Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0: «Βασίλισσα» και στο Σούπερ Καπ, με την υπογραφή Μόντριτς και Μπενζεμά! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0: «Βασίλισσα» και στο Σούπερ Καπ, με την υπογραφή Μόντριτς και Μπενζεμά!  (video)

Πριν από την έναρξη του τελικού του Σούπερ Καπ, θεωρητικά λέγαμε πως υπάρχει… φαβορί. Αυτό εν τέλει δεν απείχε πολύ από την πραγματικότητα. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν κυρίαρχη, η Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν μπήκε ποτέ στο ματς και η 12η κατάκτηση του Σούπερ Καπ από τους Μαδριλένους, είναι γεγονός με το... εύκολο 2-0!

Πολλοί πιστεύουν πως αν ένα ζευγάρι τελικού οποιασδήποτε διοργάνωσης περιλαμβάνει την Ρεάλ Μαδρίτης, τότε δεδομένα υπάρχει φαβορί! Μπορεί η εν λόγω άποψη να μην επιβεβαιώνεται στο έπακρο, όμως στον τελικό του Σούπερ Καπ, οι Μαδριλένοι φρόντισαν να αποδείξουν τον λόγο που έχει επικρατήσει.

Ήταν κυρίαρχοι απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και πανηγύρισαν το 12ο Σούπερ Καπ της ιστορίας τους, απέχοντας μόλις ένα από την Μπαρτσελόνα που είναι και η πολυνίκης του θεσμού, μετρώντας όμως και επτά λιγότερους τελικούς!

Η εικόνα του ματς μας προϊδέασε από την αρχή, με τον Κάρλο Αντσελότι να έχει παρατάξει εξαιρετικά την ομάδα του, ποντάροντας βεβαίως και πάλι στα «κέφια» των Βινίσιους Τζούνιορ και Καρίμ Μπενζεμά. Των ανθρώπων δηλαδή που οδηγούν την Ρεάλ σε ολόκληρη την σεζόν και έβαλαν και πάλι το λιθαράκι τους σε μία ακόμη επιτυχία.

Το σκορ ωστόσο άνοιξε ένας ασυνήθιστος σκόρερ, μιας και ο Λούκα Μόντριτς δεν διακρίνεται για τις εκτελεστικές αρετές του. Η αντεπίθεση όμως ήταν εξαιρετική, ο Ροντρίγκο πέρασε την μπάλα στον Κροάτη και αυτός με ένα φοβερό τελείωμα, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας στο 34’.


Η Μπιλμπάο δεν μπόρεσε να διαχειριστεί καλά το προβάδισμα των Μαδριλένων, δίχως να έχει ούτε μία σημαντική ευκαιρία για την ισοφάριση και με την έναρξη του δευτέρου μέρους, έμοιαζε πιθανό να «διπλασιαστούν» τα γκολ.

Εν τέλει, έτσι και έγινε. Ο Μπενζεμά εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι του 52ου λεπτού, σκοράροντας σε τέταρτο συνεχόμενο τελικό Σούπερ Καπ (πρώτος μετά τον Μέσι) και το 2-0 αποτέλεσε και το τελικό σκορ της συνάντησης, με την Ρεάλ να μην απειλείται… ποτέ, πέραν της φάσης του 88', όπου ο Μιλιτάο αποβλήθηκε αλλά ο Λουίς Γκαρσία νικήθηκε από τα 11 βήματα από τον Κουρτουά!


Κάπως έτσι, ο τελικός του Σούπερ Καπ αποτέλεσε παράσταση για ένα ρόλο, με τον Αντσελότι να κατακτά το εν λόγω τρόπαιο για 4η φορά στην καριέρα του και δεύτερη επί ισπανικού εδάφους, επιστρέφοντας στους τίτλους με την Ρεάλ Μαδρίτης μετά από επτά χρόνια.


Αντιθέτως, η Μπιλμπάο παραμένει στις τρεις κατακτήσεις, με την περσινή νικήτρια να μην σηκώνει τίτλο για 33η φορά στην ιστορία της.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Βάθκεθ (90'Νάτσο), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Ροντρίγκο (64' Βαλβέρδε), Μπενζεμά, Βινίσιους (86' Μαρσέλο)

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Γεράι, Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγα (58' Βέσγκα), Μπερενγκέρ (46' Νίκο Γουίλιαμς), Γκαρθία, Θαράγα (58' Γιούρι), Μουνιαΐν (81' Σεράνο), Σανκέτ (58' Γκαρσία), Ινάκι Γουίλιαμς

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0