Football Talk

Ολυμπιακός: Τα… μάτια μας, το αήττητο και η διαφορά από τους άλλους

Ολυμπιακός: Τα… μάτια μας, το αήττητο και η διαφορά από τους άλλους

Παρά τα χίλια προβλήματα που αντιμετώπιζε, ο Ολυμπιακός διατήρησε το φετινό του αήττητο και στην έδρα του αιωνίου του αντιπάλου, ωστόσο η εμφάνιση δεν επέτρεψε το παραμικρό χαμόγελο και αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη διαφορά από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. 

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Πρώτα από όλα… πόνεσαν τα μάτια μας. Προσπαθώ, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ χειρότερο ντέρμπι σε ποιότητα και θέαμα από αυτό που είδαμε το βράδυ της Κυριακής (17/1) στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Σε ότι αφορά στον Ολυμπιακό, ήταν ίσως η πρώτη φορά που ο Πέδρο Μαρτίνς είχε τόσα πολλά προβλήματα στην προετοιμασία ενός αγώνα. Με πέντε παίκτες στον Κόπα Άφρικα, μεταξύ τους τους κομβικούς φέτος Αγκιμπού Καμαρά και Σισέ, με τον σημαντικό Μπουχαλάκη τραυματία, με τον Παπασταθόπουλο να έρχεται επίσης από τραυματισμό και με την… μισή ενδεκάδα να έχει νοσήσει από covid τις προηγούμενες μέρες.

Το σκέφτηκε πολύ στις προπονήσεις της εβδομάδας ο Πορτογάλος και τελικά προτίμησε μια ενδεκάδα που θα του έδινε μεγαλύτερη ασφάλεια αμυντικά και ως προς αυτό δικαιώθηκε επαναφέροντας τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο. Ο φορμαρισμένος Παναθηναϊκός, μέσα στο γήπεδο του, του έκανε μισή φάση, με τον Βατσλίκ να έχει ένα ήσυχο βράδυ. Αυτοί που υπέφεραν ήταν όσοι περίμεναν να δουν κάτι καλό στην επίθεση του Ολυμπιακού. Ο Μπρινιόλι ήταν θεατής στο ματς, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν καν να βγάλουν μια συνεργασία της προκοπής. Επίσης δεν θυμάμαι άλλο ματς με τον Μαρτίνς στον πάγκο που να μην έχουν καταφέρει οι παίκτες του να φτιάξουν μια κανονική φάση σε ολόκληρο παιχνίδι. Κι όμως δεν ηττήθηκε ούτε τώρα. 17 ματς στο πρωτάθλημα, 13 νίκες και τέσσερα 0-0 είναι ο απολογισμός του. Πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο πιο κακός να γίνει ο Ολυμπιακός για να χάσει ένα ματς; Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να μπορέσουν έστω να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα οι υπόλοιποι; 

Κι όμως το αποτέλεσμα και η εμφάνιση στον Ολυμπιακό φέρνει μεγάλο προβληματισμό και εσωστρέφεια. Έτσι οφείλει και έτσι έχει μάθει να αντιμετωπίζει όλος ο οργανισμός τέτοιες καταστάσεις. Το +9 από τον ΠΑΟΚ και το +10 από την ΑΕΚ δεν τα κοιτάει κανείς στον Πειραιά. Όλοι είναι επικεντρωμένοι στο τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψει η ομάδα κοντά στο δικό της… ταβάνι. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά και δεν είναι καθόλου εύκολο να συμβεί, ωστόσο η αλήθεια είναι πως δε μπορεί να γίνει χειρότερη αυτή η ομάδα. Ο Ολυμπιακός από τώρα μέχρι τον Μάρτιο θα παίζει Τετάρτη - Κυριακή και τα συνεχόμενα παιχνίδια πάντα βοηθούν σε τέτοιες συνθήκες. Σε λίγες εβδομάδες θα γυρίσουν οι 5 του Κόπα Άφρικα, στο ματς με τον ΠΑΟΚ, τέλος του μήνα, αναμένεται να είναι καλά και ο Μπουχαλάκης. Επιπλέον, έρχεται και ενίσχυση στα μεταγραφικά τις επόμενες μέρες για να γεμίσει το οπλοστάσιο του Μαρτίνς. 

Την Τετάρτη (19/1) οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε στο Αγρίνιο για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου και  έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, την Κυριακή, με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο δίνει ένα από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0