Football Talk

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-1: «Μετεξεταστέοι» οι μικροί του Μαρτίνς και προβάδισμα για τους Αγρινιώτες (video)

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-1: «Μετεξεταστέοι» οι μικροί του Μαρτίνς και προβάδισμα για τους Αγρινιώτες (video)

Το έκανε με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, το επανέλαβε με τον Ολυμπιακό στο κύπελλο Ελλάδας. Ο Παναιτωλικός έκανε την ολική ανατροπή κόντρα στον Ολυμπιακό, επικράτησε με 2-1 των «ερυθρολεύκων» και πήρε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στον Πειραιά.

Ο Παναιτωλικός βρίσκεται σε εξαιρετικό «φεγγάρι», καθώς μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ πριν λίγες μέρες, επικράτησε και επί του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδας.

Οι, πολλές αλλαγές, φιλοξενούμενοι την «πάτησαν» ακριβώς όπως η Ένωση, καθώς προηγήθηκαν αλλά είδαν τους Μεντόσα και Καρέλη να κάνουν την ολική ανατροπή και να δίνουν προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στους Αγρινιώτες. Παράλληλα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρέμεινε χωρίς νίκη μέσα στο 2022 σε όλες τις διοργανώσεις.

1ο ημίχρονο

Από την αρχή το ματς ξεκίνησε με έντονο ρυθμό. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά και έδειξαν από την αρχή πως θα προσφέρουν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα, όμως ο Ξενιτίδης με προβολή έσωσε το 1-0 στο 2ο λεπτό του αγώνα. Αυτή η τελική, έκανε τους φιλοξενούμενοι να ανεβάσουν στροφές και κατάφεραν να προηγηθούν.

Συγκεκριμένα, ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με ωραία προβολή νίκησε τον Γιάννη Ανέστη και άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους» στο 13ο λεπτό. Αυτό το τέρμα έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, όμως οι Αγρινιώτες έψαξαν αμέσως την ισοφάριση. Δέκα λεπτά μετά, την βρήκαν.

Ο Ντουάρτε βρήκε το δοκάρι από κοντινή προβολή, η μπάλα πήγε στον Βέργο, ο οποίος άνοιξε στον Χαβιέ Μεντόσα και εκείνος με ένα εξαιρετικό πλασέ, νίκησε τον Κρίστισον για το 1-1. Το παιχνίδι έγινε ξανά ανοιχτό για τις δύο ομάδες, και υπήρξαν αρκετές τελικές προσπάθειες στις δύο εστίες, με τους δύο πορτιέρο να διατηρούν το σκορ στο 1-1. Έτσι έληξε και το πρώτο μέρος.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός έκανε αρκετές αλλαγές, με τους Λόπες, Τικίνιο και Σωκράτη να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να φάνηκε πως θα έκαναν την διαφορά, όμως ο ρυθμός έπεσε αρκετά και οι «ερυθρόλευκοι» δεν έβρισκαν τρόπο να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Τελικά, οι γηπεδούχοι, εκμεταλλεύτηκαν το ανέβασμα του Ολυμπιακού και βρήκαν τρόπο να προηγηθούν.

Συγκεκριμένα, ο Καρέλης έφυγε στην πλάτη της άμυνας, σε μία φάση που θύμισε το ματς με την ΑΕΚ, και εκτέλεσε τον Κρίστισον με εξαιρετικό πλασέ για να κάνει το 2-1. Το προβάδισμα έδωσε άλλον αέρα στο σύνολο του Αναστασίου, και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Μάλιστα ο Βέργος πέτυχε ένα τρομερό γκολ αλλά ακυρώθηκε σωστά, ως οφσάιντ.

Από την άλλη, ο Ανέστης και η άμυνα του Παναιτωλικού δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Μαρτίνς να απειλήσει σε καμία περίπτωση την εστία του. Η πίεση μεγάλωσε προς το τέλος, αλλά δεν άλλαξε τίποτα στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να μένει για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις στο 2022. Ο Παναιτωλικός από την άλλη πήρε ένα καλό προβάδισμα για την ρεβάνς του Πειραιά, την επόμενη εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να έχει «κλειδώσει» την πρόκριση.

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ανέστης, Χουχούμης, Κορνέλιους, Μάλης, Μπακαδήμας, Αντούνες, Μάρτενσον, Βέργος, Μεντόσα, Ντουάρτε, Καρέλης.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Κρίστινσον, Μπαγκαλιάνης, Παπαδόπουλος, Μπα, Ανδρούτσος, Καρμπόβνικ, Ξενιτίδης, Σουρλής, Βρουσάι, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0