Football Talk

Χρόνια πολλά «ψηλέ»: Ο Αντωνιάδης και το αργυρό παπούτσι στην Ευρώπη με 39 γκολ πίσω από τον Μίλερ!

Χρόνια πολλά «ψηλέ»: Ο Αντωνιάδης και το αργυρό παπούτσι στην Ευρώπη με 39 γκολ πίσω από τον Μίλερ!

Ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού, Αντώνης Αντωνιάδης κρατάει ψηλά το αργυρό παπούτσι που κατέκτησε στην Ευρώπη για την σεζόν 1971-1972, με τον απίστευτο αριθμό τερμάτων για το ελληνικό πρωτάθλημα των 39 γκολ! 

Ο σέντερ φορ της πρωταθλήτριας τη σεζόν εκείνη ομάδας του ΠΑΟ υπό τον Φέρεντς Πούσκας αναδεικνύεται δεύτερος σκόρερ στην ευρωπαϊκή ήπειρο πίσω από το σπουδαίο Γερμανό επιθετικό της Μπάγερν, Γκερντ Μίλερ που έφτασε τα 40 γκολ. 

Ήταν μία φοβερή μονομαχία που κράτησε μέχρι την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και στην μία χώρα και στην άλλη, με τον Μίλερ να σημειώνει καρέ τερμάτων στην τελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα όταν η Μπάγερν διέλυσε την Σάλκε 5-1 κατακτώντας τον τίτλο!

Ο Αντωνιάδης που γιορτάζει σήμερα (17/1), είχε σημειώσει εκείνη την περίοδο 39 τέρματα κάτι το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία μίας σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τότε το πρωτάθλημα ήταν 34 αγωνιστικές και ο φορ του Παναθηναϊκού ήταν πρώτος σκόρερ φυσικά στην Ελλάδα, όπως έγινε και όλες τις επόμενες χρονιές μέχρι και το 1974-75. Ο Αντωνιάδης, να σημειώσουμε πως ήταν τη σεζόν 1970-71 και πρώτος σκόρερ του κυπέλλου πρωταθλητριών με 10 τέρματα, την περίοδο δηλαδή που το τριφύλλι έπαιξε στον τελικό του Wembley απέναντι στον Άγιαξ. 

IMG_6170.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0