Football Talk

Τα «παιδιά» του Αντσελότι στη Μίλαν, στα προπονητικά του χνάρια: Ο Ζέεντορφ, τα ερωτηματικά Πίρλο-Σέβα και οι διακριθέντες! (video)

Τα «παιδιά» του Αντσελότι στη Μίλαν, στα προπονητικά του χνάρια: Ο Ζέεντορφ, τα ερωτηματικά Πίρλο-Σέβα και οι διακριθέντες! (video)
Οι στιγμές δόξας της Μίλαν υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι, μπορεί να ανήκουν στο παρελθόν, αλλά ο μεγάλος δάσκαλος συνεχίζει να ασκεί επιρροή στα «παιδιά» του. Ζέεντορφ, Πίρλο, ο πρόσφατα απολυθείς από την Τζένοα, Σεβτσένκο, είναι μόνο μερικοί από αυτούς που ακολούθησαν τα χνάρια του. Άλλοι απέτυχαν, άλλοι κάτι πέτυχαν, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ακόμα δρόμο μπροστά τους. 
Δύο μήνες. Τόσο κράτησε η επιστροφή του Αντρέι Σεβτσένκο στην Ιταλία, για λογαριασμό της Τζένοα. Με μόλις μία νίκη μετά από έντεκα ματς, ποιος μπορεί να κατηγορήσει τους Γενοβέζους;
 
Τα διαπιστευτήρια που άφησε μέσω της πορείας της εθνικής Ουκρανίας, στο EURO του περασμένου καλοκαιριού, δεν αρκούσαν για να πάρει πίστωση χρόνου. Η Τζένοα κινδυνεύει με υποβιβασμό και προχώρησε στην απομάκρυνση του άλλοτε εμβληματικού φορ, εντάσσοντάς τον σε μία μακρά λίστα πρώην παικτών της μεγάλης Μίλαν του Κάρλο Αντσελότι, που ξεκινά από τον Κλάρενς Ζέεντορφ και τον Αντρέα Πίρλο, και φτάνει έως τον Μάρτιν Λάουρσεν, τον Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο και τον Κρίστιαν Μπρόκι
 
Άλλοι τα κατάφεραν, άλλοι όχι, άλλοι αναζητούν μία ακόμα ευκαιρία. Όλοι τους, όμως, αποτελούν «παιδιά» του ίδιου ανθρώπου, που υπό τις οδηγίες του μεγαλούργησαν και προσπαθούν να τον μιμηθούν. Το BN Sports παρουσιάζει τα πεπραγμένα αυτών, που λόγω ποδοσφαιρικού βιογραφικού, ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλες προσδοκίες, αποδεικνύοντας, εν μέρει, πως ένας εξαιρετικός ποδοσφαριστής, δεν θα γίνει απαραίτητα εξίσου καλός προπονητής.
 Ancelotti: "My most important trophy? Definitely the 2003 final vs.  Juventus"

Η απογοήτευση του Κλάρενς Ζέεντορφ! 

Στις μεγαλύτερες απογοητεύσεις, σίγουρα συγκαταλέγεται ο Κλάρενς Ζέεντορφ, ο οποίος σαν παίκτης λέγεται -και έδειχνε- πως αποτελεί έναν προπονητή εντός αγωνιστικού χώρου. Όταν βγήκε από αυτόν, όμως, δεν τα κατάφερε και τόσο καλά.
 
Τον Ιανουάριο του 2014, δύο ημέρες μετά την απόσυρσή από την ενεργό δράση, πήρε το αεροπλάνο και από τη «χώρα του καφέ» και την Μποταφόγκο, βρέθηκε στον πάγκο της Μίλαν. Μέσα σε πέντε μήνες, η νέα σχέση που πήγε να χτιστεί με τους «ροσονέρι», τελείωσε άδοξα.
 
