Football Talk

Από το «Agueroooo» μέχρι τους έξαλλους πανηγυρισμούς του Κόντε: Όταν όλοι λένε ότι δεν… γυρνάει, η Premier League «κλείνει» το μάτι! (video)

Από το «Agueroooo» μέχρι τους έξαλλους πανηγυρισμούς του Κόντε: Όταν όλοι λένε ότι δεν… γυρνάει, η Premier League «κλείνει» το μάτι! (video)
Η αλήθεια είναι πως το σκηνικό που έλαβε χώρα στο «Κινγκ Πάουερ» ανάμεσα στην Λέστερ και την Τότεναμ είναι… ανεπανάληπτο. Οι «αλεπούδες» διατηρούσαν τη νίκη μέχρι και το 94ο λεπτό και 90 δευτερόλεπτα αργότερα βρέθηκαν να ακούνε το σφύριγμα της λήξης, με το σκορ στο 3-2 κατά τους! Οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι, το ματς συγκλονιστικό και μένει να δούμε αν έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά και σε άλλες συναντήσεις της PremierLeague.

Βρισκόμαστε στο 94ο λεπτό, με την κλεψύδρα για την Τότεναμ να αδειάζει. Η Λέστερ επικρατεί με 2-1 και επί της ουσίας απομένουν μερικά δευτερόλεπτα για το σφύριγμα της λήξης. Οι «spurs» έχουν μία τελευταία ζαριά και στην τελευταία, όπως φαίνεται, στιγμή του παιχνιδιού, καταφέρνουν με κάποιον τρόπο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ο σκόρερ, Μπέργκουαϊν, δεν πανηγυρίζει αλλά πηγαίνει αυτομάτως και μαζεύει την μπάλα από τα δίχτυα του Σμάιχελ. Πιστεύει πως ακόμη και… με την σέντρα, η Τότεναμ μπορεί να βρει μία στιγμή επιπλέον. Έτσι και γίνεται.

Οι «αλεπούδες» κρατούν την μπάλα στο ημικύκλιο, χάνουν την κατοχή και μετά είναι η ώρα των Κέιν και Μπέργκγουαϊν, με τον Άγγλο να περνά στον Ολλανδό και τον δεύτερο να βιώνει το εντυπωσιακότερο 1,5 λεπτό της καριέρας του. Προσπερνά τον Σμάιχελ, βάζει την Τότεναμ μπροστά και σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ανατροπή που έγινε ποτέ σε καθυστερήσεις αναμέτρησης της Premier League, ξεπερνώντας χρονικά ακόμη και το 3-2 της Μάντσεστερ Σίτι με την ΚΠΡ, που έκρινε και το πρωτάθλημα.



Μία συγκλονιστική στιγμή και μία απόδειξη πως η PremierLeagueείναι το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα παγκοσμίως. Και αν κάποιος δεν το πιστεύει, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα παραδείγματα ακόμη που μπορούν να το πιστοποιήσουν. Από το πρώτο πρωτάθλημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 1967, μέχρι και το «διπλό» της Λίβερπουλ στο «Κάροου Ρόουντ» προσφάτως… Ας τα δούμε μαζί:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 2-1:

Η μεγάλη ανατροπή των «κόκκινων διαβόλων», η οποία αποτέλεσε και το κλειδί για να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1967. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν μπροστά στο σκορ, αλλά ο Στιβ Μπρους με δύο γκολ με κεφαλιές στο 95ο και το 96ο λεπτό των καθυστερήσεων, έφερε τούμπα το ματς και έδωσε στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έναν λόγο για να πανηγυρίσει έξαλλα!

Αυτό ήταν και το ματς που είχε ως συνέπεια το «Φέργκι time», με την Γιουνάιτεντ ιστορικά να έχει κερδίσει ούκ’ ολίγα τέτοιου είδους παιχνίδια στο τέλος.

Μάντσεστερ Σίτι – ΚΠΡ 3-2:

Αν κάποιος δεν θυμάται το συγκεκριμένο παιχνίδι, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος προ δεκαετίας, τότε πιθανό πρέπει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του αναφορικά με την PremierLeague. Διότι απλώς, δεν γίνεται να λησμονηθεί εκείνο το παιχνίδι.

