Football Talk

Ολυμπιακός: Ο «εφιάλτης» των προημιτελικών στο κύπελλο όταν δεν κερδίζει το πρώτο ματς (video)

Ολυμπιακός: Ο «εφιάλτης» των προημιτελικών στο κύπελλο όταν δεν κερδίζει το πρώτο ματς (video)
Ο Ολυμπιακός είδε τον Παναιτωλικό να επικρατεί με 2-1 στο Αγρίνιο και να παίρνει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας. Το BN Sports θυμίζει τις χρονιές που οι «ερυθρόλευκοι» δεν κέρδιζαν στο πρώτο ματς των «8» και έμεναν… εκτός συνέχειας.

Το 2022 δεν έχει ξεκινήσει για τον Ολυμπιακό όπως θα περίμεναν πολλοί. Μετά από 38 χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν κερδίσει στα δύο πρώτα παιχνίδια του έτους στο πρωτάθλημα, και ο προβληματισμός συνεχίστηκε και στο κύπελλο Ελλάδας. Η ήττα από τον Παναιτωλικό με 2-1 στο Αγρίνιο για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών, ξύπνησε… «εφιάλτες».

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός, δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις όταν δεν κερδίζει στο πρώτο ματς στα προημιτελικά. Πιο αναλυτικά, στον 21ο αιώνα, οι Πειραιώτες έχει συνολικά έξι αποκλεισμούς από τα προημιτελικά, όταν δεν κέρδισε το πρώτο ματς. Το BN Sports σας τις θυμίζει, με μόλις δύο από αυτές, να είναι εκτός του Big-4.

Ολυμπιακός – AEK 1-1, 0-3 (2000)

Ο 21ο αιώνα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στον θεσμό του κυπέλλου για τον Ολυμπιακό. Στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Βασίλης Λάκης έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, με τους γηπεδούχους απλώς να… απαντούν με τον Αλεξανδρή στο 75ο λεπτό και να αφήνουν ανοιχτή την πρόκριση για τη ρεβάνς στο στάδιο της Ένωσης. Ωστόσο, σε εκείνο το ματς, τα πράγματα ήταν εφιαλτικά.

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική. Ο Νικολαϊδης άνοιξε το σκορ και ο Κοπιτσής διπλασίασε τα τέρματά της για το πρώτο ημίχρονο. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Πέτκοφ έδωσε διαστάσεις θριάμβου και η ΑΕΚ, με το τελικό 3-0, άφησε εκτός συνέχειας τον Ολυμπιακό από τα προημιτελικά.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1, 2-1 (2003)

Ήταν από τις καλύτερες σεζόν του ΠΑΟΚ στον 21ο αιώνα. Το σύνολο του Δικεφάλου έδειξε την ανωτερότητά της κόντρα στον Ολυμπιακό, όταν βρέθηκαν στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, το 2003. Στην Τούμπα, μπορεί το γκολ του Τζόρτζεβιτς να έκανε πιο… «μαλακή» την ήττα με 3-1 και να άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς, ωστόσο, σύντομα αυτό διαγράφθηκε.

Μέσα σε δύο (30’ και 32’), οι Γεωργιάδης και Οκκάς είχαν δώσει αέρα δύο τερμάτων στον ΠΑΟΚ μέσα στον Πειραιά, με αποτέλεσμα η συνέχεια του ματς, να έχει διαδικαστική αξία. Ο Ολυμπιακός απλώς μείωσε σε 2-1 και αποδέχθηκε τον αποκλεισμό του από την συνέχεια του κυπέλλου.

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 2-0, 1-2 (2007)

Ο Ολυμπιακός δεν συνηθίζει να μένει εκτός από ομάδες δεύτερης κατηγορίας, όμως το 2007, την πάτησε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου, έδειξε τρομερά δείγματα γραφής από την Β’ Εθνική. Ο Δημήτρης Κοντογουλίδης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Το σοκ του πρώτου αγώνα ήταν μεγάλο.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των Ιωαννίνων με τα γκολ των Κοντογουλίδη και Ντομορό, πήρε το προβάδισμα με 2-0 και στη ρεβάνς, έκανε το σύνολο του Λεμονή να… αγχωθεί. Οι Τζόρτζεβιτς και Μπαμπαγκίντα έστειλε το ματς στην παράταση, όπου ο Κοντογουλίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με το οποίο ο ΠΑΣ προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1, 1-0 (2011)

Μετά από οκτώ χρόνια, ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός βρέθηκαν ξανά στα προημιτελικά και ο Δικέφαλος, πλήγωσε τους «ερυθρολεύκους». Συγκεκριμένα, στο παιχνίδι του «Γ. Καραϊσκάκης», μπορεί η ομάδα του Βαλβέρδε να ήταν καλύτερη και να προηγήθηκε με τον Μοδέστο στην εκπνοή του ημιχρόνου, όμως στο 83ο λεπτό, ο Βιεϊρίνια βρήκε τρόπο να βρει την ισοφάριση και να κάνει το 1-1, ώστε να πάρει προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Το πλεονέκτημα δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στην Τούμπα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν ο άνθρωπος που έβγαλε εκτός τον Ολυμπιακός, καθώς το γκολ του ήταν το μοναδικό της αναμέτρησης. Έτσι ο Δικέφαλος, πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-0, 1-2 (2018)

Είναι από τα ματς, στα οποία η ΑΕΚ απέδειξε πως όντως… επέστρεψε. Προημιτελικά κυπέλλου Ελλάδας και ο Ολυμπιακός έχει κληρωθεί με την Ένωση. Σε μία προβληματική χρονιά για τον Ολυμπιακό, με αλλαγές προπονητών, η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την περίσταση και πήγε στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, με το προβάδισμα του 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ένα σκορ, που έκανε το στάδιο να «βράζει» και να πνίγει τον Ολυμπιακό.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος άνοιξε στο σκορ στο 57ο λεπτό και ο Σέρχιο Αραούχο έβαλε… ταφόπλακα στα όνειρα των «ερυθρολεύκων», κάνοντας το 2-0, στο 73’. Ο Ολυμπιακός απλώς μείωσε με τον Ταχτσίδη και παραλίγο να κάνει την ισοφάριση-πρόκριση αλλά ο Όσκαρ Καρντόσο βρήκε το δοκάρι. Έτσι, το τελικό 2-1, έστειλε τον Ολυμπιακό εκτός διοργάνωσης.

Λαμία – Ολυμπιακός 3-3, 1-0 (2019)

Ένα από τα μεγαλύτερα σοκ του Ολυμπιακού στα χρονικά. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έκανε τις κλασσικές αλλαγές του κόντρα στη Λαμία για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Στην έδρα των Λαμιωτών, η ομάδα του Μαρτίνς κατάφερε να φύγει με το χορταστικό 3-3 και να αφήσει ανοιχτή την πρόκριση ενόψει του Πειραιά.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης», όμως, το ματς δεν κύλησε όπως θα περίμεναν στον Ολυμπιακό. Ο Τομάς άνοιξε το σκορ στο 52ο λεπτό για τη Λαμία, πάγωσε το φαληρικό γήπεδο και στη συνέχεια, απλώς απόλαυσε τον Σαράνοφ σε ένα εξαιρετικό βράδυ. Ο έμπειρος πορτιέρο απέκρουσε μέχρι και πέναλτι του Κώστα Φορτούνη, διατηρώντας το 1-0 μέχρι το τέλος. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν εκτός… κυπέλλου.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0