Football Talk

Παναθηναϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας 4-0: «Τεσσάρα» στους Καρδιτσιώτες και το τριφύλλι... πετάει για τα ημιτελικά! (video)

Παναθηναϊκός - Αναγέννηση Καρδίτσας 4-0: «Τεσσάρα» στους Καρδιτσιώτες και το τριφύλλι... πετάει για τα ημιτελικά! (video)
Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες την Αναγέννηση Καρδίτσας (4-0) στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και μετέτρεψε τον επαναληπτικό αγώνα στις 25/1 σε τυπική διαδικασία, αφού η πρόκριση στους «4» του θεσμού έχει εξασφαλιστεί.

Η διαφορά ποιότητας του Παναθηναϊκού με την Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν... χαώδης και αυτό αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το απόγευμα της Τετάρτη (19/1).

Οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησαν άνετα με 4-0 των Καρδιτσιωτών και σφράγισε (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) από το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα γκολ του αγώνα σημείωσαν οι Βιτάλ (4', 20'), Αϊτόρ (32') και Καρλίτος (42’).

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Διούδης, Σάρλια, Παλάσιος και Καρλίτος ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, αντί των Μπρινιόλι, Βέλεθ, Βιτάλ και Μακέντα αντίστοιχα.

Αντίθετα ο Περικλής Αμανατίδης έχει εκτός αποστολής δύο από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές των Θεσσαλών, τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον Βασίλη Κουτσιανικούλη.

Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης είχε την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο και την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγώνα και ήταν η ομάδα που γενικότερα προσπαθούσε να απειλήσει, με τους Καρδιτσιώτες να περιορίζονται σε αμυντικό ρόλο.

Αυτό, το τριφύλλι το κατάφερε πολύ νωρίς και μάλιστα όταν απείλησε για πρώτη φορά σκόραρε κιόλας! Το πρώτο γκολ, λοιπόν, της αναμέτρησης ήρθε μόλις στο 6'. Ο Βιγιαφάνιες έκανε ωραία κάθετη προς τον Αϊτόρ, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε το γύρισμα στον Βιτάλ και ο Βραζιλιάνος αν και έκανε σιγανό πλασέ, νίκησε τον Γκέκα και έκανε το 1-0!

Έπρεπε να φτάσουμε στο 13', ώστε η ομάδα του Αμανατίδη να καταφέρει να απειλήσει από μια στημένη φάση. Ο Μπένγκοα έκανε ένα γλυκό χτύπημα, ο Κοτσώνης προσπάθησε με το δεύτερο δοκάρι να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Εκτός, από αυτή τη φάση, στο υπόλοιπο του α' μέρους οι «πράσινοι» δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, τουναντίον μάλιστα σκόραραν για δεύτερη φορά! Πρώτα, απείλησαν στο 18', με τον Αϊτόρ να μπαίνει μέσα στην περιοχή, να κάνει το σουτ, με τον Γκέκα να απομακρύνει με τα πόδια.

Το 2-0, όμως, για τους γηπεδούχους ήρθε στο 20', με τους ίδιους... πρωταγωνιστικές. Ο Αϊτόρ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο ωστόσο έφτασε στο πρώτο δοκάρι και τον Βιτάλ, ο οποίος με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έβαλε και το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Η επόμενη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 28'. Ο Βιτάλ πέρασε εντυπωσιακά δύο αντιπάλους, έστρωσε στον Μαουρίσιο ο οποίος «ζύγισε» το δεξί του πόδι και έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Γκέκα.

Στο 32' ήρθε και το τρίτο τέρμα για το τριφύλλι, που ουσιαστικά... τελειώνει την υπόθεση της πρόκρισης. Ο Αϊτόρ αυτή τη φορά από δημιουργός έγινε σκόρερ. Ο Καρλίτος έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Ισπανό μεσοεπιθετικό αυτός μπήκε στην περιοχή και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Γκέκα για το 3-0, αν και ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης βρήκε την μπάλα. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 42' έβαλε και τέταρτο τέρμα! Ο Σένκεφελντ έκανε ένα καταπληκτικό σκάψιμο της μπάλας στον Καρλίτος, αυτός έπιασε ένα εκπληκτικό ψιλοκρεμαστό σουτ, με το οποίο κρέμασε τον Γκέκα και έκανε το 4-0, με το συγκεκριμένο σκορ να είναι και το τελικό για το πρώτο μέρος στη Λεωφόρο.
5484558.jpg

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με το σκορ να είναι στο 4-0 οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν συνολικά 5 αλλαγές με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρος. Λαρρέα, Καρανίκας και Μπάλλας πέρασαν στη θέση των Μάνιου, Μπραμπίλα και Βιδάλ αντίστοιχα για τους Καρδιτσιώτες, ενώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε στο παιχνίδι του Παλάσιος αντί του Βιτάλ και Αλεξανδρόπουλο αντί του Μαουρίσιο.

Μάλιστα, στο 49' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για το τριφύλλι με τους γηπεδούχους. Ο Χουάνκαρ έκανε υποδειγματικό γύρισμα μέσα στην περιοχή της Καρδίτσας, ο Καρλίτος έκανε την προσποίηση και μετά το σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός στην αναμέτρηση στο Απόστολος Νικολαΐδης (δικαιολογημένα) έπεσε, ενώ στο 62' ο Καρλίτος σκόραρε, αλλά το γκολ του με τη χρήση VAR.

Το τριφύλλι είχε μια καλή στιγμή με ένα σουτ του Χουάνκαρ στο 71' και ένα σουτ μέσα από την περιοχή στο 79' του Ιωαννίδη, ωστόσο, πέρα από αυτό δεν είχαμε κάποια άλλη ιδιαίτερα αξιόλογη φάση.

Το 4-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα και δίνει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σάρλια, Κώτσιρας, Πέρεθ, Μαουρίσιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Βιτάλ (46’ Παλάσιος), Αϊτόρ (75' Σάντσες), Βιγιαφάνιες (61' Λούντκβιστ), Καρλίτος (66' Ιωαννίδης).

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρομάνος (70' Πολίτης), Σταμόπουλος, Πλέγας, Βιδάλ (46’ Μπάλλας), Γκόλιας, Μπένγκοα (70' Ξέρρας), Γκίνη, Μάνιος (46’ Λαρρέα), Κοτσώνης, Μπραμπίγια (46’ Καρανίκας).

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0