιρόνα στην φάση των «16» και βγήκε ισόπαλη με 1-1 στο Μοντιλιβί, ενώ στον επαναληπτικό του Γουάντα Μετροπολιτάνο, αναδείχθηκαν και πάλι ισόπαλες με σκορ 3-3, κάτι που σήμαινε την πρόκριση για του φιλοξενούμενους.


Στην επόμενη σεζόν, η ομάδα του Σιμεόνε θα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να αποκλειστεί από τους «32» του κυπέλλου από την Κουλτουράλ Λεονέσα με 2-1. Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο για 80’ και το προβάδισμα χάρη σε ένα γκολ του Άνχελ Κορέα, θα ερχόταν στο 83΄ο Ζουλέν Καστανιέδα για να ισοφαρίσει το ματς και να το στείλει στη παράταση. Όταν ο Σέρχιο Μπενίτο θα σκόραρε στο 108’ για να «χρυσώσει» τα βιβλία της Κουλτουράλ, αποκλείοντας έναν «γίγαντα» της πρώτης εθνικής, όντας η ομάδα του, στη τρίτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. 


Στην συνέχεια, η Ατλέτικο θα επανάλαβε τη προηγούμενη της αποτυχία με άλλη ομάδα της τρίτης κατηγορίας, τη Κορνεγιά, χάνοντας με 1-0 χωρίς σουτ στην εστία και χαιρετώντας το θεσμό του Κυπέλλου από τους «32» για δεύτερη διαδοχική χρονιά. 

Τέλος, η άνετη επικράτηση των «Βάσκων» με 2-0. Με συνέπεια να αποκλειστεί για τέταρτη σερί φορά πριν από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας και να κάνει το 2013 να φαίνεται… μακρινό από την τελευταία φορά που το κατέκτησε. Σε μία αναμέτρηση, κόντρα στη μισητή αντίπαλό της, Ρεάλ Μαδρίτης, με 2-1, χάρη στο γκολ-ανατροπή του Μιράντα στο 99ο λεπτό.  


Δημιουργώντας σήμερα, αρκετά ερωτήματα για το τι πάει λάθος με τους «ροχιμπλάνκος», αλλά και ένα κλίμα που στεναχωρεί τους φιλάθλους της ενόψει συνέχειας, όντας εκτός Copa Del Rey και στο -16 από τη 1η Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα Ισπανίας

Φοίβος Πεφάνης 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0