Football Talk

Άρης: Το πρόβλημα με τους φορ και το (μη) σκοράρισμα κρατάει… χρόνια! (video)

Άρης: Το πρόβλημα με τους φορ και το (μη) σκοράρισμα κρατάει… χρόνια! (video)

Η πληγή που έχει ο Άρης στην κορυφή της επίθεσης είναι εμφανής και αντί να επουλώνεται, σεζόν με τη σεζόν ολοένα και χειροτερεύει.

Πάει σχεδόν ένας μήνας από την τελευταία φορά κατά την οποία ο Άρης κατάφερε να πανηγυρίσει τρίποντο στη Super League. Σίγουρα έπαιξαν ρόλο η διακοπή των εορτών αλλά και τα προβλήματα των αναβολών λόγω κορωνοϊού, όμως το 2022 ξεκίνησε με ήττα από τον Παναθηναϊκό για τους Θεσσαλονικείς.

Το περασμένο Σάββατο 0-0 στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα, σε ένα παιχνίδι το οποίο μάλλον δικαίως έληξε ισόπαλο ωστόσο σίγουρα έλειψαν τα γκολ. Χαρακτηριστικό για τους «κιτρίνους» το γεγονός πως στην κορυφή της επίθεσης χρησιμοποιήθηκε από τον Άκη Μάντζιο ο Ντανιέλ Μαντσίνι ο οποίος μπορεί να έχει δηλώσεις πως δύναται να παίξει σε οποιαδήποτε θέση του ανατεθεί, αλλά σίγουρα αυτή δεν είναι η… συνηθισμένη του!

Αιτία αυτής της επιλογής από τον Έλληνα προπονητή στάθηκαν φυσικά οι σημαντικές απουσίες σε αυτή την θέση λόγω τραυματισμών, COVID, Copa Africa και… ασυμφωνίας χαρακτήρων. Εκτός δηλαδή έμειναν για ακόμα ένα παιχνίδι οι Αλί, Μάνος, Καμαρά και Μήτρογλου, ενώ ο μόνος «καθαρός» φορ που αγωνίστηκε ήταν ο Λόπεθ – ο οποίος αντικατέστησε τον Ματέο Γκαρσία στο 70’.


Ωστόσο το ζήτημα βρίσκεται αλλού και είναι χρόνιο και όχι ένα απλό εμπόδιο. Πρόκειται φυσικά για τους πολύ κακούς αριθμούς που έχουν οι φορ του Άρη, τουλάχιστον από την χρονιά που επέστρεψε στα σαλόνια Super League.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως φέτος οι πέντε τους συνολικά (ΜάνοςΛόπεθΆλιΚαμαράΜήτρογλου) μετράνε μόλις 5 γκολ στο πρωτάθλημα και 6 συνολικά! Επιπλέον η ομάδα έχει την 9η καλύτερη επίθεση μέχρι στιγμής, με 17 τέρματα, ενώ πρώτος σκόρερ είναι ο Μπρούνο Γκάμα με 6. Βέβαια αν αναλογιστεί κανείς πως οι Λόπεθ και Αλί απουσιάζουν από τα περισσότερα ματς εξ αιτίας τραυματισμών και ο Μήτρογλου ούτε καν υπολογίζεται, τότε η πληγή φαντάζει… αναμενόμενη.

Ας ρίξουμε μια ματιά όμως και στα στατιστικά των προηγούμενων ετών. Πέρυσι οι Λόπεθ – ο οποίος αγωνίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο κι έπειτα έφυγε δανεικός –, Μάνος και Μήτρογλου μέτρησαν μαζί 11 γκολ σε συνολικά 68 αναμετρήσεις! Λίγα παραπάνω (15) είχαν σημειώσει και οι ΔιαμαντόπουλοςΛάρσονΓιουνές –  ΙντέγεΝτουρμισάι οι οποίοι αποτελούσαν τις λύσεις στο ρόστερ για την κορυφή της επίθεσης.

ΣΕΖΟΝ 2020-2021

Μάνος (40 συμμ.): 8 γκολ, 6 ασίστ

Λόπεθ (18 συμμ.): 1 γκολ, 1 ασίστ

Μήτρογλου (10 συμμ.): 2 γκολ

ΣΕΖΟΝ 2019-2020

Ιντέγε (31 συμμ.): 10 γκολ, 1 ασίστ

Λάρσον (36 συμμ.): 5 γκολ, 8 ασίστ

Διαμαντόπουλος (6 συμμ.): -

Γιουνές (1 συμμ.): -

Ντουρμισάι (9 συμμ.): -

ΣΕΖΟΝ 2018-2019

Γιουνές (27 συμμ.): 9 γκολ

Διαμαντόπουλος (6 συμμ.): 3 γκολ

Λάρσον (13 συμμ.): 2 γκολ

Είναι λοιπόν εμφανές πως το πρόβλημα είναι πλέον ανησυχητικό και χρειάζονται άμεσες κινήσεις προκειμένου να βρεθεί ο εκλεκτός που θα λύσει τα χέρια του Άρη. Όσον αφορά στο σκοράρισμα τουλάχιστον

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0