Football Talk

ΑΕΚ: Η ανικανότητά της να «τελειώσει» τα παιχνίδια της και το συμπέρασμα (video)

ΑΕΚ: Η ανικανότητά της να «τελειώσει» τα παιχνίδια της και το συμπέρασμα (video)

Το BN Sports αναλύει τα ματς της ΑΕΚ που ενώ προηγείται των αντιπάλων της είτε τα κερδίζει δύσκολα και στο όριο, είτε στο τέλος πετάει βαθμούς – Πόσα παιχνίδια έχει επικρατήσει σχετικά… άνετα.

Σχετικά Άρθρα

Αντιμέτωπη με ακόμη μία ήττα – σοκ ήρθε η ΑΕΚ, βλέποντας το βράδυ της Κυριακής (16/1) τους Καρέλη και Μεντόσα να ανατρέπουν πλήρως το σκορ και τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει το πρώτο του τρίποντο μέσα στο ΟΑΚΑ. Αν και η «Ένωση» βρέθηκε μπροστά έπειτα από την εξαιρετική προσπάθεια και τελείωμα του Καρίμ Ανσαριφάρντ, αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς οι διαδοχικές χαμένες ευκαιρίες του συνόλου του Αργύρη Γιαννίκη αποτέλεσαν τον αχίλλειο τένοντα της ομάδας.

Με λίγα λόγια η ΑΕΚ έδειξε μια ανικανότητα στο να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Αυτό βέβαια είναι κάτι που η «Ένωση» έχει παρουσιάσει ουκ ολίγες φορές μέσα στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Δηλαδή μία ανικανότητα να επιβληθεί και να τελειώσει τα παιχνίδια, με αποτέλεσμα αρκετά εξ αυτών να τα κάνει «ντέρμπι».

Ματς στα οποία προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε και εν τέλει… δεν νίκησε!

Χαρακτηριστικότερο και πιο πρόσφατο παράδειγμα, το ματς με τον ΟΦΗ. Πέραν του ότι για ακόμη μία χρονιά επιβεβαιώθηκε η «κατάρα» που κυνηγά την ομάδα κάθε Χριστούγεννα, ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση για την αδυναμία να της να κρατήσει το προβάδισμά της δίχως να… καρδιοχτυπήσει.

Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, λοιπόν, ο Βράνιες κάνει το 1-0 σχετικά νωρίς ωστόσο βλέπει τον Λάμπρου δέκα λεπτά αργότερα να φέρνει και πάλι την ισορροπία στο ματς. Στη συνέχεια η ΑΕΚ βρίσκει δίχτυα, το γκολ δεν μετράει, και αντί να εκμεταλλευτεί τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησε βλέπει τον Καμάου να κάνει την ολική ανατροπή στο 60’.


Φυσικά αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία οι Κρητικοί… ξέραναν την «Ένωση». Τρεις μήνες πριν από την παραπάνω αναμέτρηση ο ΟΦΗ είχε κάνει το ολικό comeback στο Ηράκλειο γυρίζοντας ένα φαινομενικά «τελειωμένο» παιχνίδι από 3-0 σε 3-3, χάρις στον… μονόλογο του Νέιρα και το παρθενικό γκολ του Βούρου.

Τα… ίδια είδαμε και στη Ριζούπολη τον περασμένο Νοέμβρη, όπου η ΑΕΚ είχε αρχικά βγει μπροστά με γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 13ο λεπτό και στη συνέχεια είδε τον Απόλλωνα να ανατρέπει το κατά του σκορ με τους Ιωαννίδη (41’) και Παμλίδη (62’). Τελικά οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να φύγουν με τον έναν βαθμό, αφού η κλάση του Αραούχο είχε τον τελευταίο λόγο και έκανε το 2-2 στο 80’.


Βέβαια η πρώτη αναμέτρηση από την οποία ξεκίνησε αυτό το αρνητικό σερί, χρονολογείται πίσω στον Ιούλιο και το πρώτο ματς με την Βελέζ. Μπορεί η «Ένωση» να έκανε το 1-0 από το 12’ με γκολ του Ανσαριφάρντ, ωστόσο τα τέρματα των Πρσες (14’) και Ζαΐμοβιτς (53’) διαμόρφωσαν το τελικό 2-1. Φυσικά μετά από αυτό ακολούθησε και ο αγώνας – ρεβάνς, ο οποίος άφησε μεγαλύτερη πικρία στην ομάδα…

Χαρακτηριστικό γεγονός πως η ΑΕΚ φέτος σε ματς που έχει βρεθεί μπροστά στο σκορ και στη συνέχεια έχει ισοφαριστεί, δεν έχει καταφέρει σε κανένα να πάρει το τρίποντο της νίκης!

Ματς που πήρε στο… γκολ!

Φυσικά η δυσκολία της αποτυπώνεται και σε αναμετρήσεις στις οποίες ναι μεν έχει επιβληθεί, ωστόσο το έχει κάνει με αρκετή δυσκολία. Ξεκινώντας από την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Λαμία για την τρίτη αγωνιστική όπου το παιχνίδι κρίθηκε από το γκολ του Αραούχο στο 67ο λεπτό.


Στην συνέχεια ακολουθεί εκείνο με αντίπαλο τον Άρη, επίσης στο ΟΑΚΑ, στο οποίο βρέθηκε να προηγείται με το άνετο 2-0 και τα γκολ των Μήτογλου (15’) και Μάνταλου (37’). Βέβαια το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο καθώς ο Ματέο Γκαρσία μπόρεσε να μειώσει στο 73’, ενώ λίγο έλειψε οι «κίτρινοι» να ισοφαρίσουν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Στο… όριο κρίθηκε και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με την ΑΕΚ εκείνη την φορά να έχει δύσκολο έργο από νωρίς. Δύσκολο διότι ναι μεν προηγήθηκε στο 2’ με τέρμα του Σιμάνσκι, ωστόσο για τα υπόλοιπα 88 λεπτά δεν μπόρεσε να αυξήσει τα τέρματά της ενώ εκείνα (2) που πέτυχε ο Τσούμπερ ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Ένα ακόμη ματς που ίσχυσε αυτό το αρνητικό στατιστικό, ήταν εκείνο με τον Ιωνικό για τον δεύτερο γύρο. Το πρώτο τέρμα στο ματς προήλθε από τον Μάνταλο στο 21’ το οποίο αποτέλεσε και το μοναδικό στην αναμέτρηση, με τους «κιτρινόμαυρους» να δυσκολεύονται για ακόμη μία φορά να σκοράρουν.


Τέλος αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως μέχρι στιγμής από τις 18 αγωνιστικές που έχουν ήδη διεξαχθεί στη Super League, η ΑΕΚ έχει καταφέρει να πάρει με ευκολία μόνο τις τρεις – δηλαδή ένα ποσοστό 16%. Αυτές δεν είναι άλλες από το 3-0 επί του Ιωνικού, τη νίκη επί του Ατρομήτου με το ίδιο σκορ αλλά και το 2-0 κόντρα στη Λαμία!

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0