Football Talk

Ο πέραν του δέοντος σοβαρός Παναθηναϊκός και η διαφορά ποιότητας με την Καρδίτσα που αποτέλεσε τον καταλυτικό παράγοντα της πρόκρισης!

Ο πέραν του δέοντος σοβαρός Παναθηναϊκός και η διαφορά ποιότητας με την Καρδίτσα που αποτέλεσε τον καταλυτικό παράγοντα της πρόκρισης!

Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» από το πρώτο ματς με την Καρδίτσα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν χαώδης. 

Γράφει ο Κυριάκος Δημητρόπουλος

Το ματς του Παναθηναϊκού με την Αναγέννηση Καρδίτσας δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Και αυτό διότι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης στο Απόστολος Νικολαΐδης η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων αποδείχθηκε χαώδης σε όλα τα επίπεδα.

Ωστόσο, μπορούμε να σταθούμε σε μερικά στοιχεία τόσο αγωνιστικά όσο και νοοτροπίας που καθιστούν αυτή τη νίκη αρκετά σημαντική για τον Παναθηναϊκό. Αρχικά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του δεν υποτίμησαν σε καμία περίπτωση την ομάδα του Αμανατίδη.

Αντιθέτως, έδειξαν μεγάλη σοβαρότητα μέχρι το τελευταίο λεπτό της λήξης στη Λεωφόρο και κατάφεραν να παίξουν ξανά κυριαρχικό και ορθολογικό ποδόσφαιρο, με τα τέσσερα τέρματα που μπήκαν στον αγώνα να αποδεικνύουν το γεγονός αυτό περίτρανα. Αυτό αν μη τι άλλο, φανερώνει για μια ακόμη φορά και τη νοοτροπία που έχει εμφυσήσει ο Σέρβος προπονητής τη φετινή χρονιά στους παίκτες του.

Δηλαδή να μην επαναπαύονται με κανέναν αντίπαλο, να παίζουν το μάξιμουμ σε κάθε ματς και εν τέλει να απολαμβάνουν τους... καρπούς της προσπάθειας τους αυτής, αφού η πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας έχει κλειδώσει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) οριστικά!

«Ξεμπούκωσαν» οι Βιτάλ, Καρλίτος!

Ακόμα ένα πολύ σημαντικό κέρδος για τον Παναθηναϊκό πέραν της διαφαινόμενης πρόκρισης είναι η εικόνα που έδειξαν ποδοσφαιριστές όπως ο Βιτάλ και ο Καρλίτος!

Ο μεν Βραζιλιάνος εξτρέμ σκόραρε εις διπλούν και κατά κάποιον τρόπο... ξεμπούκωσε καθώς είχε αρκετά παιχνίδια να σκοράρει με την πράσινη φανέλα, ενώ για μια ακόμη φορά έδειξε τις επιθετικές του αρετές. Εξίσου σημαντικό κέρδος, όμως, για το τριφύλλι ήταν και η εμφάνιση του Καρλίτος, που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και κατάφερε να σκοράρει ξανά, δείχνοντας την επιθετική του δεινότητα.

Εξαιρετικός, επίσης, ήταν για ακόμα ένα ματς και ο Αϊτόρ, ο οποίος διανύει την καλύτερη του περίοδο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όντας μέσα στα τρία από τα τέσσερα γκολ των «πράσινων».

Για... βόλτα στην Καρδίτσα και το μυαλό στον Ιωνικό!

Πλέον, η ρεβάνς της Καρδίτσας στις 25 Γενάρη μετατρέπεται σε τυπική διαδικασία και είναι σίγουρο πως ο Γιοβάνοβιτς θα κάνει ξανά εκτεταμένο rotation στο ματς της επόμενης εβδομάδας και σίγουρα συντήρηση δυνάμεων.

Στο πράσινο στρατόπεδο ξεκινά η προετοιμασία για το εξαιρετικά απαιτητικό ματς με τον Ιωνικό το Σάββατο (22/1, 19.30) στη Νίκαια, όπου θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τον Βόλο και την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό! Σε κάθε περίπτωση, το τριφύλλι δείχνει να βρίσκεται σε ένα πολύ καλό φεγγάρι και πρέπει να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0