Η ΚΠΡ έχει πάρει το προβάδισμα στο Έτιχαντ, έχοντας στις τάξεις της και τον Τζιμπρίλ Σισέ και η Μάντσεστερ Σίτι θέλει μόνο τη νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο, μιας και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την ίδια ώρα κάνει το «χρέος» της απέναντι στην Σάντερλαντ.

Φτάνουμε στο 90ο λεπτό. Οι «πολίτες» χρειάζονται δύο τέρματα, ενώ την ίδια ώρα στην «κόκκινη» πλευρά του Μάντσεστερ, ο χρόνος έχει παγώσει. Ο Τζέκο μειώνει στο 91’. Η ψυχολογία αλλάζει. Και δύο λεπτά μετά, «γράφεται» ιστορία. Ο Κουν Αγουέρο κάνει το 3-2 και το όνομά του περνά στο πάνθεον της Μάντσεστερ Σίτι, που κατακτά τον τίτλο και «σοκάρει» άπαντες στο «Νησί».

Νόριτς – Λίβερπουλ 4-5: 

23 Ιανουαρίου του 2016. Η πρώτη χρονιά του Γιούργκεν Κλοπ στο «τιμόνι» της Λίβερπουλ, το 24ο παιχνίδι του και ταξίδι για τους «κόκκινους» στο «Κάροου Ρόουντ» για να συναντήσουν τα «καναρίνια».

Το ματς είναι… τρελό. Και οι δύο έχουν προηγηθεί, αμφότεροι έχουν ισοφαρίσει και φτάνουμε στο 90ο λεπτό, με την ατομική ποιότητα της Λίβερπουλ να έχει φέρει το παιχνίδι στο 4-3 υπέρ της, την ώρα που απομένουν πέντε λεπτά.

Η Νόριτς βγάζει πολλούς παίκτες μπροστά από στατικές φάσεις και σε μία από αυτές, ο Μπασόνγκ σουτάρει με το αριστερό, κερδίζει τον Μινιολέ και «χαρίζει» βαθμό στην ομάδα του. Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι να εμφανιστεί ο Άνταμ Λαλάνα. Η μπάλα πέφτει στο αριστερό του πόδι σε νεκρό χρόνο το 5-4 της Λίβερπουλ είναι γεγονός και οι πανηγυρισμοί που ακολουθούν, δεν έχουν προηγούμενο.

Έβερτον – Νιούκαστλ 2-2: 

Ακόμη ένα παιχνίδι του Ιανουαρίου και αναλογικά με τις περιπτώσεις που συζητάμε, είναι και το πιο πρόσφατο. Ακόμη ένα ματς που έμοιαζε… φυσιολογικό, έως ότου το 2-0 του 94ου λεπτού, γίνει 2-2 δίχως κανείς να καταλάβει τι έγινε.

Η Έβερτον έχει πάρει προβάδισμα με τους Κιν και Κάλβερτ Λιούιν πριν από την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Μπαίνουμε στις καθυστερήσεις του ματς και το 2-0 παραμένει. Φτάνουμε στο 94’ και το «Γκούντισον Παρκ» αναμένει απλώς να χειροκροτήσει την ομάδα του. Εκεί, μειώνει η Νιούκαστλ από στημένη φάση, με τον Λεζέν να νικά τον Πίκφορντ.

Η κλεψύδρα αδειάζει. Οι «καρακάξες» έχουν ένα γέμισμα ακόμη. Αυτό και επιχειρούν. Τα υπόλοιπα είναι… ιστορία και ίσως αυτό το παιχνίδι αποτελεί και τον βασικότερο λόγο που ο Λεζέν δεν έχει ξεχαστεί από τους φίλους των φιλοξενούμενων. Τελικό σκορ 2-2, με τον Μπρους να βλέπει τις δικές του κεφαλιές τον… προηγούμενο αιώνα να αναβιώνουν, σε άλλη ομάδα και τον ίδιο να χειροκροτεί από την άκρη του πάγκου.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0