Football Talk

Λάτσιο - Ουντινέζε 1-0: Ασταμάτητος Ιμόμπιλε, έστειλε στα προημιτελικά τους Ρωμαίους με... αλήτικο γκολ! (video)

Λάτσιο - Ουντινέζε 1-0: Ασταμάτητος Ιμόμπιλε, έστειλε στα προημιτελικά τους Ρωμαίους με... αλήτικο γκολ! (video)
Η Λάτσιο «τσέκαρε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Coppa Italia, αφού επικράτησε με 1-0 (18/01) της Ουντινέζε στην παράταση, με γκολ ποιου άλλου; Μα φυσικά, του πρώτου σκόρερ της ιστορίας της, του Τσίρο Ιμόμπιλε! Αντιμέτωποι με τη Μίλαν οι «λατσιάλι» στην επόμενη φάση!

Ιμόμπιλε... λαμπρός οδήγησε τη Λάτσιο στα προημιτελικά του Coppa Italia! Τι κι αν το ματς απέναντι στην Ουντινέζε ήταν κακό ποιοτικά και θα ξεχαστεί, πιθανότατα, γρήγορα; 

Ένα καταπληκτικό τελείωμα του εμβληματικού σκόρερ των «λατσιάλι» στο πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης ήταν αρκετό, για να γράψει το τελικό 1-0 και να στείλει την ομάδα του στους «8» του Κυπέλλου Ιταλίας, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μίλαν (09/02, 19:00)!


Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωχελικά την αναμέτρηση. Χαρακτηριστικό αποτελεί πως η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 39ο λεπτό, όταν ο Σαξές έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός της περιοχής, αλλά η άμυνα των «λατσιάλι» έκοψε την προσπάθειά του.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε αθόρυβα, χωρίς σκορ, ενώ και το δεύτερο δεν επιφύλασσε μεγαλύτερες συγκινήσεις. Ο Σαξές απείλησε και πάλι στο 59ο λεπτό, αλλά ο Ρέινα ήταν σε ετοιμότητα και διατήρησε την εστία του απαραβίαστη.

Η γηπεδούχος, Λάτσιο, «ξύπνησε» λίγο πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια. Αρχικά, ο Ιμόμπιλε μπήκε στη μεγάλη περιοχή, σούταρε, αλλά ο Σιλβέστρι απομάκρυνε την μπάλα με ωραία απόκρουση στο 87'. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μόρο επιχείρησε να πάρει το «ριμπάουντ», αλλά η άμυνα της Ουντινέζε έκοψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα με αυτοθυσία, στέλνοντας ουσιαστικά το ματς στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο αυτής, οι δύο ομάδες συνέχισαν να δυσκολεύονται να δημιουργήσουν ευκαιρίες και όπως είναι φυσιολογικό, σκορ δεν υπήρξε. Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν με το... καλημέρα του δεύτερου μέρους!

Ο συνήθης ύποπτος, Τσίρο Ιμόμπιλε, πήρε μία εξαιρετική μπαλιά από τον Κατάλντι στον κενό χώρο και με «αλήτικο» σουτ, κρέμασε τον Σιλβέστρι και έστειλε τους «λατσιάλι» στα προημιτελικά, γράφοντας το 1-0 στο 106', που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης!


Λάτσιο: Ρέινα, Μάρουσιτς (81' Χισάι), Λατσάρι, Πάτρικ, Λουίζ Φελίπε, Λούκας Λέιβα (46' Κατάλντι), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Αλμπέρτο, Άντερσον (103' Ρομέρο), Μουρίκι (71' Ιμόμπιλε), Ζακάνι (46' Μόρο)

Ουντινέζε: Σιλβέστρι, Μπεκάο, Πέρες (109' Νιούτινγκ), Ζεέγκελαρ, Σόπι, Σάμαρτζιτς, Γιάγιαλο (77' Αρσλάν), Γουάλας (91' Μακένγκο), Ουντόγκι, Σαξές (67' Μπέτο), Πουσέτο (109' Νεστορόφσκι)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0