Football Talk

Τα 4+1 μεγαλύτερα σοκ της δεκαετίας στο Κύπελλο Γερμανίας: Από το κάζο της Γκλάντμπαχ, στη Μπάγερν και στη Ντόρτμουντ (video)

Τα 4+1 μεγαλύτερα σοκ της δεκαετίας στο Κύπελλο Γερμανίας: Από το κάζο της Γκλάντμπαχ, στη Μπάγερν και στη Ντόρτμουντ (video)
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ είδε την Ζανκτ Πάουλι να την στέλνει εκτός Kυπέλλου Γερμανίας, παρότι τους χωρίζει μία κατηγορία και το BNSports έψαξε και βρήκε τους πέντε αποκλεισμούς-σοκ του θεσμού, την τελευταία 10ετία.

Σε κάθε χώρα, ο θεσμός του κυπέλλου μπορεί να μην έχει την βαρύτητα ενός πρωταθλήματος ή της καλής πορείας στην Ευρώπη, όμως κρύβει τις μεγαλύτερες εκπλήξεις από όλα τα παραπάνω. Είναι η στιγμή που ο ρομαντισμός του αθλήματος, συναντάει την επίτευξη μία άλλης πραγματικότητας. Κάτι τέτοιο, συνέβη και στο παιχνίδι της Σάνκτ Πάουλι κόντρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας κατάφερε να κερδίσει και να αποκλείσει την παρέα του Έρλινγκ Χάαλαντ, προσθέτοντας ακόμη ένα σοκ στα χρονικά της διοργάνωσης. Το BNSportsβρήκε πέντε παρόμοιες περιπτώσεις την τελευταία δεκαετία και σας τις παρουσιάζει.

img2.thejournal.jpg

Αρμίνια Μπίλεφελντ – Γκλάντμπαχ 1-1, 5-4 πεν. (2014/15)

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Αρμίνια Μπίλεφελντ στον 21ο αιώνα. Τη σεζόν 2014/15, ο γερμανικός σύλλογος ήταν στην τρίτη κατηγορία Γερμανίας, όμως κατάφερε να κάνει την απόλυτη έκπληξη στο κύπελλο Γερμανίας. Συγκεκριμένα, έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά, αποκλείοντας αρκετές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας. Συγκεκριμένα, έστειλε εκτός θεσμού τις ΧέρταΒέρντερ Βρέμης αλλά και… Γκλάντμπαχ. Η τελευταία αποτέλεσε και τη μεγαλύτερη έκπληξη, καθώς το τελικό σκορ ήταν στο 1-1 και στα πέναλτι, επικράτησε με 5-4.

Μανχάιμ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0 (2021/22)

Το μεγαλύτερο φετινό σοκ, εκτός από τη Ντόρτμουντ, είναι και αυτό της Μανχάιμ απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Συγκεκριμένα, στη φάση των «64» του κυπέλλου Γερμανίας, η ομάδα από την τρίτη κατηγορία της χώρας, κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και να σοκάρει τους «αετούς» με ένα βαρύ αποκλεισμό. Γενικά, το κύπελλο είναι ένας από τους βασικούς στόχους του γερμανικού συλλόγου και ένας τέτοιος αποκλεισμός, δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα.

Χολστάιν Κίελ – Μπάγερν Μονάχου 2-2, 6-5 πεν. (2020/21)

Με ελληνικό… άρωμα το σοκ της δεκαετίας για τη Μπάγερν Μονάχου. Η καλοκουρδισμένη μηχανή του Φλικ, που σάρωνε σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, βρέθηκε προ… εκπλήξεως. Συγκεκριμένα, η Χολστάιν Κίελ του Ιωάννη Γκέλιου κατάφερε να ισοφαρίσει δύο φορές τα γκολ των Βαυαρών και στείλει το ματς στην παράταση και στη συνέχεια, στα πέναλτι. Ο Έλληνας πορτιέρο έπαιξε καταλυτικό ρόλο και η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, κατάφερε να πάρει την πρόκριση επί της Μπάγερν με 6-5.

Λότε – Βέρντερ Βρέμης 2-1 (2016/17)

Από τις πιο ντροπιαστικές βραδιές της Βέρντερ Βρέμης στον θεσμό του κυπέλλου Γερμανίας. Στον πρώτο γύρο της διοργανώσεις, μπορεί η ομάδα της Bundesligaνα κληρώθηκε με την άσημη Λότε από την τρίτη τάξη της χώρας, όμως εν τέλει, τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα περίμενε. Ο Ραν άνοιξε από νωρίς το σκορ για τους γηπεδούχους όμως ο Γιουνούζοβιτς ισοφάρισε λίγο πριν το πρώτο μέρος. Τελικά, η Λότε βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί ξανά και να διαμορφώσει το τελικό 2-1, με το οποίο προκρίθηκε και στην επόμενη φάση.

Πρόισεν Μίνστερ - Βόλφσμπουργκ 3-0 α.α. (2021/22)

Δεν ήταν το σοκ του αποκλεισμού, όσο ο τρόπος που ήρθε. Συγκεκριμένα, η Πρόισεν Μίνστερ φιλοξένησε την Βόλφσμπουργκ για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου και ήταν έτοιμη να κάνει το «μπαμ», καθώς προηγήθηκε από νωρίς και ανάγκασε την Βόλσφμπουργκ να την οδηγήσει στην παράταση με γκολ του Μπρέκαλο στο 90’. Εκεί, οι «λύκοι» πήραν τη νίκη με 3-1 και ουσιαστικά, πέρασαν στην επόμενη φάση. Ωστόσο, μία «γκάφα» του Φαν Μπόμελ, ήταν καταλυτική για ένα «σοκ».

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός προπονητής έχασε το… μέτρημα στις αλλαγές, καθώς έκανε τρεις στην κανονική διάρκεια και άλλες… τρεις στην παράταση. Ο κανονισμός όμως, επιτρέπει μέχρι δύο στον έξτρα χρόνο, κάτι που δεν τήρησε η Βόλφσμπουργκ. Έτσι, η ομάδα από την τρίτη κατηγορία πήρε το ματς στα χαρτιά και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0