Ανάλογο χρονικό διάστημα κράτησαν και οι θητείες του σε Σενζέν και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ενώ μόνο στον πάγκο της εθνικής ομάδας του Καμερούν, κατάφερε να κλείσει χρόνο! Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2019, χωρίς ιδιαίτερες επιτυχίες και από τότε παραμένει χωρίς ομάδα.
Cameroon coach Clarence Seedorf says his squad is open to all - BBC Sport


Ο δρόμος παραμένει ανοιχτός...

Αλεσάντρο Νέστα

Ο άλλοτε Ιταλός αμυντικός «βράχος», έξι μήνες μετά την απόσυρσή του, μετέβη στις ΗΠΑ, όπου ανέλαβε την Miami FC, ομάδα της οποίας συνιδιοκτήτης ήταν ο Πάολο Μαλντίνι. Παρόλα αυτά, η καρδιά του χτυπούσε στην Ιταλία. 
 
Η Περούτζια του έδωσε την ευκαιρία τον Μάιο του 2018 και αυτός, τής την ανταπέδωσε, οδηγώντας την ομάδα έως την 8η θέση και τα play-off ανόδου. Το όνειρο της Serie A, ωστόσο, έμεινε ημιτελές. Το έργο έπαιξε σε «επανάληψη» έναν χρόνο αργότερα, μέσω της Φροζινόνε, αλλά και πάλι, δεν ήρθε ο πολυπόθητος προβιβασμός.
 
Από τον Μάρτιο του 2021 παραμένει χωρίς ομάδα, αλλά έχει χτίσει ένα αρκετά καλό όνομα στις χαμηλότερες κατηγορίες της Ιταλίας και σίγουρα θα έχει μία ακόμα ευκαιρία.
Frosinone, esonerato Nesta. Stirpe: "Adesso non ci sono più alibi" - la  Repubblica


Αντρέα Πίρλο

Ο Αντρέα Πίρλο έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τον Κλάρενς Ζέεντορφ. Μαέστρος εντός των τεσσάρων γραμμών, που δεν κατάφερε να δείξει αυτό το μαγικό άγγιγμα κι εκτός αυτών, αναλαμβάνοντας την τελευταία μεγάλη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής.
 
Η πρώτη του προπονητική θέση ήταν στην Κ23 της Γιουβέντους, από την οποία μεταπήδησε το 2020 στην πρώτη ομάδα. Η θητεία του κρίθηκε ως αποτυχημένη, αφού μετά από εννέα χρόνια, μπήκε τέλος στο σερί εννέα κατακτήσεων της Serie A, με τη «Γηραιά Κυρία» να τερματίζει στο -13 από την πρωταθλήτρια, Ίντερ. Παρόλα αυτά, κατέκτησε ένα Κύπελλο Ιταλίας και ένα Σούπερ Καπ, αφήνοντας πίσω του κάποιο έργο. 
 
Στο σήμερα, διανύει τον έβδομο μήνα ανεργίας, με τα «χαρτιά» για το μέλλον του, να παραμένουν κλειστά.
First Look at Andrea Pirlo's Juventus: Tactics, Principles & What to Expect  | by One Nil | Medium 


Τζενάρο Γκατούζο

Στη Σιόν, την ομάδα όπου έκλεισε την καριέρα του ο «Ρίνο», έμελλε να κάνει και τα πρώτα του βήματα ως προπονητής. Ακολούθησε η Παλέρμο και το... μνημειώδες πέρασμα από τη χώρα μας και τον ΟΦΗ, όχι λόγω του έργου του, αλλά των λίγο-πολύ γνωστών δηλώσεών του. 
 
Το όνομά του «χτίστηκε» στην Πίζα, την οποία ανέβασε στη Serie B, αλλά την επόμενη χρονιά την είδε να υποβιβάζεται και πάλι. Τα διαπιστευτήρια που άφησε, ωστόσο, άνοιξαν τον δρόμο για τις ακαδημίες της Μίλαν και από εκεί για την πρώτη ομάδα.

