Football Talk

Ολυμπιακός: Το χειρότερο ποδαρικό εδώ και 38 χρόνια και η πρωτόγνωρη επιθετική «λειψυδρία» επί Μαρτίνς (video)

Ολυμπιακός: Το χειρότερο ποδαρικό εδώ και 38 χρόνια και η πρωτόγνωρη επιθετική «λειψυδρία» επί Μαρτίνς (video)

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε «κακό φεγγάρι» και το 2022 έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο. Η ισοπαλία στη Λεωφόρο, έφερε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά σε δύο αρνητικά ρεκόρ, κάτι που δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πρωτοπόροι.

Με το αριστερό έχει μπει στο 2022 ο Ολυμπιακός. Τα προβλήματα διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ στα δύο ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει, μετρώντας δύο ισοπαλίες χωρίς καν να σκοράρει. Το 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, 0-0 και με τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Αυτά τα αποτελέσματα, φέρνουν… εφιάλτες στον Ολυμπιακό, καθώς για να δούμε την τελευταία φορά που δεν κατάφερε να κερδίσει στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, πρέπει να πάμε 38 χρόνια πίσω. Συγκεκριμένα, στις αρχές του 1984, όταν και οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινήσαν με το αριστερό το έτος, αφού υπέστησαν μία ισοπαλία και μία ήττα.

Με τον Νίκο Αλέφαντο στον πάγκο τους, οι Πειραιώτες», όπως και τώρα, ξεκίνησαν με «λευκή» ισοπαλία, απέναντι στον Παναθηναϊκό. Το 0-0, έφερε δυσαρέσκεια στις τάξεις του Ολυμπιακού, όμως η συνέχεια παρέμεινε ήταν ακόμα χειρότερη. Συγκεκριμένα, φιλοξενήθηκε στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκός.

Ο ουραγός της βαθμολογίας, προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σοκ της διοργάνωσης, καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού με 1-0. Μία ήττα, που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο τέλος της σεζόν, καθώς ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα με μόλις τρεις βαθμούς διαφορά από τους «ερυθρόλευκους». Ήταν μία από τις συνολικά έξι ήττες της που υπέστη ο Ολυμπιακός σε εκείνη τη σεζόν.

Δύο σερί παιχνίδια χωρίς… γκολ μετά το 2017!

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στους Πειραιώτες σε αυτά τα 3,5 χρόνια που βρίσκονται υπό την καθοδήγηση του Πέδρο Μαρτίνς και για να βρει κανείς πότε ήταν η τελευταία φορά που δεν είχαν σκοράρει σε δύο συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος πρέπει να πάει σχεδόν 5 χρόνια πίσω.

26 Φλεβάρη του 2017 ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί από τον Πανιώνιο στο Φάληρο με 1-0, με τον Γιώργο Μασούρα να βρίσκει μάλιστα δίχτυα για τους Νεοσμυρνιώτες και μία αγωνιστική μετά, είχε γνωρίσει νέα ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 2-0. Βέβαια, σε αντίθεση με το παραπάνω στατιστικό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν.

Το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν αυτά τα δύο αρνητικά ρεκόρ, δεν είναι και το καλύτερο ενόψει της συνέχειας. Βέβαια, η διαφορά των εννέα βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, διατηρεί την ηρεμία για τον πρώτο στόχο που είναι το πρωτάθλημα και άπαντες στον Πειραιά, ελπίζουν να σπάσουν το αρνητικό σερί την Κυριακή στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Νότης Χάλαρης και Δημήτρης Σπηλιόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0