Football Talk

Η «μισή» Αταλάντα σταμάτησε το σερί 40 αγώνων της Ίντερ αλλά έδειξε και που να δώσει βάρος ο Ολυμπιακός (video)

Η «μισή» Αταλάντα σταμάτησε το σερί 40 αγώνων της Ίντερ αλλά έδειξε και που να δώσει βάρος ο Ολυμπιακός (video)

Τι και αν είχε μίση ενδεκάδα απουσίες; Η Αταλάντα απέδειξε γιατί θεωρείται από τις μεγάλες δυνάμεις της Ιταλίας, καθώς έμεινε στο 0-0 κόντρα στην πρωταθλήτρια Ίντερ και μάλιστα, ήταν και… καλύτερη. Το BN Sports ξετυλίγει την… δυναμική του ιταλικού συλλόγου και κοιτάει προς τον… Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει το χειρότερο ποδαρικό των τελευταίων 38 ετών, καθώς μετράει δύο ισοπαλίες με 0-0 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και τον Παναθηναϊκό. Την ίδια στιγμή, κοιτάζει προς… Ιταλία μεριά, όπου η Αταλάντα βρίσκεται σε ακριβώς… αντίθεση φάση. Η 6άρα απέναντι στην Ουντινέζε αλλά και το 0-0 απέναντι στην πρωταθλήτρια Ίντερ, είναι κάτι που πρέπει να… προσέξει ο ελληνικός σύλλογος.

Η ομάδα του Μπέργκαμο μπορεί να είχε μισή ντουζίνα απουσίες, όμως κόντρα στους «νερατζούρι», απέδειξαν πως είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος. Δεν διατήρησαν απλώς το μηδέν, αλλά απείλησαν αρκετά το σύνολο του Ιντζάγκι. Ο δρόμος για τον Ολυμπιακό και η… τριάδα στην άμυνα που διασώθηκε στη Λεωφόρο.

Οι απουσίες που ήταν σαν να μην… υπάρχουν!

Αν η Αταλάντα είναι απόλυτα υγιής μέχρι τα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό, τότε η κούραση είναι το μόνο που δεν θα την επηρεάσει. Ο ιταλικός σύλλογος, απέναντι στην Ίντερ απέδειξε πόσο ποιοτικό και μεγάλο σε βάθος ρόστερ διαθέτει. Η μισή… βασική εντεκάδα έλειπε. Από που να αρχίσεις και που να σταματήσεις. Ο αρχηγός Τολόι που ηγείται της άμυνας, τα φουλ μπακ Γκόσενς και Μέλε αλλά και ο Χατεμπούρ ήταν νοκ-άουτ.

Έπειτα στον άξονα, η απουσία των Μαλινόφσκι και Ίλισιτς, έφερε τους Φρέουλερ και Ντε Ρουν να πλαισιώνουν τον Κουπμέινερς. Ο Πάσαλιτς αναγκάστηκε να παίξει σε ρόλο εξτρέμ μαζί με τον Πεσίνα. Τέλος, στη κορυφή της επίθεσης, λείπει το βαρύ πυροβολικό, Ζαπάτα, με τον Μουριέλ να καλείται να μπει στα… παπούτσια του. Είναι εύκολα αντιληπτό, πως όλες αυτές οι απουσίες, θα μπορούσαν να είναι καταδικαστικές για την Αταλάντα απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, όμως εν τέλει, τα πράγματα κύλησαν διαφορετικά.

Μπλόκαρε την «μηχανή των γκολ» της Ίντερ και έκανε τον Χαντάνοβιτς… παιδί!

Αν κάτι κάνει την Ίντερ ξεχωριστή στο ιταλικό πρωτάθλημα, εκτός από το πρωτάθλημα, είναι και το απίστευτο στατιστικό στην επιθετική της λειτουργία. Τι και αν ο Ρομέλου Λουκάκου έφυγε για την Τσέλσι; Στη θέση του, ο Έντιν Τζέκο αλλά και ο Κορέα, συνέχισαν το απίστευτο σερί που είχαν οι «νερατζούρι». Ένα ρεκόρ που σταμάτησε με τον πιο απότομο τρόπο, από την… Αταλάντα. Συγκεκριμένα, η Ίντερ έμεινε στο μηδέν επιθετικά, για πρώτη φορά μετά από 40 αγώνες πρωταθλήματος (!).

Ουσιαστικά, από τις 23 του περσινού Γενάρη, είχε να μείνει στο μηδέν, όταν έμεινε στο λευκό 0-0 απέναντι στην Ουντινέζε. Δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο (!). Και όμως, η μισή… Αταλάντα, έδειξε πως εκτός από εκπληκτική επίθεση, έχει και σκληρή άμυνα, παρά τις απουσίες. Έτσι, ο Ολυμπιακός, εκτός από το να κρατήσει το μηδέν, πρέπει να δείξει τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που είδαμε στα πρώτα ματς του 2022.

Η τριάδα στην άμυνα μπορεί να τον… σώσει!

Από το παιχνίδι της Λεωφόρου, ωστόσο, είδαμε και ένα… καλό. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε μετά από πολύ καιρό στο σύστημα με τρεις στόπερ στην άμυνα. Ένα πλάνο που είχε και η Ίντερ απέναντι στην Αταλάντα. Το πρόσημο ήταν θετικό στην τριάδα Μανωλά-Σωκράτη-Μπα, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε μεν επτά τελικές προσπάθειες αλλά μόνο η μία ήταν απειλητική για την εστία του Βατσλίκ. Σε ένα τόσο κακό βράδυ για την ομάδα, η άμυνα στάθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο… ύψος της.

Έτσι, ο Πέδρο Μαρτίνς είδε πως η τριάδα είναι μία επιλογή, καθώς απέναντι στην Αταλάντα, δεν θα παραταχθεί με στόχο να ανοιχτεί και να την χτυπήσει στα ίσια. Η προσέγγιση θα είναι διαφορετική αλλά παράλληλα, πρέπει να κοιτάξει να βρει τρόπο να σκοράρει στην επίθεση ώστε να έχει βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Πάντως, τα δείγματα του ιταλικού συλλόγου… τρομάζουν μέχρι τώρα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0