Παρόλα αυτά, τη μεγαλύτερη επιτυχία του την κατέγραψε ως προπονητής της Νάπολι, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας το 2020, οδηγώντας την ξανά στους τίτλους μετά από «ανομβρία» έξι χρόνων!
 
Το περασμένο καλοκαίρι, παρότι υπήρξε συμφωνία με τη Φιορεντίνα, διακόπηκε μετά από μόλις 23 ημέρες, λόγω ασυμφωνίας στο μπάτζετ των μεταγραφών. Έκτοτε παραμένει χωρίς ομάδα.
Messaggio di Gattuso al Napoli: "È stato bellissimo allenare questo club" 

Οι διακριθέντες σε αλώνια ή... σαλόνια!

Φιλίππο Ιντζάγκι

Στη συγκεκριμένη κατηγορία, ίσως μπορούσε να βρει θέση ο Πίρλο ή ο Γκατούζο, μετά το Coppa Italia με τη Νάπολι, αλλά αμφότεροι δεν έχουν πείσει ακόμη. Αντιθέτως, ο Πίπο Ιντζάγκι το έχει πράξει, έστω κι αν παρουσίασε έργο στις χαμηλότερες κατηγορίες. 
 
Από το 2001 που έβγαλε τη φανέλα της Γιουβέντους για να βάλει αυτήν της Μίλαν, παρέμεινε «ροσονέρο». Είχε διάφορους ρόλους στα χαμηλότερα κλιμάκια της Μίλαν από 2012, έως το καλοκαίρι του 2014, που διαδέχθηκε τον πρώην συμπαίκτη του, Κλάρενς Ζέεντορφ, και έγινε προπονητής της πρώτης ομάδας. Όπως ο προκάτοχός του, έτσι κι αυτός, αποχώρησε με άδεια χέρια από το Μιλάνο, αλλά στον επόμενό του σταθμό, την Μπενεβέντο, τα πήγε περίφημα, αλλά μόνο την πρώτη σεζόν. 
 
Κατάφερε να ανεβάσει τους «τζιαλορόσι» στη Serie A το 2020, αλλά έναν χρόνο μετά παραιτήθηκε, αφού δεν κατάφερε να τους διατηρήσει στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. 
 
Πλέον, ηγείται της Μπρέσια, η οποία βρίσκεται στη 2η θέση της Serie B, μόλις έναν βαθμό μακριά από την πρωτοπόρο Πίζα και κυνηγά μία ακόμα άνοδο, με την πρώην ομάδα του να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής!
Inzaghi: "Il Pisa non è una sorpresa. Olzer? Ci credo molto" - Tifo Brescia


Γιον Νταλ Τόμασον

Μετά τις απαραίτητες παραστάσεις σε Εξέλσιορ, Ρόντα, αλλά και ως βοηθός προπονητή στην εθνική Δανίας, ανοίχτηκε μπροστά του η ευκαιρία της Μάλμε, την οποία «άρπαξε» από τα μαλλιά με το... καλημέρα!
 
Μετά από δύο σεζόν, μετρά ισάριθμα πρωταθλήματα, ενώ κατάφερε να επαναφέρει τον σύλλογο στους ομίλους του Champions League, έστω κι αν συγκέντρωσε μόλις έναν βαθμό. Αυτό που μένει και μετρά, είναι η επιστροφή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από πέντε χρόνια, με τον αποκλεισμό της Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ από τα προκριματικά του θεσμού, στον δρόμο προς τα... αστέρια, να ξεχωρίζει!
 
Οι μετοχές του έχουν ανέβει κατά πολύ, αφού οι Δανοί παίζουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και μία πόρτα για μεγαλύτερο σύλλογο, αναμένεται να «ανοίξει» σύντομα.
Jon Dahl Tomasson: From Champions League victor to title-winning coach with  Malmo 

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0